Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, ráda bych věděla jak oblékáte v bytě přes den a v noci vaše miminka, když jsou teď taková vedra. My teď v bytě máme 26 stupňů. Větráme často. Synovi jsou 4 měsíce. A ještě, dáváte jim teď čepičku do kočárku, když tam nesvítí sluníčko ani nefouká vítr?
Tak to chci taky vědět.Mám holku,budou jí 4 měsíce a s tou čepičkou to pořád řeším.Hodně mamin je miminkám dávají,mě se to zdá divné,když je takové vedro dávat čapku v kočárku,když tam nesvítí sluníčko!Na spaní dávám bodíčko s krátkým rukávem a přes den vlastně taky.Převážně tu leží jen v tričku,jinak nahatá.
Tak ja sice nebydlim v Cechach a tady u nas v Anglii je ted tak 15 stupnu ve stinu a hodne fouka, ale pokusim se napsat, jak ja oblikam miminko.
Mymu chlapeckovi jsou 3 tydny.
V noci spi v bodycku s dlouhym rukavem a ponozkach. Je zabalen v zavinovacce, aby se neodkopaval. Doma mame na doporuceni doktoru kolem 18 stupnu.
Pokud nekam jdeme ven, tak mu obleknu teplacky a zabalim ho do teple deky. Pokud nefouka, tak mu dam lehci decku. Vzdy, kdyz jsem mu dala mikinu, tak se mi prehral, takze tu uz davam jen kdyz je venku zima i mne.
Kdyby tu bylo pres 20 stupnu, tak uz urcite dam jen bodycko s kratkym. Ale pravidelne mu kontroluji zatylek a reaguji na jeho teplotu.
Jo a cepicku davame jen kdyz hodne fouka.
ahoj, nám je sice už 14 měsíců, ale s tim oblíkánim to řešim tak nějak pořád stejně
. V noci na spinkání dávám klasickej overálek. když jsou teda echt vedra tak dávám overálek s krátkym rukávkem a krátkou nohavičkou. přes den karaťasy a bodyno s krátkym. na ven tepláčky a podle počesí body s krátkym nebo dlouhzm rukávem, popřípadě mikinku do tašky, no a na hlavu dávám takovou lehoulinkou plátěnou kšiltovku. i když je ve stínu.
ahoj,
my mame vnutri 22-23 stupnov, obliekam body s kratkym rukavom a ponozticky. ked ideme von, kde je okolo 25 stupnov, nechavam mu to iste, pripadne dam ponozky este dole.
a tiez priebezne kontrolujem teplotu na zatylku. Maly ma 3 tyzdne.
Malýmu 8 měsíců
V noci spí body dl. ruk., dupačky a spací pytel -ale spíme už s otevřenou ventilačkou
a přes den na doma tričko kr. ruk,plínka na ven body kr ruk a kraťásky a ponižky a čepička
Ahojky, v tomhle pocasi maji holky venku tricko s kratkym a kratasky plus ponozky, cepici jen,kdyz na ne sviti nebo fouka, doma maji dlouhe leginky, obcas tricko s dlouhym, doma a hlavne na zemi je u nas docela chladno.. a na noc maji holky overalky, hodne se odkopavaji,zkousela jsem i overaly s kratkymi rukavy i nohavicemi, ale byly pak studene..
tetma píše:
Malýmu 8 měsíců
V noci spí body dl. ruk., dupačky a spací pytel -ale spíme už s otevřenou ventilačkou
a přes den na doma tričko kr. ruk,plínka na ven body kr ruk a kraťásky a ponižky a čepička
všechno dělám úplně stejně - máme 9.měsíců ![]()
Ahoj, náš prcek má 4,5 měsíce.
Doma máme také 26st., bydlíme v paneláku, máme tu teplo i přes zimu i když vůbec netopíme.
Doma mám otevřenou lodžii a okna, netáhne sem, takže nevětrám, ale mám otevřeno nonstop, to by jsme tu jinak umřeli.
Malej má teď doma jen bodýčko a tenké ponožky.
Venku měl body s dl. rukávem, teňoučké. A tenké tepláčky, ponožky. Vždy mu dávám letní čepičku, z velmi tenkého materiálu- kde je větrání na hlavičce, takže v tom mu vedro být nemůže, tu má pokoždý když je venku, je to i přes ouška a jsem na tohle prostě opatrná.
No a taky ho někdy vytáhnu z kočárku, tak pak nebudu řešit oblíkání čepičky (to moc v oblibě nemáme).
Na noc máme overal a přikrývám ho tenkou dekou (já jsem taky přikrytá peřinou, tak přikrývám i ho)…
Malá ve 4 měsících ( v létě) měla na doma body s kr. rukávem, ponožky.
na spaní slabý bavlněný overálek.
na ven - body kr. nebo dl. rukáv, slabé kalhoty, tepláčky, pokud bylo velké horko tak overálek s kr. rukávem a krátkou nohavičkou, ponožky,
čepičku - slabou plátěnou, nebo klobouček.
tak u nás je asi 23° mrňous (5,5 měsíce) má na sobě body s krátkym rukávem. venku jsem ho měla oblečenýho stejně. Jenom s sebou vozim kšiltovku, tenke kalhoty, ponožky a tenounkou dečku). A tu čepičku jsem taky strašně dlouho řešila. Ale když se mi v ní nehorázně spotil tak jsem jí davat přestala. V noci spí buď v overálku s krátkým rukávem i nohavicema a je přikrytý tenkou dekou, nebo v body s krátkym rukávem.
Ptala jsem se na to u dr. a ta mi říkala, že jim ven ji můžu zkusit dát, tak za půl hodinky zkontrolovat a když zjistím, že mají vzadu zpocenou hlavičku, tak sundat a nedávat. Takže po zkušenosti, když mám holčičky v kočárku venku pod stromem ve stínu a je takhle, tak jim ji ani nedávám. Oblečení mívají bodíčka s rukávkem a na holých nožíčkách lehké ponožtičky (samozřejmě, že jim vydrží na nožičkách cca max. 2min
)
Naše mrně - 3.5 měsíce, v bytě 24°C, teď má na sobě body s dlouhým rukávem, ale tenké, a dupačky. Čepičku nemá.
Většinou jen triko a plínka (v noci i ve dne). Na ven nedávám čepici, ale klobouk proti slunci