Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My mame doma max. 18 stupnu a maly spi v pyzamku a slabem spacim pytli. Zima mu neni.
Zda je diteti zima se pozna podle briska, zda horko podle zatylku. Tak az ho priste pujdes zkontrolovat, tak si sahni na brisko a uvidis. Podle mne mu ale pri teplotach nad 20 stupnu byt zima nemuze. ![]()
Jinak rucicky a nos ma take studeny k ranu, ale to mam i ja, tak jsem se tim nijak nezabyvala. ![]()
Já mám studené ruce a nos celý život..zima mi sice je, ale to i když mám doma 26st
Podle mě máte ještě aý moc teplo v ložnici
Taky bych zkontrolovala zátylek, případně nožičky a bříško. Základní poučka v naší rodině je: studený ruce nevadí, nohy jo!
Jinak píše se, že nemá být nos studený, ale u nás to taky neplatí, malá lítá venku, ruce i nos má studený, ale zátylek skoro zpocený, tak si vyber ![]()
Ja bych sahla na ruce - sice se ma sahat na zatylek, ale s tim polemizuji. Kdyz ma matka ruce studene, zatylek ji vzdy pripada teply a kdyz diteti chladne i zatylek, podle me je mrtve
Na zatylek bych sahala jen jestli neni zpoceny.
podle sebe vim, ze kdyz mam ruce teple, zima mi neni.
cili kdyz jsou studene ruce, zateplit
kdyz jsou ruce teple a zatylek je opoceny, odebrat vrstvu.
tvare a nos nehraji roli
Ruce prave ale take nehraji roli. Proto se pri kontorovani, zda neni zima saha na brisko. Mam to od doktorky. Na zatylek se zase saha, zda neni zpoceny (to je pri kontrolovani, zda neni teplo). ![]()
Naše malá má pořád studené ruce a ještě nebyla nikdy nemocná, i když jí vrstvu nepřidám
a ani nevypadá, že by jí byla zima…já jsem zmrzlá pořád, tak je asi po mně ![]()
o kontrole bříška jsem nikdy neslyšela, tak to zkusím ![]()
@Šáriii
Nutno teda podotkonout, ze neziju v CR a jelikoz tady v Anglii je zima porad, tak se to hodnoti trochu jinak. Ale jeste jsem take nemela nemocne dite a to je teda otuzovany od narozeni a studene ruce ma krome horkych letni noci kazdou noc. ![]()
Ruce ni oblicej nejsou dukazem ze je miminku zima. Saha se diteti na hrudni kost. Pokud je hrudnicek studeny tak je mimcu zima, pokud je spoceny je mu moc horko a pokud je teply, je to v poradku. Ver mi ![]()
Taky máme v pokojích kolem 20° i děcka v pokojíkoch, naše mladší, nesnáší být přikrytá, musí spát jen volně v pyžamu, jinak se vzteká, ruce má jak rampouch, ale za krkem je teplá (spí na břichu) tak se to dá snadno zjistit, takže s toho usuzuje, že je jí tak asi dobře, jakmile ji přikryju, tak by se hned probudila, prostě tu přikrývku nesnese a ani spací pytle co má. Tak už to ani neřeším ať si spí jen v pyžamu.
A to má být studené bříško? To si neumím představit nějak, připadne mi, že i když je zima, břicho je vždycky teplé:-)
@hofka píše:
A to má být studené bříško? To si neumím představit nějak, připadne mi, že i když je zima, břicho je vždycky teplé:-)
no právě.
já jsem takly xkrát četla, že teplota rukou roli nehraje, ale u mě teda roli hraje. když má organismus dost tepla, roztáhne si tepny a pustí si dost krve i do periferie.
Pokud má studené tvářičky, to bych řešila. Podle mě by měly být tváře normální teploty.
@dada12 a ty treba kdyz jsi v zime venku a ses navlecena a je ti teplo tak nemas studeny tvare?!
Studene ruce ani tvare neznaci podchlazeni. Moje sestra ma studene ruce porad.
Já mám studený ruce a nohy pořád i třeba přes teplý ponožky a to stejný má i náš 6ti měsíční syn. Bylo mi řečeno, že mám sahat na stehna popř. na zátylek a podle toho poznám…
Jinak malý spí v pyžámku a nesnese spací pytel, takže ho přikrývám dekou, ale stejně se pořád odkopává…
Ahoj maminky,
mám dilema. Mám 5ti měsíčního chlapečka, spát chodí ve spací overálku a je přikryt peřinkou, chůvička, který je v postýlce ukazuje 20-22stupňů, průvan žádný a i přesto, když ho jdu v noci krmit, má studený nos a tvářičky. Co myslíte? Je mu zima?
Jak poznám, že je miminku zima? Všude píšou něco jiného.
Já sama jsem teplomilná, manžel je ze studené odchovu…takže se většinou neshodneme
Díky moc za názory.