Jak oblékáte do kočáru v této době?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1384
9.10.12 09:47

jak oblékáte do kočáru v této době?

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak oblékáte prcky v této době. mám skoro už 3-měsíční holčičku a nevím si rady, jak ji oblékat. a ještě jsem se chtěla zeptat, malá má trochu rýmu, ale dýchá se jí dobře a je bez teploty, musím hned běžet k dr? děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
9.10.12 09:53

@Venussia myslím si, že kvůli rýmě k dr ani nemusíš, hlavně odsávat a můžeš koupit kapičky Libenar, nebo i Vincentku ve spreji.

Jinak s tím oblékáním jsem taky trochu bezradná, mám 6,5měsíční holčičku, dnes ráno tu byly jen 2°C, takže měla bodyčko, dupačky, na tom takovej fleecovej overal a čepičku a dala jsem ji do tenšího fusaku s dekou, myslíte, že to stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
9.10.12 09:55

Malý má rok a půl, dávám mu štrample, zateplené laclové kalhoty, body nebo triko s dl. rukávem, mikinu a bundu. Loni, když měl půl roku, tak jsem mu dávala body, mikinu, punčocháče, kalhoty, bundu a ležel ještě ve fusaku. Čepici jsem dávala až byla fakt zima, a dávala jsem kuklu, ta mi přijde pohodlnější pro něho a na nasazování i pro mě.

Příspěvek upraven 09.10.12 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.10.12 09:56

1. Osmiměsíční syn jel včera večer, kdy bylo dost větrno, v punčocháčkách a body s dlouhým rukávem, na tom měl šusťákovou bundu s bavlněnou podšívkou, aby mu neprofukovalo na ruce a mohl mít přes uši kapucu, když čepičku na něj nedostanu. Zabalený byl v saténovo flaušové dece a přes kočár byl originál kočárový fusak s flaušem uvnitř. Takže měl teplo na noženky a tělíčko, ručičky a tváře měl ofoukané, jako obvykle.
2. Jestliže nemá malá vysoké teploty, rýmu neřeším - beru ji jako zbavování se těla nějakých škodlivin - ono moc možností nemá, vím o potu, rýmě, moči a stolici, takže těmto dávám vlastní průchod. Jen při rýmě, pokud prckovi stěžuje dýchání, pomáhám odsáváním.

• Citovat
  • Upravit
799
9.10.12 09:57

Ahoj, já sem male koupila kapky do nosu, a pak jsem ji položila na bříško.
Ono to krásně vyteče, a nemusíš používat odsávačku, nebo jak se to jmenuje.
Jinak mala má v kočárku fusak, ještě po mě, je s kožíškem a teply, tak ji dávám jen dupačky a body s dlouhým rukávem, a bundičku, nebo jen mikinu.
Jelikož ona se vždycky odkope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
9.10.12 09:58

Děkuji za tip :palec:. koupim ten libenar. příští čtvrtek jdeme na očkování, tak snad do té doby budeme bez rýmy, aby jí dr. mohla naočkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9263

Já mám čtyřtýdení a dávám body, dupačky, tenčí overal, zavinovačka a chlupatá deka, už i silnější čepici a rukavičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087

Mno tak ja mam holcicku 4mesicni a oblekam ji ted takto..ma bodycko s dl. rukavem, dam ponozky a na to bud overalek anebo nejaky tensi kabatek a teplacky a na to davam takovou fleesovou kombinezku chlupatou(je taka teplejsi) a deku-nekdy tensi, nekdy hrubsi podle toho jestli fouka apod..a samo ze cepicku.mala byva teploucka tak by ji to melo stacit…mala ma taky rymu a davame physiomer a odsavam..ale nicmoc neodsaju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
9.10.12 09:59
@Verca1989 píše:
@Venussia myslím si, že kvůli rýmě k dr ani nemusíš, hlavně odsávat a můžeš koupit kapičky Libenar, nebo i Vincentku ve spreji.Jinak s tím oblékáním jsem taky trochu bezradná, mám 6,5měsíční holčičku, dnes ráno tu byly jen 2°C, takže měla bodyčko, dupačky, na tom takovej fleecovej overal a čepičku a dala jsem ji do tenšího fusaku s dekou, myslíte, že to stačí?

myslim ze to staci!!je to skoro jako u nas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
9.10.12 10:02

Tak já malýho 9m oblíknu fusky, kalhoty, body dl. rukáv a fleesovou bundičku a čepici a šup do slabšího fusaku…je strašně horkokrevnej, takže moc nenavlíkám :)
@Venussia bych dala body dl. rukáv, punčochy, kalhoty, slabší svetýrek, bundičku(mikču), čepici a do fusaku, kterej můžeš rozepnout když bude teplo :think: asi tak přeci jenom jí je 2,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
9.10.12 10:07
@aksina píše:
Tak já malýho 9m oblíknu fusky, kalhoty, body dl. rukáv a fleesovou bundičku a čepici a šup do slabšího fusaku…je strašně horkokrevnej, takže moc nenavlíkám :)
@Venussia bych dala body dl. rukáv, punčochy, kalhoty, slabší svetýrek, bundičku(mikču), čepici a do fusaku, kterej můžeš rozepnout když bude teplo :think: asi tak přeci jenom jí je 2,5m

ona pise ze ma 6,5m.dite…tak to myslim staci jako to ma v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
9.10.12 10:08

@apocalypsa venussia píše mám skoro už 3-měsíční holčičku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
9.10.12 10:10

Taky mám tříměsíční holčičku.
Protože musíme vycházet hned brzy ráno se staršími dětmi do školy a školky, dávám jí ráno od včerejška zimní kombinézu, ale pod ní je oblečená jen jako doma - body, dupačky plus froté kabátek. Je to pro nás příjemnější než vrstvení. Zateplené „botičky“ na nohy, rukavice nepotřebuje, rukávy přesahují prstíky, čepičku tenkou, má kapuci.
V kočárku leží na dece a zatím má polštářek a peřinku - máme starou klasiku, babička šila a vyšívala, ale už to budu měnit za lehčí fusak.

Odpoledne má na základním oblečení fleesový nebo zateplený bavlněný overal, na tom ještě bundičku(lehčí), čepici, „boty“.

Ráno u nás včera a dnes bylo 6 - 8 stupňů, odpoledne 14.

Já kočár neuzavírám tím, co k tomu patří. Nesnáším neprodyšně uzavřené kočáry. Použiju až v mrazech, až to bude opravdu nutné. Jinak budu měnit fusak podle potřeby za silnější, přidám deku, ale nebudu to uzavírat.
Malou musím obléknout tak, abych ji mohla podle potřeby vytáhnout - zateplená oblečením, méně „peřin“. Rozhodně není z těch, které by vydržely spát celou dobu v kočárku.

Rýmu má taky, protože má doma starší sourozence, nedá se tomu vyhnout. Pokud rýma není zelená nebo žlutá(to by znamenalo infekci), tak není nutné hned jít k dr. Já jsem koupila Libenar, vykapávám a odsávám. Ale zase to nepřehánět s odsáváním, protože s tím dráždí sliznice, vysušuje se a tvoří se víc hlenu. V záloze mám kapky Nasivin vhodné od novorozeneckého věku.
Rýmu má hustou, ale bílou.

Pro miminka se nesmí používat olejové kapky, nebezpečí vdechnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.10.12 10:11

Maminky ted jak to čtu tak nevim jestli mi mala nemrzne.. :-)

včera jsme byli venku mala měla: bodyčko z dlouhym rukavem, ponožky, polodupačky, fleesouvou mikinku, čepku a byla přikrita dekou.. a ručičky měla pořad teple..

to opravdu davate už ted štrample a fusak?

EDIT: ma 5měsicu

Příspěvek upraven 09.10.12 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.10.12 10:11

Ahoj, do cca 3měsíců jsem vozila v zavince a do ní jen lehké oblečení, přes zavinku nánožník při větru nebo tenké plymo (bylo jaro a podobné počasí, jak teď). Včera odpo měl 6měs v kočárku letní fusak Emitex, body s dlouhým a body s krátkým rukávem (ramena je potřeba v kočárku chránit, nedají se přikrýt), punčocháčky a tenké tepláčky. Do Manducy dostal jetě tenkou čepičku a velké teplé ponožky + plenku za krk. Dnes ráno byla kosa, tak měl prvně zimní fusak zapnutý do půlky a v tom jen body dl.ruk., body kr.ruk., punčocháčky a pod sebou plenku, aby se nepotil na umělině. Je to lepší, než ho navlíct, vodim malou do školky a tam by se zpotil. Takhle ho vyndam z fusaku a je mu pořád akorát. Když jedu autem, naopak ho zas obleču vrstvením, kolik, to záleží, jestli použiju autosedajdu+manducu, nebo sedajdu+kočárek.

PS: i na rýmu bez horečky je nejlepší být venku, dobře se mrňatům dýchá. Dávám dopoledne spát ven, když nejsme pryč, v létě v zimě. A děti ještě nebyly nijak pořádně nemocné.

Příspěvek upraven 09.10.12 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková