Oblečení pro novorozence, co koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12691
31.10.13 21:02

@verulicek mě se malý narodil v půlce června a na konci bylo tak ošklivo, že jsem vytáhla fusak do autosedačky a do něj ho zachumlala. Měl jen body, tepláčky nebo overal a šoupla jsem ho do takové flís kombinézky.. a byl spokojený. Nebyl nabalený a mohl se hýbat (i když jako 14 denní miminko toho pohybu moc nemá) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
31.10.13 21:07

@verulicek naše dítě mělo první bundu na 12 - 18 měsíců. je zářijový, takže do léta bylo ve fusaku a dekách jak pecka, pak bylo léto a prvně jsem potřebovala skoro až na jaře dalšího roku.

Příspěvek upraven 03.07.15 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
31.10.13 21:10

@verulicek mám fusak Lodger. Je 13 °C, jezdíme v body a zateplenejch punčochách. Na nožičkách botky z merino vlny, na krku šátek a na hlavě čepičku z merino vlny. Ve fusaku nemám ještě booster vložku. Když malýho vyndavám je úplně teploučkej, nespocenej. Když mám pocit, že je chladněji (nesvítí slunce), tak mu dám semiš. tepláky a mikinu.
Kabátky (frajerské zateplené z Anglie) a bundičky mám (každý mi to dával) a mám s tím dvě zkušenosti:

1. mrně do toho jen tak nedostaneš, ručičky jen tak neprotáhneš.
  2. používám (kabátek, bundu) když malýho dávám do autosedačky a vím, že ho budu vyndavat a ponesu v ruce. Když už se zadaří a malej vypadá jak švihák, tak mu sotva nacpu hlavičku do autosedačkový vložky pro kojence, protože všechny ty kabátky mají samozřejmě zateplené kapuce (nejlépe s ouškama :zed: ). A to má ještě čepičku, protože kapuca mu nechrání ouška.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
31.10.13 21:21

@verulicek tahle malá bundička je zbytečnost. Malý je na začátku února a bundu jsem kupovala 80 až na další zimu, kdy už jsme občas chodili do obchodů jen tak na ruce.Nebo pak už nechtěl být zachumlaný ve fusaku a chtěl koukat a máchat rukama.
V šátku jsem ho nosila taky bez bundy, měl silnou mikinu a přes nás jsem dávala manželovu bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
31.10.13 21:22

@lenilajd přesně! jako zkušenosti ještě moc nemám, čekám první, ale nějaké dětičky už jsem dřív hlídávala a tu manipulaci si fakt někdy neumím představit. Bunda se mi zdá jako nešikovné řešení Pro mimina dělají věci, že to vypadá jak na dospělého, ale význam nulový..na co že má bunda kapsy, když si tam mimino nic nedá že? Prostě někdy to nemá cenu ani komentovat..zůstanu u vrstvení - teplejší mikiny, světry, čepičky…díky za názor!

• Citovat
  • Upravit
verulicek
31.10.13 21:22

@Aspera :palec: díky

• Citovat
  • Upravit
29436
31.10.13 21:28

@verulicek Na bundu bych se vykašlala. Pro takový mimčo to moc nemá význam, blbě se do toho většinou obléká… Já bundu koupila, starší kluk jí měl na sobě jednou, mladší ani jednou, radši mám třeba různé zateplené mikiny nebo nějaký overal či lehčí kombinézku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.10.13 21:31

@lenilajd
Ja mam tiez Lodger Bunker..ale davam malemu i mikcu, lebo nechce byt v tom zachumlany, takze rucicky ma vonku a samozrejme i kus hrudnicku..tsk aby nenastydnul..na nozky mu davM len ponozky..kde kupujes tie merino veci?..diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
31.10.13 21:48

Až se narodí tak podle potřeby-to ti akorát vyjde na jarní slevy zimního zboží:-)

• Citovat
  • Upravit
657
1.11.13 08:03

@miisenka merino věci kupuju na fleru (http://www.fler.cz/zbozi?… )od uživatele Atelier Korbel. Jsou velmi praktické - myslím i střihy. Chrání uši i čelo (viz foto) a to má David velkou hlavičku. Bačkůrky z merina my ještě nikdy nezklouzly z nožiček, zatímco ty z čehosi pletené od příbuzných lovíme neustále. Mám první a asi jediné mimčo, takže jsem se rozhodla, že do některých věcí holt zainvestuju. Tím chci říct, že merino cokoliv jsou docela drahé. Nicméně jsem řekla přibuzným, ať mi nekupují čepičky, které jsou z umělotiny, protože je chudák spocenej jak myš. Čepičku jsem mu dávala i když bylo tepleji a v pohodě :D Já neumím plést, jinak bych asi začala :lol:

Zas většinu oblečení a ostatního máme z bazaru, takže se to nějak vyrovná.
Jinak zatím v kočáru ležíme jak vánočka a většinou chrápeme nebo tiše pozorujeme okolí (schválně sklápím střechu, i když vím, že v tomhle věku toho moc nevidí). Takže ručičky má většinou ve fusaku, ale je fakt, že občas je vytahuje, takže taky začínám vrstvit. Jinak s krkem máš pravdu, tam mám u malýho neustále zateplenej šátek nebo šálku.

Příspěvek upraven 01.11.13 v 08:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.11.13 08:06

@lenilajd
Diky musim na to juknut..mam zatial len kuzi pod prcka, ale uz som o tom citala, ze zo je good..on mi ale neznesie ziadnu cepku.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
1.11.13 08:10

@miisenka no to znám, a hlavně to zavazování :mrgreen: Mě tam většinou dá ruku, když dělám kličku, takže už jsem několikrát přivázala prstíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.11.13 08:13

@lenilajd
V momente jak dam cepku-akukolvek tak je hysterak, sundam cepku usmev..skusila sim ho nechat rvat ale rval 10min a to uz neslo, takze chodime bez cepky, ma len kapucku, a ten Lodger, ale jak zatiahnem tak je zle.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.2.14 21:42

Bodíčka hlavne s dlhým rukavom pre novorodenca teplacky bundy alebo mikinku čiapočky rukavicky a plenky :lol: zaleží ake je rocne obdobie, mi sme zvačša podostávali oblečenie od kamarátky ktora ma chlapca tak ako mi a ona nakupovala značku farmers boli a aj teraz tam maju pekne oblečenia a farebné to mam ja rada a hlavne je to 100%bavlna alebo bio bavlna takze vhodne aj pre mojho syna lebo je ekzematyk.
priznam sa obcas mame poroblem najst cistu bavlnu do všetkeho pchaju umeliny ale farmers su čistý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.2.14 22:25

Chtela bych se zeptat, jak to je s bodyckama/dupackama se zapinanim na strane/uprostred/vzadu? prijde mi, ze ty patentky musi mimco skrabat.. nebo se pod to oblika jeste neco? :roll:
omlouvam se za pitomou otazku, cekam prvni mimco a vubec v nicem se nevyznam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková