Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takhle se chová unavené, nevyspalé a hladové dítě. Mám zkušenost, že můj synek bývá ze školky hladový. Jestli se dostatečně nenají, nebo jsou malé porce ![]()
Jojo, malým dětem imponují rebelové ![]()
Nevím, jak jsi přišla na to, že na něj ve školce tlačí a přehlíží ho
Ale s dvaceti osmi dětmi ve třídě to nebude holt individuální péče. ![]()
Pokud sestře dál chceš dítě hlídat, tak se s tím holt asi budeš muset smířit, že má jiné výchovné metody. Záleží na Vašem vztahu, zda by od tebe vzal nějakou radu, zatím to tak nevypadá.
Každopádně předpokládám, že ji hlídáš zdarma a nechat si třikrát týdně rozházet rodinou pohodu, tak to mě by se osobně asi nechtělo ![]()
Vyzvedáváš po obědě, že jo? Mně to připadá jako únava. Některým dětem to vyloženě nevyhovuje. Ve školce jsou po obědě uklidnění a jdou spát. Takhle to mají narušené, doma už mají problém usnout a unavené dítě je na zabití. Kamarádka to tak s dcerou má. Pokud ve školce spí, tak je v pohodě. Když jde výjimečně po obědě, tak se s ní nedá vydržet. Už pro ní nechodí po obědě, ani když může, protože ví, že si to stejně neužijí.
Nepřekvapuje mě to. U syna bylo vyzvedávání a cesta ze školky pravidelně nejhorší část dne. Podle mě je to dílem únava i ten hlad k tomu může přispět. Mě se vlastně nejvíc osvědčilo nechat ho být v klidu a počkat až si trochu orazí a začne komunikovat.
Je unavený.. syn to má podobně.. v pondělí a úterý to ještě jde ve středu horší a ve čtvrtek a pátek to co popisuješ..prostě toho má plné kecky a jak je ještě nevyzrálý tak si s tím neumí poradit jinak.. nehádat se neřešit.. uložit spát dát napít něco najít
druhá kapitola je maminka synovce..tam nevím co poradit..je mi ale klučíka líto.. sám emocionálně neklidnej a má nervní mámu to je blbá kombinace
A proč je vyzvedáváš po obědě??? Musíš? Nech je ve školce…odpočinou si, pohrajou…Nejspokojenější děti mám ty, co chodí domů kolem 4 hodiny…ne hned po svačině, to si ještě chtějí hrát a když je to zase později (kolem páté), už je málo dětí a jim se začíná stýskat po mámě…takže čtvrtá hodina je ideál, pokud máš tu možnost. Po obědě bych je brala výjimečně.
@LadyLada No pravě mě překvapuje to že člověk platí za oběd kolem 35,– denně plus svačiny a děti jsou hladové. Sestra má stále rodičovsky příspěvek do dubna tak ji syna nevezmou na dýl jak 4 hodiny. Proto je beru po oběde oba, kdyby ne nedělala bych celý den nic jiného než chodila do školky. Teď odešli zase s záchvatem že nechce domu, vypravila jsem ho sama ho děsí jen ta představa, že půjde s ní domů. Před tím sem ji dala přednášku že je to špatné když na sebe ječí no skoro se urazila stejně to bylo zbytečné po cestě mu dá sadu…
U nás je vyzvedávání po obědě taky kritický. A to moje dcera po obědě nespí.
@Anonymní píše:
@LadyLada No pravě mě překvapuje to že člověk platí za oběd kolem 35,– denně plus svačiny a děti jsou hladové. Sestra má stále rodičovsky příspěvek do dubna tak ji syna nevezmou na dýl jak 4 hodiny. Proto je beru po oběde oba, kdyby ne nedělala bych celý den nic jiného než chodila do školky. Teď odešli zase s záchvatem že nechce domu, vypravila jsem ho sama ho děsí jen ta představa, že půjde s ní domů. Před tím sem ji dala přednášku že je to špatné když na sebe ječí no skoro se urazila stejně to bylo zbytečné po cestě mu dá sadu…
Hladové jsou, protože NEJEDÍ…koukají kolem sebe, sem tam něco naberou na lžíci…někdo jiný řekne fuj, to mi nechutná, zvrhne se řetězová reakce a nikdo to nechce…nebo se jim nelíbí barva jídla, plave v tom něco zeleného/červeného…to nejím!!! Hrášek??? Nééééé…!!! Fuuuuj…Dvakrát kousne a odsune to…
Nutit děti NESMÍME…motivovat? Jak? Hrášek je zdravý…mrkvička taky…ha, ha, ha..
Krmit je…??? Dokrmím tříleťáka, ok…ale předškoláka? To bych ho nutila jíst…Mám kolem nich skákat a dělat šaškárny, aby jedli…???
Jo, pokud jsou špagety, řízek nebo rajská…to baštěj…ale to je tak 1 x za měsíc.
Pomazánky? Fuj, to nejím…Máslo? Nechci…
No, asi takhle to vypadá u jídla.
@jenny.fields vím že to nejde, ale i tak on je celkem závislý na dospělých moc si s dětmi ve školce nechce hrát spíše vyhledává učitelky nebo uklizečky ve třídě je 20 dětí na 4 dospělé. Smířit se s tím jde těžko. Je ji to šumák spíš ji to vytáčí když se s ní o tom bavím. Hlídám zdarma a celkem se těším na duben kdy on bude moct spat ve školce.
@SIMONA1234 bohužel musím sestra pobírá do dubna rodičovský příspěvek a na dýl jak 4 hodiny ve školce být nesmí. U nás je školka max do 15:45. Když sem nechávala syna spát byl stejně hladový a nenapity celý den /jeho chyba oni mu to řekli on si cucnul a odložil hrnek s tím že se napil/ a hrát si nestihl protože jsem pro něj chodila 15:30 a on ještě spal a byl podrážděný i tak. Rozhodně práci učitelkám z mš nezávidím mají to těžké hlavně s dětmi jako je synovec.
@petule250 od roku 2012 už neplatí, že pokud bereš rodičovský příspěvek, tak že dítě může být ve školce pouze 4 hodiny.
Tak proč ho nenechali spat když si ho tam chtěla nechat spat a tohle ji řekli. Asi jim to vyhovuje. ![]()
@petule250 všechno je o domluvě, pokud sestra potřebuje nechávat klučíka ve školce spát, tak je nejlepší se na férovku domluvit se s učitelkou, a pokud učitelka říká něco, co není pravda, tak jí říct, jak to je.
Dneska jsem vyzvedla syna a synovce 6 a 4 roky po obědě ze školky. To v jakém stavu byli je hrozné až teď jsem je uklidnila čtením pohadky a všichni spí. Byli strašně podraždění a nervozní, začalo to oblekaním /já nechci, já neumím/,/ paní učitelka si včera stěžovala na synovce jak je nesamostatny při každe situaci, ale ja s ním nemam problém rad se převlekne atd./, cesta byla ještě horší oba na střídačku kňourali co se jim nelíbí, doma snědli další oběd. To už byl syn v pohodě, ale synovec prodělal takovy zachvat hysterie až mi z toho není dobře, jinak ja sním vychazím dobře až do dneška, většínou má ten zachvat až když příjde jeho matka/moje sestra/ a bere si ho domů. Jejich odchod se rovná totalnímu chaosu on ječí že nechce domú a ona ječí na nej někdy ho i uhodí, pokaždé ji říkam že to nemá smysl se tak chovat že to jen zhoršuje, nechape to pokaždé mi odpoví že nic na něj jiného neplatí což není pravda nic jiného nezkusila od té doby do jí začal chodit a tim i utikat pří oblékaní. Nejsem nej matka taky zvýším hlas tohle je na mě moc, fyzické nasili se mi protiví. Nejhorší na tom je to, že dcera 2 se po synovci opakuje což mě děsí. Hlídám ho už do října na 3 dny v tydnu a chovaní mé dcerky se horší ze dne na den. Bojím se takových zachvatu jak jim jde předejít když už to dítě není v pohodě už ve školce myslím si že na něj tlačí a přehlíží ho.
Sestra nemá nikoho kdo by ji syna ohlidal krom mě, chodí obden na 5 hodin na brigadu. děkuji za zachování anonymity jedná se o dost citlivé tema mam toho už dost a musím se aspon vypsat.