Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak my vlezli do dětského krámu a co se nám líbilo,to putovalo do koše.Bodynka,dupačky,trika dlouhý rukáv,tepláčky,svetříky,prostě všechno
NO a pak se šlo na nákup do Teska a tam ty roztomilé věcičky od Cheroke,no nekupto
Takže nakonec jsme měli oblečení jak pro trojčata
![]()
Ahoj, já jsem třeba na spaní dávala spací pytlík (takový: http://www.skibi.cz/…2-bebe-pink/ nebo http://pidilidi.cz/…robnosti.php?…. My jsme teda jeden podědili a další kupovali na MMB). Nedám na něj dopustit. Overal jsem nenáviděla, v noci je každá minuta drahá a zapínání overalu mě přivádělo k šílenství
Navíc v overalu měla studené nožičky, byť měla teplé ponožky. V pytlíku je měla teplé i bez ponožek.
Samozřejmě každé mamince vyhovuje něco jiného. Bohužel to člověk nezjistí dřív, než za „plného provozu“ ![]()
Tak nám kopu overalů nakoupila tchýně. Použili jsme jen při nouzi největší, většinu neměla ani jednou.
Lilišák píše:
nejvic uzijes overalky a bodycka, obcas teplacky (nebo body a puncochace,das je pod to bodycko a nema moznost si je samo sundat)
Ahoj. Tak protoze budete hlavne doma, tak nejvic vyuzijete body a overalky v mnozstvi i nekolik na den, zalezi jak casto se uspinite od ublinkavani.Ono teda nekomu to nevadi , nejde to skoro ani videt, ale mne to vadilo hlavne jak to slo citit. Pro navstevy pak treba nejake pekne dupacky a k doktorovi treba nejaky ten komplet kalhoty a svetrik. ALe deti z toho rychle vyrostou takze toho neni potreba tolik.Hlavne miminko je zezacatku zabalene jeste v zavinovacce, takze na paradu tohle obdobi moc neni.To az pozdeji mezi druhym tretim mesicem uz to bude treba vic o dupackach na den a overalky uz spis na spani.Daji se jeste nosit ponozky, rikam to proto, ze od urciteho obdobi cca 5-6m kdy dite zacne byt aktivnejsi si ty ponozky sundava a tam se to nejlip resi puncochacema anebo pak jedine specialni ‚sock on‘ pridrzovatka popr ponozky s pevnyma gumama, ale to zanechava dost otlaceny mista.treba dupacky od nejakeho pul roku uz jsme prestali nosit a od sedmeho mesice si zacal stoupat, takze to chce takove latkove botickoponozky s protiskluzem aby se mu to nesmekalo.Takze nejmensi velikosti nakupovat opatrne, spis uz ty vetsi od 64 vydrzi dyl.Ale zase muj osobni nazor je , ze nemusi v tom to dite plavat, coz nekdo dela, ze nakupuje velke veci a pak ty deti to maji neustale ohrnute a planda jim to. Jinak nove veci doporucuji vyprat i dvakrat vzhledem k tomu cim vsim to vyrobci napousteji a nejlepe pak namisto avivaze dat odmerku krystalicke sody ktera to zbavi zbytku praciho prasku apod.Nejmensi veci nejsou vubec obnosene ani spinave, daji se koupit i z druhe ruky ve vybornem stavu.az pak dite leze a ji prikrmy tak tam jsou uz veci na doma odsouzene na hadry.Ja jsem taky nevedela jak to bude probihat a pri druhem diteti uz bych se navody z internetu moc neridila. Hlavne treba takove ty pekne boty pro prcky jsou vyhozene penize, nenechaji si to na noze ani nez dojdete ven z baraku.Nejlepsi jsou takove ty latkove botky z fleecu nejlepe na gumu nebo na uvazani, ty jedine nam poslouzily.treba jak vsude pisou zinky na umyvani tak jsme zjistili ze dost blbe schnou , koupila jsem houbu a hotovo. Sama casem zjistis co vyhovuje a co ne a proste nekdy se stane ze holt za neco utratite zbytecne. ![]()
Tak já zas za sebe doporučuju i nakoupit velikost 56. Dala jsem na rady a moc toho nenakoupila a všechno mu pak plandalo, strašně mi to vadilo. Některý kousky 56 jsem vyřazovala až po měsíci. A to není žádnej mrňous, porodní váha 3650g, tak si nedovedu představit jak to plandá na menších dětech. Jediný z nejmenších velikostí,co nám nebylo už od začátku jsou fusekle. A taky jsem nějak nepochopila, když někdo říkal oblečení k doktorovi
. Já ho u doktorky svlíkám do plíny, ta ho oblečenýho za celý 2 měsíce neviděla. A oblečení pokud kupuješ nový, tak vypadá hezky neopraně všechno.
Já mu přes den dávám body a polodupačky, na noc overal. Plus mám nějaký mikinky, punčocháče,čepice, kombinézu na ven, fusak. Rukavice jsem ani jednou nepoužila, protože ruce měl schovaný v rukávech nebo v kočárku ve fusaku.
Beanie píše:Žíněk jsem měla taky balík a mně to prostě přišlo blbý šmrdlat to nebohé novorozeně žíňkou, myla jsem normálně rukou
treba jak vsude pisou zinky na umyvani tak jsme zjistili ze dost blbe schnou , koupila jsem houbu a hotovo. Sama casem zjistis co vyhovuje a co ne a proste nekdy se stane ze holt za neco utratite zbytecne.
andyn82 píše:
A taky jsem nějak nepochopila, když někdo říkal oblečení k doktorovi. Já ho u doktorky svlíkám do plíny, ta ho oblečenýho za celý 2 měsíce neviděla. A
Pokud se budeme bavit o poradne tak tam to je asi vsude donaha. Ale my jsme napriklad byli i na kyclich, usnim a ocnim a tam uz jsme byli obleceni ![]()
U nás v té době vítězily dupačky a overálky. Přišlo mi to nejpraktičtější. Tepláčky jsem na začátek moc nevyužila…
Zdravím šťastné maminky. Já také připravuji základní výbavu, jelikož máme mít porod koncem října.
Chci se zeptat jak důležité jsou pro miminka botičky. Zdá se mi to zbytečnost, když člověk obleče miminko do kombinésky s ťapkama a přidá na ni ponožky. Moc by mě to zajímalo. Díky za odpověď.
My jsme dostali pro dceru nechodící botky cca v 7měsících, vůbec si je nechtěla nechat obout, takže jsme je poslali dál. Botky jsme využili až po 1.roce,do té doby jsem dávala jen ponožky, max capáčky.
Capáčky (ale látkové, bez podrážky) jsou super do sporťáku, kdy jen v ponožečkách je zima.Na podzim, kdy bylo malé 3/4 roku jsme je využili maximálně.
Mě se líbí miminka v miminkovském, žádné boty, rifle jsme malé dali taky až v půl roce, a to opravdu jen vyjímečně. Já jsem víc řešila pohodlí než modní výstřelky:-) ![]()
@Hankája Botičky tak maximálně jako paráda, když už to není na deku, ale na nahatý tlapky taky ne
Říjnové miminko se bez nich v pohodě obejde.
Zdravím vás
Chtěla bych se Vás maminky zeptat, zda znáte nějakou webovou stránku kde je dětské oblečení, jde mi hlavně o nějaké mikinky
Od čísla 56 do 68..Děkuji ![]()