Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Klárka začla kolem 4 let, má teda poníky doma, ale na hodiny v tomto věkua šlo to hodně rychle…
@JayLee Ahoj, nevim jestli ti to k necemu bude, ale ja sama kezdim uz od malicka a je to ten nejkrasnejsi krouzek
dite se nauci zodpovednosti a praci a hlavne ma pphyb. Ja teda jezdila ve staji kde poniky nemeli takze jsem hned zacala s velkyma konikama a problem to neby, takze pokud zacne s velkyma, tak to nevadi aspon se pak nebude bat presedlat na vetsiho ![]()
@JayLee Detailní info nemám, ale co jsem jednou musela něco ohledně jízd na koni zjišťovat pracovně, tak si připrav dost peněz. Rozhodně to není levný koníček.
Začít na poníkovi je daleko lepší, dítě je s ním v nějakým poměru, tudíž i pomůcky holeněma, sedem atd působí tam, kde by měly
pro malinký děti je to spíš vození, než ježdění a to může začít klidně v roce ![]()
@JayLee strašně záleží, jak jí sedne kůň a trenér…
Jéé když už nemůžu jezdit, tak aspoň můžu poradit
věk kdy začít, je hodně individuální, někdy je to pro děti brzo ještě v 8 letech, jindy je to ve 4 v pohodě…musíte vyzkoušet…co se týče výbavy-určitě doporučuju bezpečnostní vestu-v tomhle věku klidně koupiz druhé roky-možná budete za půl roku maximálně za rok kupovat novou, protože z ní vyroste…Helmu určite NOVOU! (správně by se měla měnit po každém pádu na hlavu-ale na to nikdo nemá moc finance, takže koupit alespoň novou-použitá už může mít několik pádů za sebou a pak nemusí plnit účel 100%…další výbava je na povážanou-jezdecké kalhoty (dá se i v legínách), chapsy („čapsy“-kožené návleky na nohy)-dá se jezdit i bez toho, ale počítejte s modřinama), perka (jezdecké boty)-dá se i ve vhodných botaskách…finančně je to růzé, záleží na výbavě a hlavně kolik si budou brát v oddíle za hodinu popřípadě za členství
Pokud ty stáje berou i takhle malé děti, pak mohou.
My čekáme, až bude dcerce 8 - dříve u nás neberou.
@narrate dítěti, u ketrýho nevím, jestli ho to bude bavit, bych rozhodně s takovýmhle vybavením počkala.. navíc, pokud je to oddíl, většinou mívají tyhle věci erár… helmu většina dětí nějakou doma má, s kalhotama jsme začínali s pevnýma legínama a čapsy nemělqa snad ještě nikdy, protože jí jsou ještě velký
a žádný modřiny nikdy neměla. perka mi přijdou u prcků zbytečný snad úplně…
Koupili jsme malemu ponicka k prvbim narozkam. Porad zacal jezdit az v 15 mesicich. Do te doby jsme ho museli drzet a nebylo to ono. Ted je mu 21 mesicu a jezdi pekne - krokem a klusem. Za rok ve trech leteh bych rada zacla s poradnou vyukou a nejen s vozenim se
Vse za predpokladu ze bude tak nadseny jako doted.. V 6 letech neni rozhodne brzy..
Na fotce je mu 18m, kamaradce 22m ![]()
@JayLee já jednou zažila koně, spousta holek ho milovala a já se s ním nebyla schopná dohodnout
být můj, je z něj už sekaná
![]()
Syn jezdí od 2,5let ve školce. Mají koně i poniky. Jezdí podle počasí, min. jednou týdně. Učí se o ně starat atd. Já začínala v osmi letech na vyřazeny dostihovy kobyle, takže si myslím, že v šesti na ponikovi nebo nějakým klidnějším koni není problém.
Jinak doporucuji urcite kone umerneho velikosti ditete.. Jen tak se nauci korektne sedet
Maly ma zatim pouze prilbu ale az zacne jezdit sam bez vodice tak urcite pribude bezpectnosti vesta a helma misto cyklisticke jezdecka..
@JayLee trénovala jsem jeden čas, přesně takový prcky (4-8 let) a musim říct, že čím jsou mladší, tím to mají jednodušší-většinou titož nemají pud sbezáchovy a nebojí se a to je ohromné plus…jakmile se začnou bát, jde všechno do háje