Oblečení na státnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8566
7.5.11 11:12

Oblečení na státnice

AHoj, chtěla bych se zeptat, v čem jak jste byly oblečené na státnicích ? státnice v létě / státnice v zimě. A ještě, co jste si vzaly, když jste šly někomu na promoce ? děkujii :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
7.5.11 11:21

ahoj, na statniciach som mala chantalovsky kostym- sako plus nohavice cierne s bielymi pasikmi k tomu bielu bluzku a cierno biele extravagantne lodicky. statnice boli v maji. na promocie suknu a bluzku, to bolo v juni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
7.5.11 11:28

Ahooj,
já jsem měla státnice v červnu a jedny i v listopadu, šla jsem v klasice, tmavé společenské kalhoty, podpatky a světlá halenka - šla nás tak většina, některé holky měly šaty - ale vždy celkem decentní, ženský v komisi vyzývavost moc nechtějí vidět :-)

Na promoci můžeš volit tu samou variantu, kathoty + halenka - tím nikdy nic nezkazíš a pak jakékoliv společenské šaty (ne žádný večerní róby :-D ) a je jedno, jestli to je tvoje promoce nebo na ní někomu jdeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.5.11 11:28

Já jsem si vzala černý společenský kalhoty a bílou halenku, na promoci to stejný :-D Státnice byly v půlce června, promoce na začátku července :mrgreen: Byla jsem v 6 - 7 měsíci těhu, takže jsem byla ráda, že jsem aspoň něco normálního a trochu společenskýho sehnala :lol: (sháněla jsem docela na poslední chvíli :-D do kalhot jsem se dostala do stejných, jako jsem měla vždycky, ale vršek jsem musela hledat a hledat, protože u všeho, co jsem měla doma mi prsa rozepínaly knoflíky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
7.5.11 11:46

ahoj,
státnice i promoci jsem měla v létě.
Na státnice jsem si koupila elegantní šaty z lehkého materiálu - bledě modré s hnědými detaily, úzké, ke kolenům, zavazování za krkem (bylo fakt vedro), k tomu boty s uzavřenou špičkou a pevnou patou. Samozřejmě punčochy.
Na promoci jsem měla talár, jako všichni ostatní, ale k tomu pěkné uzavřené boty na podpatku - to jediné mě odlišovalo od ostatních na společném fotu :-)

Mí hosté na promoci (rodina, manžel, jeho rodina) šli v: světlé obleky (šedá, béžová) - pánové, světlé kostýmky a šaty (dámy). Dle pravidla - černá (obleky, kostýmky) se nosí až po 18h.

Pokud jsem byla já jako host - volím vždy šaty (většinou úzké pouzdrové, materiál dle počasí) nebo sukni se zajímavým topem nebo sakem.
Kalhotový kostým mi přijde jak do kanceláře, navíc na takové události se mi zdá ne moc kreativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
7.5.11 11:50

saty na statnice - dvanact dni pred porodem (bylo to v cervnu)

http://lh6.ggpht.com/…IMG_3276.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
7.5.11 11:53

na promoci jsem mela talar, coz bylo fajn, nemusela jsem temer resit co si oblict (mela jsem tehu kalhoty a nejaky vrsek)
Davam fotku rodiny, co meli oblecene

http://lh4.ggpht.com/…IMG_3732.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.5.11 12:29

na státnice kostýmek - sako + kalhoty po kolena a košili (září) když jsem byla na promoci jako host, tak letní šaty… v těhotenství sukni a tričko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.5.11 12:52

Na státnice (květen-červen) jsem měla růžový pruhovaný kalhotový kostýmek, na promoce (červenec) asi nějakou halenku a sukni - to už nevím, měli jsme talár a nevím, jestli nám neřekli, co by bylo vhodné, aby z toho čouhalo :lol: Jinak k taláru by měly být správně plné boty - ideálně lodičky, které já mít nemůžu, tak jsem měla páskové a přežila jsem taky :oops: :lol:

Někomu na promoci cokoli slušného, trochu společenského (kalhoty / sukně + halenka nebo šaty) - jak do divadla třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
7.5.11 12:52

Na magisterské státnice ( v květnu???) jsem měla černé šaty s dlouhými rukávy.
Na doktorské (na podzim) dlouhou sukni a asi svetr, páni, už si to nepamatuju.
Na promoci šaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
7.5.11 13:10

Na státnici šaty na ramínka po kolena s bolerkem (byla jsem na začátku 7. měsíce těhotenství), na promoci to stejné, ale tam jsme stejně pak měli taláry. Státnici jsem měla v červnu, promoci v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
7.5.11 13:26

na státnice jserm měla tmavě modrý kostým - úzká sukně po kolena a sako s krátným rukávem - bylo to v červnu a vedro. na promoce jsem měla dlouhé černé šaty s krajkou. jinak když jsem šla někomu, tak sukni a halenku - v létě a nebo kostýmek. záleží na prostředí. na mojí škole se dalo jít na balkon, takže tam jsem šla ležérněji a nebo do sálu, tam společenštěji. bratráněk měl promoci v betlémské kapli, takže tam společensky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.5.11 13:30

Na oboje státnice na jaře jsem měla jednoduchou sukni a halenku, na promoci jsem měla kostým se sukní, kterej jsem potom na části nosila i do práce.

Ten kdo jde na promoci jen na čumendu, tak může být oblečený prakticky normálně, naši tedy měli táta oblek a mamka šaty, ale třeba bráchové byli oblečení normálně (šli jen před zámek, hlídali venku děti). Je to na každém, ale každopádně ne všichni chlapi měli oblek a ženský většinou letní šaty :wink:

• Citovat
  • Upravit
6051
7.5.11 13:42

poprvé černý kostýmek se sukní…podruhé fialový svetr do V, černá sukně…
na promoci decentní černé krátké večerní šaty a černý kostýmek s krátkou sukní…
je to skoro jedno - hlavně musí člověk působit upraveně a seriozně - jako u pracovního pohovoru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
7.5.11 14:02

Na promoci jsem měla kostým s krátkým rukávem a krátkou sukní. To jsem měla pak na obědě, ale přímo na promoci byl přes to talár až po zem.
Státnice si už nevybavuju, prostě na slušno a nic krátkého ani s výstřihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková