Žádaly byste odklad?

pavlats
25.2.15 16:57

Žádaly by jste odklad?

Ahoj, máme ještě dost času na řešení, ale zajímal by mne Váš názor.
Mám holčičku narozenou 28.8 a pořád s manželem diskutujeme, zda žádat odklad školní docházky či ne. Původní termín porodu bylo 12.9 - kdyby nevylezla dřív, bylo by to tedy jasné.
Já jsem pro odklad.
Jaký na to máte názor, žádaly by jste odklad nebo ne?
A ještě v případě odkladu. lze si vyžádat, že by ani v čerstvých pěti letech nešla do předškolní třídy? (Aby ji brali ve školce rovnou jako zářijovou?)
Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12912
25.2.15 16:59

Důvody, které jsi napsala, nejsou z hlediska odkladu ať už by člověk byl pro nebo proti vůbec relevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.2.15 17:00

@pavlats záleží jestli na tu školu má nebo nemá. Pokud na to má, tak bych jí nenechala doma nudit se a krnět. Pokud na to nemá, tak bych jí nechala rok doma aby dozrála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.15 17:01

@pavlats tohle bych vůbec neřešila. Řešila bych zralost dítěte. Můj je taky poslední srpnové dny, pokud nebude problém, půjde normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 17:02

Nie je to skoda, vybavovat odklad kvoli 4 dnom?

Inak ale zalezi od dietata. Mama mala v prvej triede aj 5-rocne dievcatko, co slo rok skor, lebo bolo sikovne, a ukazalo sa, ze vsetko zvlada ako starsi spoluziaci, aj vracala do skolky 6-rocne dieta, lebo skolu nepobralo.

Druha vec je ta, ze strasne zalezi aj od ucitelky, zvlast v dnesnej dobe, ked je sikana skor pravidlom nez vynimkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.2.15 17:02

Jestli neni nejak zaostala oproti ostatnim detem klidne bych ji uz poslala… zkuste se treba zeptat ji jestli by se na to uz citila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.2.15 17:04

Sla bych na test skolni zralosti, zkuseny psycholog sam nejlip vyhodnoti zda zrala je ci ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
25.2.15 17:04

Nežádala. Nejsem pro (bezdůvodné) odklady.
Naopak si myslím, že je spousta podzimních dětí, které by mohly jít do školy;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.2.15 17:05
@pavlats píše:
Ahoj, máme ještě dost času na řešení, ale zajímal by mne Váš názor.
Mám holčičku narozenou 28.8 a pořád s manželem diskutujeme, zda žádat odklad školní docházky či ne. Původní termín porodu bylo 12.9 - kdyby nevylezla dřív, bylo by to tedy jasné.
Já jsem pro odklad.
Jaký na to máte názor, žádaly by jste odklad nebo ne?
A ještě v případě odkladu. lze si vyžádat, že by ani v čerstvých pěti letech nešla do předškolní třídy? (Aby ji brali ve školce rovnou jako zářijovou?)
Děkuji za názory.

Ta záleží především na psychickém stavu holčičky.. Jan na tom je, jak je šikovná.. to musíte posoudit vy jako rodiče, zda zvládne první třídu..nějaké datum narození, či předpokládané datum nehraje podle mě roli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.2.15 17:06

Záleží na to, jestli má na to jít do školy, nebo spíše ne :) já jsem pro odklady-pak už budou na dlouho ve škole, tak ať si to ještě užijí :) a kór, když jsou spíš lenivější a pomalejší :) jako pokud je nějak výrazně napřed, tak nemá smysl jí brzdit a odklad je nesmysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.15 17:10
@AdelaHores píše:
Záleží na to, jestli má na to jít do školy, nebo spíše ne :) já jsem pro odklady-pak už budou na dlouho ve škole, tak ať si to ještě užijí :) a kór, když jsou spíš lenivější a pomalejší :) jako pokud je nějak výrazně napřed, tak nemá smysl jí brzdit a odklad je nesmysl :)

A pak bezduvodnym odkladem zkomplikovat bezplatné vystudovani VŠ :palec:

• Citovat
  • Upravit
3329
25.2.15 17:10

Dcera se měla narodit 6.9., nakonec se narodila až 21. a dala jsem ji do školy dřív. Školu zvládá bez problémů. Kdyby vylezla už v srpnu, tak jsem nemusela běhat po psychologických vyšetřeních apod. Jde o zralost dítěte a ne o datum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.2.15 17:20

@pavlats a odklad chceš dát proč? Jenom kvůli datu?
Zaměř se na dovednosti, poraď se, ale pokud na to malá má, tak by byla škoda, aby se ještě rok nudila ve školce.
Odklad bych zvažovala jen v případě nějakých problémů a nezralosti.

• Citovat
  • Upravit
617

Mam syna v srpnu a pokud bude zraly pujde normalne ac mi nekdo rikal, ze u srpnovych chlapecku davaji odklad temer automaticky! Nesnasim kdyz nekdo skatulkuje deti podle pohlavi, kolikrat jsem uz slysela no jo kluci jsou linejsi, trpi vic na prdiky, neradi maluji, nejsou tak sikovni, pozdeji mluvi… Moji synove jsou presne opak asi jsou to skryte sikovne holcicky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838

@pavlats rozhodovala bych se až kolem 5 let podle toho jak je dítě zralé hlavně po sociální stránce
Mám doma chlapečka narozeného 15.8. a zatím to neřeším, ale spíš počítám, že do školy půjde normálně v 6 letech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí