Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Syn si sám řekl že nechce plenku když mu bylo 2,5 let. Prostě mi ráno sdělil že už plenku nece a fakt hezky chodil na záchod a teda chodí. V březnu bude mít 3roky. Pokoušela jsem se v létě odplenkovat a v červenci se i dařilo jen občas nějaká ta nehoda, ale v srpnu se šprajcnul a bez plenky prostě řval dokud jsem jí nenasadila a v září vlastně sám prohlásil že je plenka pro miminka a on je už velký. Ale je fakt že i dudlíku se zbavil bez jediné slzičky a sám ho vyhodil do koše. Jsem na něj patřičně pyšná a nechávám toto prostě na něm. Těžko nutit akorát způsobíte blok. A jinak pokud na to stejně v hlavičce není připravena tak se připravte že budete neustále vytírat loužičky. Syn umí i čůrání zastavit prostě to už mozkem ovládá. V létě to tak ale nebylo. Oznamoval čůrání na poslední chvíli. Ted mi to řekne s předstihem plus i vydrží než třeba zastavím auto nebo doběhnem na záchod. Každé dítko je v tomto jiné. Můj bratr se třeba odplenkoval až v těch 3 letech. J8 pořád říkám, že není na co spěchat.
Moje dcera moc dobře věděla k čemu je nočník, ale vždy mi hlásila až to, že už se vyčůrala. Tak jsem jí prostě před měsícem plínku vzala (to jí bylo 22m). Tři dny jsem jí pořád převlékala a vysvětlovala a chválila když se povedlo a pak začala chodit na nočník. Nic neřekne a sama si dojde ![]()
Jen to zatím neriskuju venku, když je taková zima…
My to měli podobně, synův bratránek si sedl na nočník a když jsme přišli domů tak si tu malej sedl a od té doby máme po plenkách, předtím to vůbec nešlo dělal i scény. Jo akorát nechce čůrat venku a vždy to donese domů ![]()
@JItunkaTerunka jsou to mršky, vyčůraný. moc dobře ví o čem je řeč, a vědomě to bojkotuje. když se vyčůrá mimo plínu, tak nenápadně od tam odejde a dělá jak nic.