"Aproč?" - věčná otázka...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
1.3.15 20:24

"A proč?" - věčná otázka...

Dobrý večer,
mám takovou otázku na zkušené rodiče, strýce, tety, babičky, dědečky atd. atd.
Jde o to, že klučina jedné mojí známé dorostl do věku, kdy pokládá pořád dokola tu věčnou dětskou otázku „a proč?“. A je vidět, že ho docela baví, trápit dospěláky tím, jak usilovně hledají odpovědi na jeho jednoduchou otázku. Čili za málo peněz si užije hodně muziky… Nemusí vymýšlet žádné složitosti a dospěláci se mu starají o zábavu. Moje známá je docela zodpovědný rodič a všechno se mu snaží povyprávět, objasnit, ale na tom malém šibalovi je prostě vidět, že v některých momentech je to pro něj akorát zábava. No a já jsem si těch jeho otázek dneska taky užil do sytosti…
Tak se chci zeptat - nemáte někdo nějaký osvědčený recept, jak z toho věčného kolotoče „a proč?“ v pravý čas elegantně vystoupit? (Například když je potřeba vystoupit rychle z vlaku - jako včera… :lol: )
Za každý nápad budu vděčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
1.3.15 20:26

Zeptat se jeho, proč si myslí, že to je tak a tak. Nebo jaký je jeho názor, proč to takhle je. Neprošlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.3.15 20:27

@Jura007 Na jeho proč odpověz otázkou? A proč myslíš ty? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.3.15 20:28

Přesně - a proč ty myslíš? :mrgreen: Někdy, když už toho mám dost (taky jsem zodpovědný vysvětlovač), tak říkám „protoč“ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.3.15 20:29
@Denisa56 píše:
@Jura007 Na jeho proč odpověz otázkou? A proč myslíš ty? :mrgreen:

V takovém případě se odpovědi nedočkám - vyzkoušeno. Jenom zopakuje to svoje „a proč?“ - akorát o oktávu výš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.3.15 20:38

@Jura007 A jak je starý? Můj má necelé čtyři a už jsem i říkala, že za každé a proč, chci korunu a do měsíce jsme milionáři :lol:.
Ale prostě když nevím tak řeknu, že nevím a až budu vědět řeknu mu to. Ono to jsou kolikrát tak překvapivé otázky, že mně v tom okamžiku ani žádná odpověď nenapadá. Ale nemívá s tím problém a koumá na co jiného by se mně teda zeptal :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
1.3.15 20:39

@Jura007 Neporadím, neb jsi mi neřekl, co je v Egypťanovi Sinuhetovi… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.3.15 20:40

Pokud máme vystoupit z vlaku, utnu rozhovor jasným a věcným „vystupujeme“. je mi jasný, že je to nahrávka na smeč „A proč?“, ale prostě - vystupujeme. Neodpovídám, jednám fyzicky, mluvím k akci, nevšímám si pročů… no, někdy to bylo na účast v hlavním zprávách na tévé nova za vraždu nebo minimálně na natočení hysterické matky pobíhající na hlavním nádraží a ječící kopající do všeho, co jí přišlo pod ruku, pardon, nohu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.3.15 20:40
@Black Cat píše:
@Jura007 Neporadím, neb jsi mi neřekl, co je v Egypťanovi Sinuhetovi… :jazyk:

JO!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
1.3.15 20:45
@Black Cat píše:
@Jura007 Neporadím, neb jsi mi neřekl, co je v Egypťanovi Sinuhetovi… :jazyk:

jo, přidávám se k revoltě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.3.15 20:46

Odpovím jí odborně a nejlépe s použitím cizích slov, na to mi vždycky řekne aha a už se neptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.3.15 20:48

Je potřeba se povznést a brát to jako Boží mlýn za to, jak jsme stejnými otázkami trápili naše rodiče. A hřát nás může, že jemu to jeho děti taky jednou vrátí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
1.3.15 20:49

Jak se už píše, otázku vracet. Ať se kluk trochu procvičí mozeček a neotravuje pořád. :mrgreen: Jestli nechce odpovídat, udělala bych z toho hru, jednou odpovíš ty a jednou já nebo třeba se ho taky začít ptát na něco a trvat na odpovědi od něj.
Dcera se ptá taky od cca 2,5 roku už rok a nevypadá, že by to mělo končit. Ale to je v pořádku. Spíš by mi přišlo divné, kdyby přestala. Jsem ráda, že je zvídavá, ale ona to teda opravdu chce vědět. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.3.15 20:50

@oliveh Klučinovi je sice 26 měsíců, ale brebentí ostošest. Oba i se starším bráchou jsou ujetí na vlaky a musím je pořád učit poznávat nějaké nové lokomotivy. Sice všechny parní jsou pro ně „parňák“, ale jinak poznají Bardotku, Brejlovce, Eso, Princeznu, RegioPantera, CityElefant, Plechovku, RegioNovu, Hurvínka, Věžák a ještě asi pět dalších. Už mně dochází inspirace a Českým dráhám známé i neznámé lokomotivy… 8o
A dneska jsem se přesvědčil, že „nevím“ není odpověď. Sice nezvyšuje hlas, ale otázku zopakuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.3.15 20:53

Na Egypťana Sinuheta jsem dááávno zapomněl, takže netuším, co tam mělo být. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí