Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak zatím se tomu nebrání, spíš se tomu diví, uvidíme jak se to bude vyvíjet do budoucna.
Já dávám do divadla jednoznačně šaty (i na tu kabeličku většinou dojde
). Ale zas já jsem na to oblečení trochu vysazená, holkám kolikrát dám sukni nebo šaty i normálně do školky, však se to vypere. A trochu mě zaráží, když čtu, že většina dětí tu má do školky triko a tepláky, u nás ve školce vidím poměrně často sukně nebo šatičky i na ostatních holčičkách
…
Jinak si myslím, jak už tu padlo, že je to kulturní událost a já sama bych taky do divadla v džínách (natož v teplákách
) nešla.
Dcera je v 7.tř. a tam je to tak půl na půl..Některé prostě mají tenisky, rifle a mikiny na všechno, dcera se naopak na příležitosti ráda obléká hezky, docela si to užívá, takže v tomhle směru ji mám z krku
Akorát nechce nosit v zimě sukně, tak jsme pořídily černé kalhoty a s černou vestou vypadají i na koncert dobře.
@nettie píše:
Já dávám do divadla jednoznačně šaty (i na tu kabeličku většinou dojde). Ale zas já jsem na to oblečení trochu vysazená, holkám kolikrát dám sukni nebo šaty i normálně do školky, však se to vypere. A trochu mě zaráží, když čtu, že většina dětí tu má do školky triko a tepláky, u nás ve školce vidím poměrně často sukně nebo šatičky i na ostatních holčičkách
…
Jinak si myslím, jak už tu padlo, že je to kulturní událost a já sama bych taky do divadla v džínách (natož v teplákách) nešla.
My sice máme ve školce kluka a tam moje fantazie také končí u tepláků
, ale všímám si, že hodně holčiček má sukýnku nebo tričko a na něm šatovou sukýnku..no, jen tiše závidím
![]()
@vitecek píše:
My sice máme ve školce kluka a tam moje fantazie také končí u tepláků, ale všímám si, že hodně holčiček má sukýnku nebo tričko a na něm šatovou sukýnku..no, jen tiše závidím
![]()
Jen jestli to není stejná školka
A jinak u kluků je to samozřejmě jiný, džíny jsou dost nepohodlný a sukýnku bych jim asi taky nedávala ![]()
A právě tak to dělám já, máme několikery teplejší šaty nebo šatovky, holky se v nich cítí dobře a vypadají ještě líp
![]()
Dcera chodí 1× měsíčně ve školce do divadla a 1× až 2× mají kouzelnou školičku divadlo ve školce, tak když jdou do divadla, tak buď sukni nebo rifle nejčastěji a když mají divadlo ve školce, tak tam je normálně v teplácích, legínách, tričku, jak ostatní děcka.
Učitelky si ani nikdy nestěžovaly, že by byla nevhodně oblečená, jsou tam 3 učitelky na 50 dětí (od 3 do 6) nedělí se na maloše veloše, ale jsou různě věkově dohromady, mají víc starostí samo s tříleťáčkama, protože na všechny akce krom (plavání, němčinu, solná jeskyně, bruslení, keramika chodí u nás jen předškoláci každý týden, ostatní akce mají společné) takže nějaké oblečení nikdo neřeší
![]()
U nás ve školce se nosí slavnostní. je jedno, jestli jedou do divadla a nebo jim přijde představení do školky. vždy se to bere jako kulturní záležitost a děti se podle toho oblékají. paní učitelky i den předem připomínají, že bude druhý den divadýlko a že má klárka přijít v šatech
ale ona je parádnice, tak mi občas sváteční šaty vezme i na běžný provoz do školky - v létě mi v nich byla i na pískovišti ![]()
@nettie píše:
Já dávám do divadla jednoznačně šaty (i na tu kabeličku většinou dojde). Ale zas já jsem na to oblečení trochu vysazená, holkám kolikrát dám sukni nebo šaty i normálně do školky, však se to vypere. A trochu mě zaráží, když čtu, že většina dětí tu má do školky triko a tepláky, u nás ve školce vidím poměrně často sukně nebo šatičky i na ostatních holčičkách
…
Jinak si myslím, jak už tu padlo, že je to kulturní událost a já sama bych taky do divadla v džínách (natož v teplákách) nešla.
Jsem se ti koukla na profil, jestli malá nechodí do stejné školky a ne.
U nás to vypadá stejně, holčičky běžně nosí šatičky, sukýnky atd fakt parádnice někdy… Pokud je slavnostní událost učitelky to proaktivně rodičům připomínají včetně toho, že zmíní oblečení.
@nozu @stazinka09
A tak by to i mělo být si myslím. Kdy jindy to dětem vštípit, když ne teď v dětství. U nás to budou ty šaty i možná taky ta kabelička, pokud bude chtít si ji vzít a nebudem hledět jak to mají ostatní, jednou je to kulturní záležitost, tak ať i to dítě vnímá, že je to nějaká změna. Díky všem za rady i názory a pěknou neděli. ![]()
Moje dcera taky byla občas v šatech nebo vycházkových věcech na pískovišti
protože těm menším pomáhají se oblékat větší děcka, takže teď to musím řešit, tak že ráno, jak se převleče, tak ji schovám do tašky vycházkové věci a boty, aby věděli, že ty nesmí brát na zahradu
.
Jinak taky nejraději nosí nějaké šaty a punčošky nebo legíny a top, tak to vypadá, jak šaty, ale většinou ji dávám starší, že by bylo hned po nových hezkých šatech, má 4 takže se ještě nekrotí
![]()