Jak oblékáte do MŠ na návštěvu divadla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1183
6.10.12 21:52

Tak zatím se tomu nebrání, spíš se tomu diví, uvidíme jak se to bude vyvíjet do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
6.10.12 21:57

Já dávám do divadla jednoznačně šaty (i na tu kabeličku většinou dojde :oops: ). Ale zas já jsem na to oblečení trochu vysazená, holkám kolikrát dám sukni nebo šaty i normálně do školky, však se to vypere. A trochu mě zaráží, když čtu, že většina dětí tu má do školky triko a tepláky, u nás ve školce vidím poměrně často sukně nebo šatičky i na ostatních holčičkách :think:
Jinak si myslím, jak už tu padlo, že je to kulturní událost a já sama bych taky do divadla v džínách (natož v teplákách :mrgreen: ) nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.10.12 22:03

Dcera je v 7.tř. a tam je to tak půl na půl..Některé prostě mají tenisky, rifle a mikiny na všechno, dcera se naopak na příležitosti ráda obléká hezky, docela si to užívá, takže v tomhle směru ji mám z krku :lol: :lol: Akorát nechce nosit v zimě sukně, tak jsme pořídily černé kalhoty a s černou vestou vypadají i na koncert dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.10.12 22:08
@nettie píše:
Já dávám do divadla jednoznačně šaty (i na tu kabeličku většinou dojde :oops: ). Ale zas já jsem na to oblečení trochu vysazená, holkám kolikrát dám sukni nebo šaty i normálně do školky, však se to vypere. A trochu mě zaráží, když čtu, že většina dětí tu má do školky triko a tepláky, u nás ve školce vidím poměrně často sukně nebo šatičky i na ostatních holčičkách :think:
Jinak si myslím, jak už tu padlo, že je to kulturní událost a já sama bych taky do divadla v džínách (natož v teplákách :mrgreen: ) nešla.

My sice máme ve školce kluka a tam moje fantazie také končí u tepláků :lol:, ale všímám si, že hodně holčiček má sukýnku nebo tričko a na něm šatovou sukýnku..no, jen tiše závidím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
6.10.12 22:14
@vitecek píše:
My sice máme ve školce kluka a tam moje fantazie také končí u tepláků :lol:, ale všímám si, že hodně holčiček má sukýnku nebo tričko a na něm šatovou sukýnku..no, jen tiše závidím :lol: :lol:

Jen jestli to není stejná školka :mrgreen: A jinak u kluků je to samozřejmě jiný, džíny jsou dost nepohodlný a sukýnku bych jim asi taky nedávala :lol:
A právě tak to dělám já, máme několikery teplejší šaty nebo šatovky, holky se v nich cítí dobře a vypadají ještě líp :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.10.12 06:16

Dcera chodí 1× měsíčně ve školce do divadla a 1× až 2× mají kouzelnou školičku divadlo ve školce, tak když jdou do divadla, tak buď sukni nebo rifle nejčastěji a když mají divadlo ve školce, tak tam je normálně v teplácích, legínách, tričku, jak ostatní děcka.
Učitelky si ani nikdy nestěžovaly, že by byla nevhodně oblečená, jsou tam 3 učitelky na 50 dětí (od 3 do 6) nedělí se na maloše veloše, ale jsou různě věkově dohromady, mají víc starostí samo s tříleťáčkama, protože na všechny akce krom (plavání, němčinu, solná jeskyně, bruslení, keramika chodí u nás jen předškoláci každý týden, ostatní akce mají společné) takže nějaké oblečení nikdo neřeší :think: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
7.10.12 06:52

U nás ve školce se nosí slavnostní. je jedno, jestli jedou do divadla a nebo jim přijde představení do školky. vždy se to bere jako kulturní záležitost a děti se podle toho oblékají. paní učitelky i den předem připomínají, že bude druhý den divadýlko a že má klárka přijít v šatech :-) ale ona je parádnice, tak mi občas sváteční šaty vezme i na běžný provoz do školky - v létě mi v nich byla i na pískovišti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
7.10.12 08:50
@nettie píše:
Jinak si myslím, jak už tu padlo, že je to kulturní událost a já sama bych taky do divadla v džínách (natož v teplákách :mrgreen: ) nešla.

Jsem se ti koukla na profil, jestli malá nechodí do stejné školky a ne. :lol: U nás to vypadá stejně, holčičky běžně nosí šatičky, sukýnky atd fakt parádnice někdy… Pokud je slavnostní událost učitelky to proaktivně rodičům připomínají včetně toho, že zmíní oblečení.

• Citovat
  • Upravit
1183
7.10.12 10:07

@nozu @stazinka09
A tak by to i mělo být si myslím. Kdy jindy to dětem vštípit, když ne teď v dětství. U nás to budou ty šaty i možná taky ta kabelička, pokud bude chtít si ji vzít a nebudem hledět jak to mají ostatní, jednou je to kulturní záležitost, tak ať i to dítě vnímá, že je to nějaká změna. Díky všem za rady i názory a pěknou neděli. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.10.12 10:54

Moje dcera taky byla občas v šatech nebo vycházkových věcech na pískovišti :zed: protože těm menším pomáhají se oblékat větší děcka, takže teď to musím řešit, tak že ráno, jak se převleče, tak ji schovám do tašky vycházkové věci a boty, aby věděli, že ty nesmí brát na zahradu :cert:.
Jinak taky nejraději nosí nějaké šaty a punčošky nebo legíny a top, tak to vypadá, jak šaty, ale většinou ji dávám starší, že by bylo hned po nových hezkých šatech, má 4 takže se ještě nekrotí :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková