Jak obléknout do kombinézy

666
21.12.11 09:07

jak obléknout do kombinézy

Chtěla bych se zeptat jak oblíkáte dítka do zimní kombinézy? Jestli jim dáte třeba jen punčochy a něco lehkého nebo je pořádně navlečete a zapnete do té kombinézy. Dnes tady sněží a je -2C, tak myslím že je nejvyšší čas. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
21.12.11 09:16

ahojky,jen puncochy,body s dl rukavam,pripadne na to tricko s dl.rukavem…zalezi jak mas teplou kombinezu a jak je tve ditko teplokrevne…

za chvilku vyrazime ven,u nas chumeli,tak se netesim,ale „vyvencit“je potreba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
21.12.11 09:24

Asi každá je dost teplá ne? No Marťas má teplíčko rád :) To já se naopak těšim, aspoň už není ten hnusnej vítr a tak trochu to navodí Vánoční náladu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
21.12.11 09:27

Já oblékám podle sebe. Jsem zimomřivá, takže já mám tílko, tričko s dlouhým rukávem, mikinu, nebo svetr, podkolenky, nohavice a zimní bundu - t.j. 4 vrstvy nahoře a 2 dole. Mimino by mělo mít o vrstvu navíc, to je u nás fusak a jinak má punčošky (pokud má teplejší, tepláčky nedávám), tepláčky+ponožky (kombinéza nemá nohy), body s dlouhým rukávem, na něm lehčí mikinu, nebo tričko s dlouhým rukávem, pak mikinu s kapucí, na všem kombinézu, čepici a rukavičky - t.j. 4 vrstvy nahoře a 2-3 vrsty dole (podle toho, jaké dám punčošky) + fusak jako extra vrstva navíc. Opocený nebyl nikdy, zima mu určitě nemí. Ale pokud bych dala na rady rodičů, tak je snad v 10-ti vrstvách. Malý má 3 měsíce. :lol:
Barča :kytka:

Příspěvek upraven 21.12.11 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Taky záleží na tom, jak staré máš dítě. Jinak navlíknu prcka, co ještě nechodí a bude mít přes sebe hozenou třeba deku a jinak batole, co se mi bude cestou válet ve sněhu a jinak předškoláka :nevim:
Já našeho prcka oblíkám takto: Bodýčko s dlouhými rukávy, punčocháky, overálek a šup do kombinézky a fusaku.

Příspěvek upraven 21.12.11 v 09:30

• Citovat
  • Upravit
anonymmka

Holky,mam termin porodu za dva tydny…do porodnice mam nachystanou kombinezu,obyč overal,mikinku a teplacky…bude to stacit?dekuji

• Citovat
  • Upravit
10222
21.12.11 09:38

anonymko, novorozenci bych mozna dala pod overalek bodycko, to je takovy pekne na telicko na zahrati ;) a samozreme cepici a rukavicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
21.12.11 09:47

syn 6m je horkokrevný, já zimomřivá, takže u nás nejde se řídit pravidlem, že dítě o jednu vrstvu víc než sebe… to bychom daleko nedošli, řval by jak pominutej.
Teď na spaní na terase má tenký overal, tenkou bavlněnou čepičku a takovou medvídkovskou tlustější kombinézu. Ve sporťáku má beránčí fusak - ten skvěle drží teplotu a nepřehřívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
21.12.11 09:53

Zítra nám je 9 měsíců. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
21.12.11 09:59

Ahojky,tak já malé budu dávat pod kombinézu body s dlouhým rukávem a nejspíš na to ještě nějakou mikču a oteplený punčocháče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.12.11 10:06

Já jsem taky zimomřivka a dcera je pravý opak po tatínkovi :) Loni (6m) neměla ani zimní fusak, protože v něm řvala vedrem.Jinak dávám punčocháčky, body s kr.rukávem,roláček.Pokud je kolem nuly tak jen tak, pokud je pod nulou dávám ještě mikinku fleesovou.Dcera má 15měsíců.Ale takhle jsem ji oblíkala i loni.Záleží jaké máš dítě.Zkusit obléknout a po chvilce venku vyzkoušet, jestli není zpocené a nebo naopak studené…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.12.11 10:08

ahoj tak náš mrňous je po mě a nesnese moc vrstev. Přítel a jeho rodina to nechápe a pořád nás chtějí navlíkat. Když byl vloni v zimě ležící miminko tak měl body s dlouhým/krátkým rukávem podle mikiny, punčochy, kombinéza (měla ťapičky a uzavřené ruce) a čepička. přikrytý byl dekou. Teď už občas chce chodit, takže dneska bude mít: body s dlouhým rukávem, slabou mikinu, zimni bundu, punčochy, slabší džíny, zimní boty, čepice, šála, tenké rukavice. když usne mám s sebou tenkou deku. Až bude větší zima tak dostane teplý svetr, a vyměním džíny za manžestráky nebo oteplováky a budu brát chlupatou deku. ale tchýně už by ho nejradši zavřela na celý den doma, aby neprochladnul.

A z porodnice záleží jak daleko budete mít auto. Ale dítě by se do sedačky nemělo poutat v bundě/kombinéze. Takže je lepší teplý svetr a celého zachumlat do deky. Mrňous měl v prosinci v chumelenici jenom body s dlouhým, chlupaté dupačky, ponožky, teplý svetr, čepici. A byl přikrytý hodně teplou dekou co jsem ve vyhřátém autě vyměnila za tenkou. Ale přítel parkoval hned u vchodu.

Příspěvek upraven 21.12.11 v 10:17

• Citovat
  • Upravit
666
21.12.11 10:15

Děkuji děkuji na stokrát. A s těma tchýněma… diskuse sama o sobě že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
21.12.11 10:16

ahojky,já syna- 4.měsíce oblékám jen do body s dl.rukávem a punčocháčky a dám ho do tenkého medvídkovského overalu a do fusaku-Emitex kombi a vždy je krásně teplý ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.12.11 10:18
lúlinek píše:
Děkuji děkuji na stokrát. A s těma tchýněma… diskuse sama o sobě že? :roll:

to jo :) ale já jsem bojovala i s přítelem, páč že začátku v ložnici kvůli malýmu děsně přetápěl. Teď už naštěstí dá na mě. Jenom tchýně se zhrozila že jdu dneska s malým ven :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková