Jízda na koni dítě 6 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
27.2.15 14:48

@narrate dítěti, u ketrýho nevím, jestli ho to bude bavit, bych rozhodně s takovýmhle vybavením počkala.. navíc, pokud je to oddíl, většinou mívají tyhle věci erár… helmu většina dětí nějakou doma má, s kalhotama jsme začínali s pevnýma legínama a čapsy nemělqa snad ještě nikdy, protože jí jsou ještě velký :D a žádný modřiny nikdy neměla. perka mi přijdou u prcků zbytečný snad úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
27.2.15 14:49

Koupili jsme malemu ponicka k prvbim narozkam. Porad zacal jezdit az v 15 mesicich. Do te doby jsme ho museli drzet a nebylo to ono. Ted je mu 21 mesicu a jezdi pekne - krokem a klusem. Za rok ve trech leteh bych rada zacla s poradnou vyukou a nejen s vozenim se :) Vse za predpokladu ze bude tak nadseny jako doted.. V 6 letech neni rozhodne brzy..
Na fotce je mu 18m, kamaradce 22m :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

@JayLee já jednou zažila koně, spousta holek ho milovala a já se s ním nebyla schopná dohodnout :mrgreen: :mrgreen: být můj, je z něj už sekaná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833

Syn jezdí od 2,5let ve školce. Mají koně i poniky. Jezdí podle počasí, min. jednou týdně. Učí se o ně starat atd. Já začínala v osmi letech na vyřazeny dostihovy kobyle, takže si myslím, že v šesti na ponikovi nebo nějakým klidnějším koni není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
27.2.15 14:51

Jinak doporucuji urcite kone umerneho velikosti ditete.. Jen tak se nauci korektne sedet :) Maly ma zatim pouze prilbu ale az zacne jezdit sam bez vodice tak urcite pribude bezpectnosti vesta a helma misto cyklisticke jezdecka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.2.15 14:51

@JayLee jasně, že na kolo stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.2.15 14:52

@JayLee trénovala jsem jeden čas, přesně takový prcky (4-8 let) a musim říct, že čím jsou mladší, tím to mají jednodušší-většinou titož nemají pud sbezáchovy a nebojí se a to je ohromné plus…jakmile se začnou bát, jde všechno do háje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
27.2.15 14:55

@JayLee Ja na ponikovi sedela az v dospelosti kdyz jsme ho potrebovali trosku poopravit (ne tu nasi - ta ma nostnost tak 20kg :D ) jinak jen velky kun a myslim ze to nebylo ono. Pro maleho to chci postupne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
27.2.15 15:17

Moje dcera je na konich zavisla. Mame vsude jen koniky a hraje si, ze je sama kun. Bydlime v Praze a v Ricanech, kde bydli sestra, je holcina, ta ma ponika a u ni 45minut jizdy stoji 100,–
Od ctyr let, uci deti na koni delat i jine veci, nez jen jezdeni, uz se moc tesim na jaro, az mala bude jezdit. Je to super. Ja jsem venku a ona je velmi spokojena.
Je zavisla i na ponicich, jak chodi dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
27.2.15 15:31

Taky jsem léta jezdila na koni, později jsem i učila děti základům. Já jsem začala jezdit asi v deseti letech. Soukromou hodinu mu určitě můžete koupit v jakémkoliv věku, do jezdeckých klubů většinou chtějí děti spíš starší. Strašně záleží, jak je dítě vyspělé a nadané pro tenhle sport. Některé už zvládne krásně jezdit samo třeba v pěti letech, jiné se ani v deseti pořádně neudrží. To se nedá takhle říct. Stačí koupit jednu hodinu na zkoušku a každý zkušený koňák vám jistě poradí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
27.2.15 15:34
@Krrysa píše:
@JayLee já jednou zažila koně, spousta holek ho milovala a já se s ním nebyla schopná dohodnout :mrgreen: :mrgreen: být můj, je z něj už sekaná :mrgreen: :mrgreen:

to znam… vsichni me poslali za konem, ktery byl hodny, starsi, ja jsem k nemu vlezla, udelal na me kobru. Dobre, tak jsem si rekla, ze jsem vlezla v blbou dobu. Chvilku jsem pockala, opet kobra. Potreti taky… od te doby jsem nevlezla, z cizich koni mam respekt, ale ted jsem si oblibila jednoho 21-leteho vyslouzilce, ktery je na me hodny, milujeme se a i nemuze moc cvalat, ale na prochazky chodi rad ;)

Za me, ja bych pockala, az prijedete do staji, jestli tam budou mit nejakou vybavu na pujceni.

Rozhodne bych dceri vzala helmu na kolo s sebou ;) Protoze je porad lepsi mit neco nez nic ;) A pevne boty ;) A pak bych ji mozna vzala na sebe i dziny (leginoveho strihu) nebo leginy, proste neco tesne na nohy ;) A klidne i dve vrstvy ;) Protoze ze zacatku ji bude bolet zadek a nohy ;)

A drzim palce, aby se ji to libilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
27.2.15 16:11

Nase mala zacala na koni od chvile, kdy jako mimino vydrzela lezet na brise(pasla konicky). Kdyz zacala sedet, tak z lehu sedela v nakladovym sedle, kde je ohradka, ve ktere sedela sama a drzela se. Ted jezdi ve dvou letech sama s madlama na obrkurtu. Zvlada sama krok a klus. Jezdi na slezskym norikovi.Se mnou jezdi v kroku, klusu, cvalu, obcas v lese maly skok. Ma vyborny balanc a sama se vraci na misto, kdyz se vychyly ze stabilniho sedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
27.2.15 16:17

Nevim, odkud jsi, ze bych doporucila nejakou vhodnou a znamou staj.Na jezdeni bych investovala do nove prilby. Rajtky se daji sehnat i v sekacoch, ci staci jakekoli neklouzave kalhoty. Chapsy se daji sehnat taky z druhe ruky (napr na konskych serverech)ci levnejsi verze v obchodech. Boty pro zacatek staci jakekoli s rovnou podrazkou, aby v pripade padu dobre vypadly ze trmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
27.2.15 20:55
@JayLee píše: české Budějovice :kytka:

Uff. Tak az tam nikoho neznam. Nejblize horazdovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
28.2.15 00:59

@JayLee myslim, ze 6let je idealni vek :-) a za zkousku nic nedas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí