Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@narrate dítěti, u ketrýho nevím, jestli ho to bude bavit, bych rozhodně s takovýmhle vybavením počkala.. navíc, pokud je to oddíl, většinou mívají tyhle věci erár… helmu většina dětí nějakou doma má, s kalhotama jsme začínali s pevnýma legínama a čapsy nemělqa snad ještě nikdy, protože jí jsou ještě velký
a žádný modřiny nikdy neměla. perka mi přijdou u prcků zbytečný snad úplně…
Koupili jsme malemu ponicka k prvbim narozkam. Porad zacal jezdit az v 15 mesicich. Do te doby jsme ho museli drzet a nebylo to ono. Ted je mu 21 mesicu a jezdi pekne - krokem a klusem. Za rok ve trech leteh bych rada zacla s poradnou vyukou a nejen s vozenim se
Vse za predpokladu ze bude tak nadseny jako doted.. V 6 letech neni rozhodne brzy..
Na fotce je mu 18m, kamaradce 22m ![]()
@JayLee já jednou zažila koně, spousta holek ho milovala a já se s ním nebyla schopná dohodnout
být můj, je z něj už sekaná
![]()
Syn jezdí od 2,5let ve školce. Mají koně i poniky. Jezdí podle počasí, min. jednou týdně. Učí se o ně starat atd. Já začínala v osmi letech na vyřazeny dostihovy kobyle, takže si myslím, že v šesti na ponikovi nebo nějakým klidnějším koni není problém.
Jinak doporucuji urcite kone umerneho velikosti ditete.. Jen tak se nauci korektne sedet
Maly ma zatim pouze prilbu ale az zacne jezdit sam bez vodice tak urcite pribude bezpectnosti vesta a helma misto cyklisticke jezdecka..
@JayLee trénovala jsem jeden čas, přesně takový prcky (4-8 let) a musim říct, že čím jsou mladší, tím to mají jednodušší-většinou titož nemají pud sbezáchovy a nebojí se a to je ohromné plus…jakmile se začnou bát, jde všechno do háje
@JayLee Ja na ponikovi sedela az v dospelosti kdyz jsme ho potrebovali trosku poopravit (ne tu nasi - ta ma nostnost tak 20kg
) jinak jen velky kun a myslim ze to nebylo ono. Pro maleho to chci postupne..
Moje dcera je na konich zavisla. Mame vsude jen koniky a hraje si, ze je sama kun. Bydlime v Praze a v Ricanech, kde bydli sestra, je holcina, ta ma ponika a u ni 45minut jizdy stoji 100,–
Od ctyr let, uci deti na koni delat i jine veci, nez jen jezdeni, uz se moc tesim na jaro, az mala bude jezdit. Je to super. Ja jsem venku a ona je velmi spokojena.
Je zavisla i na ponicich, jak chodi dokola…
Taky jsem léta jezdila na koni, později jsem i učila děti základům. Já jsem začala jezdit asi v deseti letech. Soukromou hodinu mu určitě můžete koupit v jakémkoliv věku, do jezdeckých klubů většinou chtějí děti spíš starší. Strašně záleží, jak je dítě vyspělé a nadané pro tenhle sport. Některé už zvládne krásně jezdit samo třeba v pěti letech, jiné se ani v deseti pořádně neudrží. To se nedá takhle říct. Stačí koupit jednu hodinu na zkoušku a každý zkušený koňák vám jistě poradí:)
@Krrysa píše:
@JayLee já jednou zažila koně, spousta holek ho milovala a já se s ním nebyla schopná dohodnout![]()
být můj, je z něj už sekaná
![]()
to znam… vsichni me poslali za konem, ktery byl hodny, starsi, ja jsem k nemu vlezla, udelal na me kobru. Dobre, tak jsem si rekla, ze jsem vlezla v blbou dobu. Chvilku jsem pockala, opet kobra. Potreti taky… od te doby jsem nevlezla, z cizich koni mam respekt, ale ted jsem si oblibila jednoho 21-leteho vyslouzilce, ktery je na me hodny, milujeme se a i nemuze moc cvalat, ale na prochazky chodi rad ![]()
Za me, ja bych pockala, az prijedete do staji, jestli tam budou mit nejakou vybavu na pujceni.
Rozhodne bych dceri vzala helmu na kolo s sebou
Protoze je porad lepsi mit neco nez nic
A pevne boty
A pak bych ji mozna vzala na sebe i dziny (leginoveho strihu) nebo leginy, proste neco tesne na nohy
A klidne i dve vrstvy
Protoze ze zacatku ji bude bolet zadek a nohy ![]()
A drzim palce, aby se ji to libilo ![]()
Nase mala zacala na koni od chvile, kdy jako mimino vydrzela lezet na brise(pasla konicky). Kdyz zacala sedet, tak z lehu sedela v nakladovym sedle, kde je ohradka, ve ktere sedela sama a drzela se. Ted jezdi ve dvou letech sama s madlama na obrkurtu. Zvlada sama krok a klus. Jezdi na slezskym norikovi.Se mnou jezdi v kroku, klusu, cvalu, obcas v lese maly skok. Ma vyborny balanc a sama se vraci na misto, kdyz se vychyly ze stabilniho sedu
Nevim, odkud jsi, ze bych doporucila nejakou vhodnou a znamou staj.Na jezdeni bych investovala do nove prilby. Rajtky se daji sehnat i v sekacoch, ci staci jakekoli neklouzave kalhoty. Chapsy se daji sehnat taky z druhe ruky (napr na konskych serverech)ci levnejsi verze v obchodech. Boty pro zacatek staci jakekoli s rovnou podrazkou, aby v pripade padu dobre vypadly ze trmenu.
@JayLee píše: české Budějovice
Uff. Tak az tam nikoho neznam. Nejblize horazdovice.
@JayLee myslim, ze 6let je idealni vek
a za zkousku nic nedas ![]()