Jak oblékáte na noc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
15.11.09 21:08

Jak oblékáte na noc

Zajímalo by mě jak oblékáte na noc. My máme topené na uhlí, tak mám večer třeba 24 stupňů a ráno vstáváme při 20. Dávám jí jen ovarel a přikrývám peřinou, tu ale většinou zkope. Zkusila jsem jí dát spacáček, ale v něm se nemůže moc dobře převalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1342
15.11.09 21:22

Tak my topime na 2o-21 po cely den a na noc, kolem devate topeni vypiname, tudiz rano vstavame tak pri 19…plus minus…oblekam taky do overalku a prikryvam, taky se odkope, tudiz v noci prikryvam:-)kdyz je jooo chladno, dam pod overal tricko…musime ty nase prcky ale otuzovat, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.11.09 21:51

dcera ve spacím pytli vstává, chodí převaluje se. je to výborná věc, třeba jde o zvyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
15.11.09 21:54

Mala spi pri tepote 19-20C a sponka v overalkovem pyzamku a spacim pytli,spavala v nem i minulou zimu,nyni v nem v postylce normalne chodi a take se prevaluje.Zvykla si naprosto v pohode a deti jsou doooooost sikovne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.11.09 22:06

my máme teda ledního medvěda a chodíme spát při 18 stupních, okno otevřené na větračku, takže ráno je ještě o pár stupínků míň. Malá spí v overálku, spacím pytli a přikrytá dekou. Plus teda jediný problém jsme měli se zmrzlýma ručičkama takže dáváme lehké rukavice :mrgreen: Zatím se moc nepřevaluje tak uvidíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.11.09 22:59

My v ložnici téměř netopíme - teď je tam cca 18°C, ale počítám, že bude hůř. Holky se s příchodem podzimu naučily spolehlivě přikrývat a tak oblékání neřešíme. Včera dal tatínek Eli spinat jen v tílku - což já teda oblíkám víc - přišli jsme tam a Eli zababušená až po krk pod peřinkou a horká :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
15.11.09 23:07

Oblékáme pyžamo a ponožky. Amálka má v pokoji na noc kolem 18st - spí s otevřenou ventilačkou, a stejně jako holky Lesiny,se i ona naučila spát přikrytá. Ale i když se vykope,nebudí se, spí v pohodál, nemocná nebývá,je na to zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.11.09 07:04

Tobík má pyžamko (kalhoty + vršek), ale ještě donedávna spal v overálkách, a taky spací pytel. Je zvyklý v něm spát asi od 4m, super věc :-) Jsem právě ráda, že nemusím řešit odkopávání…

Omlouvám se za OT, ale nedá mi to - vy co máte v ložnici 18 stupňů, nemáte problémy s rosícíma oknama potažmo plísněma? Pokud tedy máte plastové okna… My právě musíme v ložnici i na noc topit, protože jinak mi parapet plave :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.11.09 08:39

Novire ohledne rosicich se oken,mame asi rok a minuly rok to v noci stekalo a v rozich to plesnivelo,zacala jsem mit otevreno na mikro a zadna plisen ani roseni.
Jinak mam teda nastesti pokojik vytopi trubky ktere jsou horke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.11.09 08:42

Ahoj, tak my dáváme jako tady všichni overálek a ponožky plus přikrýváme teplou dekou.V ložnici je v noci asi devatenáct stupňů. Někdy mi to přijde málo. Odkdy je dobré dávat miminko do spacího pytle. Doma ho mám, ale zatím mi leží ve skříni. :-)

Novire: Promiň za hloupý dotaz, ale když máme plastovky měli bychom mít doma vyšší teplotu? Ono totiž v ložnici se nám pravidelně zapařuje jeden roh místnosti. Mám strach z plísně, tak pořád větráme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.11.09 09:01

Taminko, mikro máme celou noc otevřené a stejně to moc nepomáhá… ještě mě napadá, že možná hraje roli velikost místnosti - my máme ložnici celkem malou (cca 13m2), spíme tam tři (já, manžel, mimino), tak to asi brzo vydejcháme.
Beckie - mám odpozorováno, že když topíme, tak se nám okna rosí méně (a neobjevuje se plíseň). Předpokládám, že to topení asi vysouší vzduch… Ale odborník nejsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.11.09 10:11

Ložnici máme chladnou a i když máme okna zavřená ( plastová) tak je tam 19 stupnů.Malá je v overálku ve spacím pytly ( hrozně kope) a přes ještě slabší deku. Protože ložnice sousedí s panelákovou chodbou je z jedné strany hrozně studená tudíž máme náběh na plísen v jednom rohu téměř neustále. V noci mít okno otevřené nemohu, to bychom zmrzli takže ráno jsou okna i parapet mokrý - utírám starou plenou denně!!! a přes den když tam nejsme mám otevřené okno abych snížila vlhkost.Plísen se mi udělala i nad oknem, asi jsou špatně utěsněná a vysráží se tam vlhko. Hrůza, ještě že se bude brzo zateplovat.
Doporučuji Savo na plísen - za pár minutek je to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
16.11.09 12:44

Nase mala spi v pyzamku nebo overalku a pod tim ma jeste tricko nebo bodycko..Na spaci pytel byla zvykla od mala,ale jednoho dne ji proste zacal vadit..Nemyslim,ze si na nej kazdy dite zvykne..V loznici zatopim vecer,malou tam po koupani prevlikam a zas topeni uplne vypnu,aby nebyl suchy vzduch,hlavne ted,v obdobi rym a nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
16.11.09 12:52

Ahoj,

u nás se spí v noci taky při +-19-ti stupních, Adam spí v overalu s bodýčkem a 75% noci spí na peřině, spací pytel odmítá… takže já mám doma pořádně otužilé dítě :lol:
Jinak topíme centrálním elektrickým topením večer kolem 18:30 (koupání) a potom to zatápí až nad ránem (teda kolem 5té), aby jsme nevstávali do zimy :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
16.11.09 14:52

Ahoj,

Malý spí od narození v bavlněném overalku. Od půlroku spí ze zásady na peřině. Letos na zimu se překvapivě nechal hladce naučit na spací pytel a nakonec v něm spí spokojeněji než předtím bez něj. Bydlíme v paneláku, po zateplení, letos jsem ještě netopila, stačí jen ty trubky a stejně tu máme pořád nad 20, ač větrám a v noci máme ventilačku. Jen když fučelo, tak jsem ji nad ránem zavírala na mikro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková