Mohu dát krátký rukáv?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
151
21.4.11 13:53

Mohu dát krátký rukáv?

Zdravím,

nevím si rady s oblékáním. Můžu dát skoro pětiměsíční holčičce v tomto počasí body s krátkým rukávem? Dole má slabé manžestráky a ponožky. U nás je 20 stupňů ve stínu, mám černý kočárek a když jedem na sluníčku má tam strašné teplo. Včera měla malá body s dlouhým a na tom s krátkým a byla celá horká. Tak jsem se snažila jezdit alespoň ve stínu.

Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
21.4.11 13:56

Tak už je ve stínu 21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.4.11 13:58

No já myslím, že si tu příliš nepomůžeš, někdo ti řekne že můžeš, jiný abys nedávala :mrgreen:

Musíš se řídit intuicí, pokud máš pocit, že je jí horko, tak to zkus. Náš malý ještě krátký rukáv neměl a miminku jsem ho dala až když byla vedra :think: Ale každé dítě je jinak zimomřivé a pokud ho nebudeš z toho kočárku vyndavat, tak proč ne.

• Citovat
  • Upravit
17026
21.4.11 13:59

momontalne bohuzel nevim jak je venku(teda vim,jen podle teplomeru),pac jsme nemocni,ale jelikoz mam oba kluky narozene o prazdninach,kdy bylo vedro,uz jako novorozenci byli obleceni v porodnici pouze v body s kratkym rukavem..Takze pokud se 5mesicni dite poti,oblekla bych ho tak,aby mu bylo dobre,tedy i do kratkeho rukavu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.4.11 14:09

ahoj
tak u nas je na slunku 30C,ja bych dala kratky rukav,pocitam,ze jeste lezi,takze bych vzala plinku a tou ji v pripade potreby prikryla.
Ale dej na svou vlastni intuici,jak uz bylo napsano,polovina napise,ze muzes,polovina,ze ne a stejne se budes muset rozhodnout sama.
Ja mela take cerny kocar a mela deku a plinu na prikryti vzdy sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
21.4.11 14:14

Nebála bych se toho, je fakt vedro a v tý korbičce je tuplem vedro. Když jí bude zima, bude mít studený ručičky… to poznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
21.4.11 14:15

já bych body s krátkým nedal.když tak aspon jen body ale s dlouhým rukávem.říká se že miminka by měli mít vždy o 1vrstvu oblečení víc než dospělí.ale je to na tobě.jinak takhle letně budu oblíkat až budou fakt vedra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
21.4.11 14:16
verona02 píše:
Zdravím,

nevím si rady s oblékáním. Můžu dát skoro pětiměsíční holčičce v tomto počasí body s krátkým rukávem? Dole má slabé manžestráky a ponožky. U nás je 20 stupňů ve stínu, mám černý kočárek a když jedem na sluníčku má tam strašné teplo. Včera měla malá body s dlouhým a na tom s krátkým a byla celá horká. Tak jsem se snažila jezdit alespoň ve stínu.

Děkuji za odpovědi.

Pokud dobře čtu, tak včera měla vlastně 2 bodýčka na sobě…

Dala bych jen jedno s dlouhým. Ono se to nezdá, ale když se v kočárku nehýbe, tak jí ve stínu pak může být chladno.

EDIT: je sranda, jak každá radíme něco jiného. Můžeš si vybrat :lol:

Příspěvek upraven 21.04.11 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.4.11 14:17

Dneska dám oboum body s dlouhým, Rozi na to šatičky, Vojta slabší tepláčky a ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
21.4.11 14:24

Tak je do toho oblečená už tak přes půl hodiny, doma. Máme tu 21,5 stupně a je teploučká. tak jí to nechám a vezmu něco s sebou.

Moc děkuji za odpovědí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
21.4.11 14:25
neli23 píše:
já bych body s krátkým nedal.když tak aspon jen body ale s dlouhým rukávem.říká se že miminka by měli mít vždy o 1vrstvu oblečení víc než dospělí.ale je to na tobě.jinak takhle letně budu oblíkat až budou fakt vedra.

To je pravada, ale to bychom museli chodit mi nazí, aby mělo miminko krátký rukáv :-)
PS:nemyslím to nijak špatně, jen mě to napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.4.11 14:27

Ahoj, nebudu ti radit, zda ANO či NE, to si opravdu musíš rozhodnout sama. Já bych třeba takto malému dítěti ještě kr.rukáv nedala.Synovi jsem krátké tričko dávala až kolem 8měsíce(to už bylo léto), kdy seděl a víc se v kočárku hýbal. Někdo tu psal o látkové plínce na přikrytí - já dávala ter plenu, to je snad nejlepší řešení v případě, kdy mu na sluníčku bylo vedro, a pak se jelo deší dobu ve stínu, a plínkou si mohl udržet svoji teplotu a neprochladl (pokud jsem ho nechtěla budit na mikinku) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
21.4.11 14:28
EDIT: je sranda, jak každá radíme něco jiného. Můžeš si vybrat :lol:

:lol: Ale ono to je přirozené… máme každá jinak teplý kočárek a jinak zimomřivé miminko. Prostě to zakladatelka musí odhadnout sama :lol: doporučuju sahat na nos, za krk, na ručičky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.4.11 14:29
verona02 píše:
neli23 píše:
já bych body s krátkým nedal.když tak aspon jen body ale s dlouhým rukávem.říká se že miminka by měli mít vždy o 1vrstvu oblečení víc než dospělí.ale je to na tobě.jinak takhle letně budu oblíkat až budou fakt vedra.
To je pravada, ale to bychom museli chodit mi nazí, aby mělo miminko krátký rukáv :-)
PS:nemyslím to nijak špatně, jen mě to napadlo

Neli to myslela správně, protože jsme někde četla, že toto pravidlo prý platí do cca 10měsíce dítěte a pod vekovní teplotu 20st :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.4.11 14:31

Tak náš malý byl dneska dopoledne venku v mikině, kterou jsem z něho musela násilím servat :lol: A to byl v pohybu… Si to chudák nějak z té zimy zafixoval, že musí mít mikinu a čepicu :lol:

Proto si nemyslím, že by se v jednom bodýčku s dlouhým rukávem (2 na sobě jsou něco jiného) uvařila. A rukáv jde přinejhorším zahrnout a udělat třeba 3/4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková