Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
prosím dá se nějak odnaučit šoupání nohama při chůzi?
Dcerka 5 let když jde, tak vůbec nezvedá nohy, pořád slyším ten hroznej zvuk, jak ty boty šoupe po zemi. Pořád jí to připomínám, at ty nohy zvedá, ale je to jen na chvíli, pak na to přestane myslet a zase šoupe.
Je to zlozvyk nebo vada?
dřív mi to ani nepřišlo, ale zdá se mi, že to je hlavně teď v zimních botách, zdá se mi, že i špičky vtáčí trošku dovnitř.
Máte s tím některá zkušenosti a jak jste to řešily?
děkuji za rady
@lumpisek a není to spíš špatnou obuví? Těžká, neforemná bota apod. Dala bych jí na nohu nějaké lehoučké dobře padnoucí ohebné botky a koukala, jestli šoupe nohama i tak…
Náš malej je taky šoupák, a dělá to i v lehoučkých bačkůrkách
takže si počkám na rady (i když se obávám, že na to asi žádná, krom neustálého připomínání, není)
@kokomo
máme zimní adidasky - jsou užší a lehké, i ohebné - oproti jiným, co jsme zkoušely, na superfity to asi nemá, ale vysloveně šunty jse také nikdy nekupovala. Od malička měla jen kvalitní botky…
@Mar__tanka1983
no já právě nevím, jestli ji mám hnát k ortopedovi, nebo to zkoušet pořád napomínat, už jí i vyhrožuju, že jí nekoupím žádné krásné botky k šatičkám, když ty nohy zvedat nebude ![]()
Holka mi šoupe nohama stále ( 7 let- 1. třída)
ortoped mi sdělil že má těžké boty
má norm. kvalitní zimní boty a co si botky potěžkávám v obchodě má je relativně lehké.. ![]()
@lumpisek no píšeš, že je to hlavně teď v zimních botách
Nepadají jí z nohy? Jinou radu bohužel nemám…
Mně kluk šoupal sněhulema. Jak měl jiné boty, i zimní šněrovací, nešoupal. A je pravda, že ten zvuk, to šoupání, bylo o nervy.
Jak jste pokrocili? naivne hledam nejake rady mame tentyz problem, soupe nohama bez ohledu na vahu obuvi, letni podzimni i zimni, dokonce i backory, zacalo to ve velkem v poslednim pul roce a to tak ze prosoupal dvoje tenisky na stav diry v pate, predevcirem jsem mu koupila uplne nove protoze nemel v cem chodit a ohobloval paty tak, ze se po krajich droli guma, na jednom miste uz prosvita spodni bila vrstva z puvodni cerne podrazky, ty boty mel dvakrat na noze a vypadaji jak kdyby v nich chodil pul roku, fakt nemam na to kupovat mu kazdy mesic nove boty i kdyby jen za par stovek
Máme žádanku na ortopedii, prý to mohou být ploché nohy. Ale ještě jsem neobjednala…