Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
antikoncepci neberu a brát nemám v plánu a zajímá mi,jestli si můžu nějak oddálit,popř.přiblížit ms?jde mi o to,že mám teď ms velmi nepravidelně a ač sem si to předem perfektně spočetla,tak to perfektně nevyšlo
a 18.7.odjíždíme na dovolenou a 18.7.mám dostat ms.co dělat,abych si užila dovolenou v klidu bez ms???
Tohle samé jsem řešila před rokem.Zašla jsem na gyndu a dr mi předepsal tabletky na oddálení.
Myslím,že to byl Norethisteron.
a jak dlouho se to bere?taky se právě chystám k doktorovi,ale nechci tam bejt za blbku.abych mu netvrdila,že chci oodálit ms,ale nechci brát antikoncepci.tak mě právě zajímá,jestli to jde i bez tý antikoncepce nebo jaký jsou celkově možnosti.klidně bych i uvítala mít ms těsně před odjezdem…
mattule píše:
a jak dlouho se to bere?taky se právě chystám k doktorovi,ale nechci tam bejt za blbku.abych mu netvrdila,že chci oodálit ms,ale nechci brát antikoncepci.tak mě právě zajímá,jestli to jde i bez tý antikoncepce nebo jaký jsou celkově možnosti.klidně bych i uvítala mít ms těsně před odjezdem…
Jo, jo, je to Norethisteron
Bere se tuším 3 dny před očekávanou MS a bere se po dobu, po kterou chceš MS oddálit, jakmile vysadíš, do pár dnů MS dorazí…
a nejde to ted třeba začít brát a vysadit tejden před dovolenou,byla bych o dost klidnější,kdybych měla dovonou po ms a ne se bát,jestli náhodou prášky neselžou
Neselžou
Ale domluv se na užívání se svým gynekologem, stejně si k němu půjdeš pro recept ![]()
Ahoj, jak už je psáno výš.. ten Norethisteron, ale to e hrozný svinstvo. Ségře to rozházelo cyklus, špinila celou dovču, prý už nikdy víc. Já slyšela radu (a letos jí využiju, protože mám stejný problém jako ty
) Vysoké dávky vitamínu C. I můj dr. mi to doporučil.. Několik dní před očekávanou ms každé ráno vymačkat citron do vody a vypít. Když budeš chtít vědět víc, pohledej na netu..
Jooo,kdyz jsem nebrala prasky a chtela si ddalit menses, tak jsem tyden pred dovolenou snedla kazde rano jeden citron (jooo, je to hnus
) a klidne o deset dni se mi to posunulo…
ty leky jsou fakt hnus na organismus a toto mas prirodni ![]()
Ja si vzdy oddalovala/spomalovala menzes citronom. A urychlovala teplym alkoholom (svarak, grog).
A dvakrat sa mi menzes upravil sam od seba, asi psychika - v taliansku meskal 4 dni kym sme sa nevratili od mora a pred Francuzskom prisiel 3 dni pred dovolenkou ![]()
Já si takhle oddalovala ms pomocí citronu…a dopadlo to tak, že mi bylo z toho citronu tak blbě, že jsem ho přestala jíst, že to prostě nějak dopadne…MS jsem dostala první den na dovolený a skončila návratem domu
Radši bych jedla prášky…bylo by to jistější ![]()
mě napsal dr právě ten zminovaný noretisteron a uplně v pohodě,bez komplikací,na každého to pusobí jinak..po vysazení ms asi do 4dnů a další měsíc jsem už byla těhu
![]()
Norethisteron mi MS v pohodě oddálil. Ovšem když dorazila, lezla jsem pak bolestí po čtyřech a permanentně několik dní v kuse zvracela. Následující nebyla o moc lepší. Léky nepomáhaly a na pohotovosti mi s despektem řekli, že se s tím musí počítat, když do sebe člověk cpe takovýhle svinstva. Takže za mě - žádná dovolená mi nestojí za to, abych tohle ještě kdy pozřela ![]()
Mattule,myslím,že to jde brát předem a odmenstruovat před dovolenou.Teda vím,to,taky jsem to takhle udělala.Jen si bohužel nepamatuju dávkování.krvácet se má začít 3 dny po vysazení,takže je ktomu připočítejTy tabletky se jmenují opravdu Noretisteron.na dávkování se domluv na gyndě.Přeju hezkou dovču.
tak jsem dnes byla u doktorky a nakonec sme to vyřešily tak,že mi napsala antikoncepci,mám to brát ode dneška do 11.7.,zbytek vyhodit,pak do dvou až tří dnů dostanu ms a pak si můžu v klidu užít dovolenou.říkala,že je to menší zásah do těla než ty druhý prášky,jak ste tu psaly - n…,ted si nevzpomenu na název.původně mi je teda napsala,ale pak se mi zeptala na jak dlouho jedu na dovolenou a když sem řekla 14dní,tak prej tohle bude menší zlo a prej by to mělo snad mít i pozitivní vliv na otěhotnění
uvidíme,hlavně,když nebude ms na dovče.hurááá