Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky předškoláků. Mám dotaz - jak oblékáte děti ve školce, když jdou do divadla. Necháváte běžné oblečení v čem normálně chodí do školky, nebo dáváte něco slavnostnějšího, třeba šaty nebo sukni i když normálně chodí v kalhotách? Naše cácorka chodí většinou v leginkách a nějakém delším tričku, ale to mi k divadlu moc nejde, i když je to jen dětské představení. Vůbec totiž nevím, jak to ve školkách v tomto případě chodí. Děkuji za rady a pěkný večer všem.
Poprve jsem taky nevedela, dala jsem ji saticky a mela je jen ona a jeste jedna holcicka. A jelikoz je nosi nerada tak od te doby nosi rifle a k tomu halenku, svetrik. Tak chodi i vetsina deti ze skolky.
Co já vím, tak pokud se u nás jde do divadla, většina holčiček je načančaných (u kluků nevím). Ale někdy jezdí divadla k nám do školky, a to pak jsou oblečení tak jako vždycky.
Tak to právě řeším přesně taky. Mám nachystané punčocháčky a teplejší pěkné šaty a říkám si aby tam nebyla třeba jediná vyparáděná a necítila se tam divně. No uvidím, dám každopádně ty šaty, ony zas nejsou nějak extrémně výrazné a uvidíme a podle toho se zařídíme příště. Právě já si pamatuju, když jsem chodila jako dítko do škoky, tak vždycky, když jsme šli do kina nebo divadla, tak všechny holčičky byly jak ze žurnálu, včetně kabelčičky a mašliček ve vlasech
, ale jak to chodí dneska vůbec netuším, proto se ptám zkušenějších..
Když jeli se školkou do divadla, dala jsem dcerce sukni nebo šaty. Neřešila jsem, co měli odstatní, já do divadla v riflích taky nechodím. Leda kdyby dcera jó nechtěla sukni ani šaty, tak bych ji násilím nenutila.
@Helii píše:
Tak to právě řeším přesně taky. Mám nachystané punčocháčky a teplejší pěkné šaty a říkám si aby tam nebyla třeba jediná vyparáděná a necítila se tam divně. No uvidím, dám každopádně ty šaty, ony zas nejsou nějak extrémně výrazné a uvidíme a podle toho se zařídíme příště. Právě já si pamatuju, když jsem chodila jako dítko do škoky, tak vždycky, když jsme šli do kina nebo divadla, tak všechny holčičky byly jak ze žurnálu, včetně kabelčičky a mašliček ve vlasech, ale jak to chodí dneska vůbec netuším, proto se ptám zkušenějších..
Presne tak jsem si to taky pamatovala
. Ale u nas fakt i holky normalne maji rifle a mikinu. Ja davam aspon tu halenku a svetrik. V tech satickach fakt za exota byla. Jo a je predskolak, uz druhym rokem…
Já bych dala něco jiného než ve všední den. divadlo e přece jen kulturní akce, takže šatičky jsou podle mě na místě. Neřeším, co mají ostatní.
Klukovi dávám lepší rifle a košili. Letos, aby to unosil, (když to stálo ty peníze
) tak bude oblíkat kalhoty, co měl na svatbu ségry, a košili. Asi dáme i kravatu, když už jí má a je z ní nadšenej… ![]()
Já dávala sukýnku, lepší tričko a bolerko. Většinou a bohužel i teď ve třetí třídě je pěkně oblečená snad jediná. Je docela smutné, jak tam některé holčičky byly oblečené. A to nemluvím o školní fotce
,některé jak kdyby vylezly z hřiště-ty modely
.
@1024 píše:
Tak to mě právě taky trochu mrzí. Malá má ráda sukně i šatičky, ráda se zdobí, ale co chodí do školky, tak už to moc nechce, protože tam to nikdo nenosí, maximálně tak ještě jedna až dvě holčičky a frčí jen kalhoty a tepláky, tak si tam asi připadá divně.
@Helii Víš ale je zajímavý, že holky se vždy kolem ní slétly a obdivovaly jak ji to sluší. Tak nevím, zda to je postoj těch maminek a nebo holčičky nechtějí nosit parádu. Pokud není jediná a nebrání se tak je to ok.
Tak zatím se tomu nebrání, spíš se tomu diví, uvidíme jak se to bude vyvíjet do budoucna.