Jesle a kojení

140
24.7.22 06:06

Jesle a kojeni

Ahoj maminky,
jdu si pro radu, pokud mate nektera s podobnou situaci zkusenost.
Syn pujde v zari v 13ti mesicich do jesli. Ze zacatku jen na par hodin, ale postupne bude zustavat cely den. Premyslim, co s kojenim. Samozrejme se cokoliv muze zmenit, ale v tuhle chvili je syn spis nejedlik - tedy on sni skoro vsechno, ale vetsinou jen par lzicek, max pulku doporucene davky. Nejspis je to tim, ze ho po jidle vzdy dokojim, tak co by jedl.
Rikam si, ze kdybych omezila kojeni, treba bude jist lip? Ale cim MM nahradit? Je lepsi UM z flasky, nebo uz je na UM velky a bude mu pres den stacit jidlo a voda? Vecer k usinani a mazleni bych rada kojeni zachovala.
A nebo se mam snazit kojeni zachovat uplne a do jesli odstrikavat? To mi zase neprijde uplne jednoduche - nevim, jestli tolik odstrikam, aby mu to stacilo na cely den, plus mi neprijde hygienicke, aby kazdy den pil pres den jen odstrikane mleko?
Moc dekuji za zkusenosti a poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
24.7.22 06:20

Počkala bych do jeslí a pak to řešila. Může se stát že bude jist pěkně, když bude ve školce. Jinak já syna taky kojila. Že začátku dokonce hned v šatně.. a byl taky nejedlik ale v jeslích se naučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
24.7.22 06:21

No rekla bych ze do jesli ma jit dite bez kojeni, maxim vecer, jestli mu to bude stacit. Rozhodne ne Umleko k piti jen voda atd nebo norm mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
24.7.22 06:42

Tohle je určitě otázka přímo na jesle, kam nastoupí. Určitě nebudeš jediný případ kdo tam kdy kojil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19227
24.7.22 07:47

U nás dávali na spani UM kdo potřeboval. Berou od roka a po dohodě drive. Nevim jestli je mm kvůli hygieně vůbec povolené s ohledem na skladování a zaručení zdravotní nezávadnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
24.7.22 07:54

Strčít takhle malé dítě do zařízení s tím, že výhledově tam bude celý den a přitom ho ani neodnaučit té základní závislosti na matce, takže to bude mít ještě o to těžší mi přejde fakt jako promiňte mi ten výraz zvrácenost :oops:
Svět se v p.del obrací a děkuju nebesům, že jsem stará a v „pravěku“ bylo normální do jeho třech let dítěti dopřát mámu a domov :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.7.22 08:03

Prestala jsem koljit mladsiho ve 13 mesicich a na UM nikdy nebyl, po roce mi to uz rijde zbytecne (ale chapu, ze mezi tim rokem a dvema to je jeste otazne, kdyz se doporucuje aktualne kojit do 2 let, takze na kazdeho zvazeni :nevim: ).
Jinak znam zenske, co takhle dokazaly zachovat kojeni rano a vecer a uplne v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.22 08:04

Zeptej se přímo v těch jeslích. Třeba bude možné, že jim doneseš zásobu na krmení :nevim:.
Nebo to prostě krouhneš, že MM dostane ráno a večer, kdyby to jinak nešlo.
@prokr nemůžeš si odpustit tuhle přednášku? Ty stará :roll:. Asi se potřebuje vrátit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.7.22 08:05
@prokr píše:
Strčít takhle malé dítě do zařízení s tím, že výhledově tam bude celý den a přitom ho ani neodnaučit té základní závislosti na matce, takže to bude mít ještě o to těžší mi přejde fakt jako promiňte mi ten výraz zvrácenost :oops:
Svět se v p.del obrací a děkuju nebesům, že jsem stará a v „pravěku“ bylo normální do jeho třech let dítěti dopřát mámu a domov :srdce:

Tvuj „pravek“ existuje par desitek let a je vice-mene svetovym unikatem, tak bych ubrala emoci…navic vis o zakladatelcine situaci velke p*d, tak si nech soudy od cesty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
24.7.22 08:12
@prokr píše:
Svět se v p.del obrací a děkuju nebesům, že jsem stará a v „pravěku“ bylo normální do jeho třech let dítěti dopřát mámu a domov :srdce:

A je Ti ted lepe? Kdyz sis kopl… Pochybuji, ze zakladatelka se vraci (pravdepodobne) do prace, protoze doma samou nudou nevedela, co delat.

Muj otec byl v jeslich opravdu od brzo (rok cca 1950) a dnes je normalni. Take jsem dceru od roka davala na 2 dny v tydnu do jesli a dnes uplne v pohode.

Na druhou stranu znam dost matek, co byly s detma dele napr do 6-8 let a dnes jsou z deti nepouzitelni jedinci (bez mamnky za zadeckem).

Podle me, at si tohle resi kazdy jak chce/potrebuje!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
24.7.22 08:21

@Tessa86

Vracela jsem se, kdyz byl dceri rok a, jak nekdo zminil vyse, udrzely jsme ranni a vecerni kojeni uplne v poho a pak jsme musely prestat v cca 14 mesicich kvuli me (silne ATB na mou anginu) a uplne v poho. Vse bylo jednodussi nez jsem cekala…

Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
24.7.22 09:29

Moje děti cca od roku nepotřebovaly kojit přes den, jen ráno, večer, někdy v poledne. Nijak jsem to nekorigovala, kojení mimo domov stejně nechtěly k vůli jiným podnětům. Příkrmy jim chutnaly od začátku, problémy s jídlem mělo jen nejstarší.
Nejmenší jsem kojila ráno a večer do 4 let :P, ostatní děti v průměru 2 roky. U nejmenší jsem studovala a pracuji od roku na malý úvazek, ale měla jsem hlídání. V reálu jsem byla pryč několikrát týdně 3 hodiny, o celý den většinou nešlo.
UM nemělo ani jedno z mých dětí. Prostě příkrmy, postupně jídlo, voda, čaj, někdy i kojenecký džus.

Pokud je zvyklý se dokojit po každém jídle, asi bych to zkorigovala a dala bych vodu nebo čaj. Klidně z láhve. I k vůli sobě. Horko je náročné nejen pro dítě, ale i pro matku. Dítě, které má skoro rok, nepotřebuje prso nonstop.

Děti jsem měla bez dudlíku, většinou schopné usnout samy nebo v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44402
24.7.22 09:49
@prokr píše:

A v ještě větším pravěku byly jesle narvané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44402
24.7.22 09:53

Kojila bych ráno, klidně odpoledne a večer a nechala mu k obědu a přesnídávce vodu nebo neslazený čaj (ovocný, heřmánkový,…). MM bych nahradila tím, co uznáš za vhodné, klidně vyšším množstvím mléčných výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
24.7.22 14:00

Roční dítě se už nepotřebuje přeci kojit co chvíli. Třeba stačí jen večer. Nebo už udělat odstav. Dříve byl děti v jeslich od 4 měsíců a taky to nějak muselo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí