Jak odblešit kočku

2531
7.8.17 11:48

jak odblešit kočku

Ahoj chovatelé/chovatelky,

kočka nám občas přes balkon utekla ven, chtěla jsme ji koupit obojek parazitický, kdyžse to takto občas stane, ale už stihla mít blešky, dnes jsme jednu viděla a dost se škrábe, jaký použít přípravek, který se dá koupit ve zverimexu? spot on? či jiný? s čím máte zkušenost? a jak odblešit místa, kde lehává? vyperu co půjde, ale kočičí strom, křeslo, nečím to postříkat?

něco co nestojí majlant. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2915
7.8.17 11:53

Máme zkušenost, přípravek ze zverimexu nezabral (aplikováno 2×), pomohla až pipeta od vet, paradoxně za velmi podobnou cenu, co ze zveráče. Bohužel na název bych se musela podívat doma, nepamatuji si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118352
7.8.17 11:59

Já dávala frontline combo, je drahý a vydrží měsíc, ale měl by zlikvidovat všechny stádia blech a je i proti klíšťatům.
No a doma vše pořádně vyluzovat, pelíšek a místa kde se kočka zdržuje umýt, co jde vyprat. Uklidit fakt pečlivě, ty vajíčka jsou miniaturní a larvy dokážou „číhat“ na vhodnou příležitost někde v podlaze ve spáře a jakmile frontline přestane působit hopsne na ní znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118352
7.8.17 12:01

Ten frontline stojí asi 150Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.8.17 12:02

Spot on od veta nebo z lékárny, frontline je ok, dobře mi zabírala i astra? nebo tak nějak se jmenoval.. a uklid opravdu velmi pečlivý, jak píse @aiwwa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
7.8.17 12:03

Prasek komfortis. Do dvou hodin vsechno umre. Vydrzi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118352
7.8.17 12:07
@VitaminC píše:
Prasek komfortis. Do dvou hodin vsechno umre. Vydrzi dlouho.

aby neumřela i kočka, máš s tím zkušenost? Není to moc dryák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
7.8.17 12:28

Klasický Othosan pěna ( vykoupat) a Difusil spray na pelech a škrabadla, vše co jde vyprat na 60 stupňů a pár týdnů vysávat ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
7.8.17 12:33

Asi bych měla k psychiatrovi, kdyz jsem četla „jak obesit kočku“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118352
7.8.17 12:36
@Alkata píše:
Asi bych měla k psychiatrovi, kdyz jsem četla „jak obesit kočku“ :lol:

to znám, já zas ted četla místo zavařený guláš - zavřený guláš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.8.17 12:46

Tak to znám, my měli blešky v bytě :cert: přinesla je nám sem návštěva. zbavovali jsme se jich půl roku. Vše co jde vyprat na nejvyšší stupeň. Kočku vykoupat šamponem proti blechám dát obojek, pokud možno s nejdelší účinností a ne jen na měsíc. Ve zverimexu koupit postřik, ted bohužel nevím jak se jmenuje ale oni poradí, stojí kolem 200 a vystříkat vše co se dá, gauč, koberce, rohy, pelech, postele a vše kde se kočka pohybuje. My tedy koupili sprejů asi 5, pro jistotu jsme stříkali několikrát. Chce to podchytit včas, blešky se hodně rychle rozmnožují. Nejlepší je podle mě obojek Foresto, je sice dost drahý ale náš pejsem ho má každý rok a nikdy neměla klíště a ani blešky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118352
7.8.17 12:54
@Nicollka1993 píše:
Tak to znám, my měli blešky v bytě :cert: přinesla je nám sem návštěva. zbavovali jsme se jich půl roku. Vše co jde vyprat na nejvyšší stupeň. Kočku vykoupat šamponem proti blechám dát obojek, pokud možno s nejdelší účinností a ne jen na měsíc. Ve zverimexu koupit postřik, ted bohužel nevím jak se jmenuje ale oni poradí, stojí kolem 200 a vystříkat vše co se dá, gauč, koberce, rohy, pelech, postele a vše kde se kočka pohybuje. My tedy koupili sprejů asi 5, pro jistotu jsme stříkali několikrát. Chce to podchytit včas, blešky se hodně rychle rozmnožují. Nejlepší je podle mě obojek Foresto, je sice dost drahý ale náš pejsem ho má každý rok a nikdy neměla klíště a ani blešky :)

jako návštěva se psem? nebo jako návštěva - lidi měli blechy??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.8.17 12:59

Bohužel lidi :cert: Měli doma blechy o kterých věděli, sama mi řekla že smrdí ortosanem protože se s ním myli. Bylo chladnější počasí, takže je přinesla asi v bundě a ve svetru. do 2 týdnů jsem je měla doma invazi. stačí aby přinesla jednu, ta hupsla na kočku a bylo to :zed: Bohužel jsem zpozorovala pozdě a bylo jich moc :( já měla pokousané celé nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
7.8.17 13:00
@aiwwa píše:
Já dávala frontline combo, je drahý a vydrží měsíc, ale měl by zlikvidovat všechny stádia blech a je i proti klíšťatům.
No a doma vše pořádně vyluzovat, pelíšek a místa kde se kočka zdržuje umýt, co jde vyprat. Uklidit fakt pečlivě, ty vajíčka jsou miniaturní a larvy dokážou „číhat“ na vhodnou příležitost někde v podlaze ve spáře a jakmile frontline přestane působit hopsne na ní znovu.

tenhle frontline nám přesně nefungoval, po 2 aplikacích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.8.17 13:01

Blechy může človek domů přinést i sám třeba na nohavici a nemusí mít ani domácí zvířátka.. jsou to malé krvelačné bestie :cert: od té doby má můj pes nejlepší obojek a kočce co máme pouze doma také kapu pipetu preventivně. už nikdy víc bych je nechtěla, člověk se jich těžko zbaví.. Naštěstí jsme bez blech více jak 2 roky,,tuk tuk,, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný