Jak odnaučit příkrmy

Anonymní
26.7.22 22:56

Jak odnaučit příkrmy

Zdravím maminky, prosím o radu. Já už si nevím rady. :(
Nesetkala se některá z vás s tím, že dítě odmítá veškeré jídlo krom příkrmu? Myslím tím veškeré obědy. Domácí jídlo nechce ani zkusit. Když mu to na sílu dám, vyplivne to a vůbec nic nechce 🙈 tedy krom čočky a kuřete na paprice.
Budu moc ráda za veškeré rady, jak naučit dítě jíst normální jídlo 🙏 dcera má 2 roky.

Krásný zbytek dne :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1195
26.7.22 23:00

Prostě bych příkrm nedala… :nevim: až bude mít hlad, tak by se najedla snad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9250
26.7.22 23:06

Ještě žádné dítě dobrovolně hlady neumřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
26.7.22 23:21

Dej to domácí jídlo do skleničky, že které je zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.7.22 23:25

@Zuzanec už jsem zkoušela a poznala :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.7.22 23:27

@Cucajz to jsem zkoušela, je tvrdohlavá po svém otci 🙈nejedla nic 4 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.7.22 23:28

@Cucajz nevím zda je dobré tak dlouho nechat dítě bez obědů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37253
27.7.22 00:16

Polívku taky nejí? Pořádný vývar s nudlemi? To naše smradata můžou pořád. Nejstarší na polivkach vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
27.7.22 00:22

Tak ve 2 letech uz ma davno jist normalni jidla s vama, proc prikrmy? Jestli je mela az do 2 let tak holt je na to zvykla a jine nechce no. Tak bud bych to vase jidlo smichala v te sklenicce, jakoze pul kupovany prikrm pul domaci, a postupne ubirat. Ale ve 2 letech jsme uz davno nemixovali jidlo takze si ani nedovedu predstavit to cpat do sklenicky. Snidani, veceri atd ji normalne? Holt bych dala na talir co mate vy, pestrou stravu, zkouset co bude chutnat, a driv nebo pozdeji se chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.7.22 01:32

A co teda vsechno ji?
Co postavit jidelnicek na tom, at na sklenicky zapomene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.7.22 04:44
@Lejla93 píše:
@Cucajz to jsem zkoušela, je tvrdohlavá po svém otci 🙈nejedla nic 4 dny

Jak že nejedla NIC 4 dny? To za celé dny opravdu nic nesnědla a žila jen z tekutin? 8o Jak dlouho jsi jí cíleně dávala kupované příkrmy, vždyť už dávno může jíst normální jídlo, proč jsi ho nezavedla kolem roku dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9075
27.7.22 05:54

Dvouleté dítě běžně jo všechno. Toto jsi si asi zavinila sama, zbytečným cpaním příkrmy v tak pozdním věku.
Píšeš, že nejedla 4 dny? Žádné dítě dobrovolně neumře hlady. Takže předložit normální jídlo… Nejíš? Ok. Ale nedostaneš nic do ruky, nic na mlsání, žádné kukuřičné křupky, žádné ovoce. Jen pití. Nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5222
27.7.22 06:11

Moje mala v zivote sklenickovy prikrm nejedla. Prijde mi to nechutny :lol: Ja nebyla lina celou prikrmovou eru odvarit doma. Ted ji budou tri a od roka ji normalne s nami… ubrali jsme kvuli ni na soli, atd… ale kouse proste od roka sama. Kdybych ji naservirovala ted nejakou fasirkovou smakuladu, taky by asi 4 dny nejedla :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
27.7.22 06:44

Já z toho mám dojem, že „nejedla nic“, znamená, jogurty, kaše, křupky, kapsičky, mlíko, prostě takový to kolem a jenom nesnědla to hlavní jídlo, takže hlady nejspíš netrpěla.
Jinak těżko radit, dokud to bude dostávat, bude to jíst, s tím nic jiného nenaděláš, než to utnout.
Ještě bych před radikálním řezem třeba zkusila vařit něco vzhledově podobného a postupně to s tím příkrmem míchat, aby ho to tam bylo stále míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
27.7.22 06:59

Já mám doma něco podobného. Malý má 20 měsíců a taky mu dávám skleničky. Postupně se teda snažím najet na normální stravu. Ale malého docela baští, takže se mnou ochutnává a jinak má ty skleničky. Ale mě teda jí i polívky - vývary se zeleninou a nudlemi, Kroupovi, hrachovou, zeleninové krémové atd. Kromě obědů dlouho nechtěl i chleba a ten taky baští. Ale když bych mu dala kuře na paprice, nesni mě maso. Ale výrazně se to lepší věkem a časem. Tak prostě asi zkoušet a nabízet. Pokud nejí jen ty obědy, tak na tom nevidím nic tak hrozného. A teda příkrmy pro děti od 12 měsíců nejsou celé mixované jak tu někdo psal. Já mu naopak ještě v roce kupovala ty pro menší děti, protože z těch druhých se dávil a zvracel. Prostě mu trvalo dýl, než se naučil zpracovat kousky jídla. Mám ještě další děti a ty jedli v pohodě od roka s námi. Prostě každý je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí