Jesle a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6562
24.7.22 14:47
@Tessa86 píše:
Ahoj maminky,
jdu si pro radu, pokud mate nektera s podobnou situaci zkusenost.
Syn pujde v zari v 13ti mesicich do jesli. Ze zacatku jen na par hodin, ale postupne bude zustavat cely den. Premyslim, co s kojenim. Samozrejme se cokoliv muze zmenit, ale v tuhle chvili je syn spis nejedlik - tedy on sni skoro vsechno, ale vetsinou jen par lzicek, max pulku doporucene davky. Nejspis je to tim, ze ho po jidle vzdy dokojim, tak co by jedl.
Rikam si, ze kdybych omezila kojeni, treba bude jist lip? Ale cim MM nahradit? Je lepsi UM z flasky, nebo uz je na UM velky a bude mu pres den stacit jidlo a voda? Vecer k usinani a mazleni bych rada kojeni zachovala.
A nebo se mam snazit kojeni zachovat uplne a do jesli odstrikavat? To mi zase neprijde uplne jednoduche - nevim, jestli tolik odstrikam, aby mu to stacilo na cely den, plus mi neprijde hygienicke, aby kazdy den pil pres den jen odstrikane mleko?
Moc dekuji za zkusenosti a poznatky.

Já jsem kojila naposledy v autě před jeslemi a následně hned po vyzvednutí opět v autě. Tedy v půl 8 a potom v půl 12. Kolem roku a půl jsem kojila doma po probuzení a poté opět až doma po obědě. Ale nenechávala jsem malou celý den, jen dopoledne. Roční dítě bych asi naučila na UM, bála bych se, aby se MM nezkazilo při nevhodném zacházení. Ale nemyslím, že musíš odstavit. Nicméně já stále nedávám malou na celý den a už jí budou 2 roky, kojit jsem přestala minulý měsíc. Teprve ladíme spaní bez prsu, tak potom třeba může v jeslích spát. Neřešila bych to asi předem, ono to nějak bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
10.8.22 16:03

Omlouvam se, ze jsem vubec nereagovala - byli jsme na dovolene a nebyl tam internet 8o (jak v praveku, ale zase to byla prijemna ocista od socialnich siti :) )

Moc vsem dekuju za prispevky. Minimalne mi to opravdu dodalo odvahu, ze kdyz to zvladly ostatni maminky, zvladneme to taky :)

Syn se na dovolene rozjedl, uplne jsem koukala! Takze s jidlem problem myslim nebude. :dance: no a kojeni asi poresime nejak operativne. Myslim, ze kdyz bude mit v jeslich zabavu a ruznr podnety, na prso si ani nevzpomene :pankac:

Jinak jen dodam, ze opravdu bohuzel do prace musim. Na druhou stranu se ale priznam, ze uz me to doma nekdy moc nebavi. Odpoledne uz vetsinou striham metr, nez bude vecer a budu mit chvilku pro sebe. Uprimne se tesim, ze bude syn v jeslich, ja se odreaguju v praci, a spolecne straveny cas si pak opravdu uzijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí