Jízda na koni dítě 6 let

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14110
27.2.15 14:29

Klárka začla kolem 4 let, má teda poníky doma, ale na hodiny v tomto věkua šlo to hodně rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9273
27.2.15 14:33

Evička začala před 3 rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
27.2.15 14:37

@JayLee Ahoj, nevim jestli ti to k necemu bude, ale ja sama kezdim uz od malicka a je to ten nejkrasnejsi krouzek :-) dite se nauci zodpovednosti a praci a hlavne ma pphyb. Ja teda jezdila ve staji kde poniky nemeli takze jsem hned zacala s velkyma konikama a problem to neby, takze pokud zacne s velkyma, tak to nevadi aspon se pak nebude bat presedlat na vetsiho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.2.15 14:41

@JayLee Detailní info nemám, ale co jsem jednou musela něco ohledně jízd na koni zjišťovat pracovně, tak si připrav dost peněz. Rozhodně to není levný koníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.2.15 14:42

Začít na poníkovi je daleko lepší, dítě je s ním v nějakým poměru, tudíž i pomůcky holeněma, sedem atd působí tam, kde by měly :))) pro malinký děti je to spíš vození, než ježdění a to může začít klidně v roce :)))
@JayLee strašně záleží, jak jí sedne kůň a trenér…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.2.15 14:44

Jéé když už nemůžu jezdit, tak aspoň můžu poradit :) věk kdy začít, je hodně individuální, někdy je to pro děti brzo ještě v 8 letech, jindy je to ve 4 v pohodě…musíte vyzkoušet…co se týče výbavy-určitě doporučuju bezpečnostní vestu-v tomhle věku klidně koupiz druhé roky-možná budete za půl roku maximálně za rok kupovat novou, protože z ní vyroste…Helmu určite NOVOU! (správně by se měla měnit po každém pádu na hlavu-ale na to nikdo nemá moc finance, takže koupit alespoň novou-použitá už může mít několik pádů za sebou a pak nemusí plnit účel 100%…další výbava je na povážanou-jezdecké kalhoty (dá se i v legínách), chapsy („čapsy“-kožené návleky na nohy)-dá se jezdit i bez toho, ale počítejte s modřinama), perka (jezdecké boty)-dá se i ve vhodných botaskách…finančně je to růzé, záleží na výbavě a hlavně kolik si budou brát v oddíle za hodinu popřípadě za členství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.2.15 14:45

@JayLee odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
27.2.15 14:45

Pokud ty stáje berou i takhle malé děti, pak mohou.
My čekáme, až bude dcerce 8 - dříve u nás neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.2.15 14:48

@narrate dítěti, u ketrýho nevím, jestli ho to bude bavit, bych rozhodně s takovýmhle vybavením počkala.. navíc, pokud je to oddíl, většinou mívají tyhle věci erár… helmu většina dětí nějakou doma má, s kalhotama jsme začínali s pevnýma legínama a čapsy nemělqa snad ještě nikdy, protože jí jsou ještě velký :D a žádný modřiny nikdy neměla. perka mi přijdou u prcků zbytečný snad úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
27.2.15 14:49

Koupili jsme malemu ponicka k prvbim narozkam. Porad zacal jezdit az v 15 mesicich. Do te doby jsme ho museli drzet a nebylo to ono. Ted je mu 21 mesicu a jezdi pekne - krokem a klusem. Za rok ve trech leteh bych rada zacla s poradnou vyukou a nejen s vozenim se :) Vse za predpokladu ze bude tak nadseny jako doted.. V 6 letech neni rozhodne brzy..
Na fotce je mu 18m, kamaradce 22m :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

@JayLee já jednou zažila koně, spousta holek ho milovala a já se s ním nebyla schopná dohodnout :mrgreen: :mrgreen: být můj, je z něj už sekaná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833

Syn jezdí od 2,5let ve školce. Mají koně i poniky. Jezdí podle počasí, min. jednou týdně. Učí se o ně starat atd. Já začínala v osmi letech na vyřazeny dostihovy kobyle, takže si myslím, že v šesti na ponikovi nebo nějakým klidnějším koni není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
27.2.15 14:51

Jinak doporucuji urcite kone umerneho velikosti ditete.. Jen tak se nauci korektne sedet :) Maly ma zatim pouze prilbu ale az zacne jezdit sam bez vodice tak urcite pribude bezpectnosti vesta a helma misto cyklisticke jezdecka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.2.15 14:51

@JayLee jasně, že na kolo stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.2.15 14:52

@JayLee trénovala jsem jeden čas, přesně takový prcky (4-8 let) a musim říct, že čím jsou mladší, tím to mají jednodušší-většinou titož nemají pud sbezáchovy a nebojí se a to je ohromné plus…jakmile se začnou bát, jde všechno do háje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí