Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Akorát si pamatuju, že tam Waltari rozepisuje Tutanchamónovu nemoc, umírání a pohřeb.
Tak v teto diskuzi si poctu
nase Alicka me totiz drti toudle otazkou velmi velmi silne..treba:Proc tamdleten ptak sedi na drate a nic se mu nestane a ja na ty draty s elektrikou nesmim sahat? A proc je mesic zlutej? A vrchol veci…Mami, proc se porad ptam proc?:-D..
Snazim se vysvetlovat, ale nekdy mi v hlave naskakujou sprosty slova ![]()
Příspěvek upraven 01.03.15 v 20:59
@Tarinka píše:
Tak v teto diskuzi si poctunase Alicka me totiz drti toudle otazkou velmi velmi silne..treba:Proc tamdleten ptak sedi na drate a nic se mu nestane a ja na ty draty s elektrikou nesmim sahat A proc jemesic zlutej? A vrchol veci...Mami, proc se porad ptam proc?:-D..
Snazim se vysvetlovat, ale nekdy mi v hlave naskakujou sprosty slova
Přesně tak, oplácet otázku otázkou. Malý byl to samé. Když ho to fakt zajímalo, tak jsme si popovídali, když to dělal vyloženě z legrace (nebo nudy), tak se buď naštval nebo urazil a já měla chvilku klid.
Já někdy prostě řeknu, že nevím a když se ptá pořád dokola, tak dokola říkám, že nevím.
A co se týče toho vystupování. Prostě říct „vystupujeme, bavit se budeme až venku“…
Protoze proto.Kdyz uz nevim, kudy kam
Nebo klasika, zeptam se ho taky - a prooc?(Vetsinou, dacan, spravne odpovi)
@Jura007 píše:
V takovém případě se odpovědi nedočkám - vyzkoušeno. Jenom zopakuje to svoje „a proč?“ - akorát o oktávu výš
Však ony mu časem dojdou oktávy ![]()
Ještě mám vyzkoušené odvedení pozornosti jinam. Když vidím, že si dítě dělá z toho vyloženě srandu (což popisuješ), tak dám najevo, že to vím. Třeba se začnu smát a řeknu „tyyyy jeden, ty si ze mě budeš dělat srandu?! jaké a proč?“ a začnu ho lechtat nebo něco takového. Dítě se většinou začne řehtat a s „a puoč“ přestane ![]()
Ahoj, mam teda 6 letou dceru, pta se od 2 let. Nove prostredi a nove situace jsou narocne, ale docela uz pochopila kdz jsem ji vysvetlila, ze stejne jako ja musim premyslet nad odpovedi tak muze premyslet i ona, nebo spolu. Treba na otazku: a proc ten pan sedi na te lavicce?, ji povim at teda premysli se mnou co muze mit za duvod, ceka na autobus, boli ho nohy atd…par odpovedi vymysli ona, par ja…ne vzdy se mi to povede…nekdy reknu nevim, nekdy ze se podivame na net, nekdy ze bude vedet tatinek at se zepta jeho. otazka je ale znamkou nudy, takze se ji uz rovnou zeptam jestli se nudi a co by chtela delat. ze si muzeme povidat i o necem normalnim (z ceho se mi nejezi hned vlasy) mam jeste mladsi-3 roky a ta se nepta vubec, myslim, ze starsi se pta na tolik veci, ze uz ani nema chudak co vymyslet…