Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky chci dceru zbavit plínek (22 měs), ale vůbec nevím jak začít. Jak jste začínaly?? Zkoušela jste některá ty učící kalhotky?? je to k něčemu??
Příspěvek upraven 19.12.16 v 23:09
Já jsem jako malá měla nočník s mini záchodovým prkýnkem. Posadit a říkat zvuky, brát to jako hru, pořád zkoušet ![]()
Ještě musím dodat že pravidelně dopoledne, jí posadím na záchod a vykaká se do záchodu, a někdy i vyčůrá, ví proč tam je, ale sama si neřekne, posadím jí tam a vykaká se, ale říká že ne ne ale proběhne to
A nočník má? a na viditelném místě? že by si došla sama kdyby ho viděla
Nočník má, ale nechodí na něj, jen na ten záchod a nevím jestli je dobrý se vracet k nočníku, ale asi aby si došla sama by to bylo lepší že jo??
Mam syna 24 m, zkousim od jednoho roku. V 20 m jsem ho zacala davat pres den bez plinky. Na kakani si rekne, ale u curani musim hlidat ja, sam si nerekne. Rekne si, az kdyz cura. Za me teda nemelo cenu nechavat plinku, protoze do ni cural casto po trochach, az zacal chodit v puncochacich, prodlouzil se interval mezi curani… Ale dle me jeste nedozral, nedokaze to proste ovladat.
Mam syna 24 m, zkousim od jednoho roku. V 20 m jsem ho zacala davat pres den bez plinky. Na kakani si rekne, ale u curani musim hlidat ja, sam si nerekne. Rekne si, az kdyz cura. Za me teda nemelo cenu nechavat plinku, protoze do ni cural casto po trochach, az zacal chodit v puncochacich, prodlouzil se interval mezi curani… Ale dle me jeste nedozral, nedokaze to proste ovladat.
Naše dcera, si neřikala vlastně nikdy, když neměla kalhoty ani plenku, tak si prostě došla sama. proč to říkat
A jinak na nočníků mít nějaký oblíbený zvířátko, nebo postavičku. My chodili za pejskem a to šlo
a pravidelně důsledně dávat co hodinu na nočník. Je to opruz ale je to otázka třeba jen týdne.
Byla u nás kamarádka s dcerou, která u nás použila nočník. Syn se podíval co se tam dělá a já ho na něj občas posadila. Předtím tam sedět nechtěl. Jakmile se tam sám vyčural, pochopil k čemu je, párkrát jsem se ho zeptala, jestli chce a pak jsem to nechala na něm. Na dobu kdy byly časté nehody měl na sobě jen tepláky, až se to naučil, dostal normální slipy. Na venek v tomto období měl plenky, které jsem prostě opakovaně zalepila, když byly suché. Ale zrovna byl duben, nedokážu si to představit teď.
@JItunkaTerunka píše:
Nočník má, ale nechodí na něj, jen na ten záchod a nevím jestli je dobrý se vracet k nočníku, ale asi aby si došla sama by to bylo lepší že jo??
Nechala bych nočník i záchod. Nočník bych dala někde blízko a zatím pokračovala v tom záchodě.
@JItunkaTerunka Ahoj já jsem nezačala vubec…popravdě plínky mi přišly pohodlne a na 3 narozeniny na dovolený mi syn udělal scenu že nechce plínku…tak jsem mu jí nedala a od t e doby se vlastně ani jednou nepočural ani nepokakal. Takže u nás to bylo bez práce, bez trápení a ze dne na den - ve dne i v noci. U druheho dítěte to udělam stejne.
Příspěvek upraven 19.12.16 v 22:33
Tak moje 22 měsíční to úspěšně bojkotuje. ukáže kam se čůrá, občas si sedne ale nevyčůrá se. Když se jí ptám: půjdeš čůrat na nočník? tak mi odpoví: Né, pínu(plínu) ![]()
@axelina píše:
@JItunkaTerunka Ahoj já jsem nezačala vubec…popravdě plínky mi přišly pohodlne a na 3 narozeniny na dovolený mi syn udělal scenu že nechce plínku…tak jsem mu jí nedala a od t e doby se vlastně ani jednou nepočural ani nepokakal. Takže u nás to bylo bez práce, bez trápení a ze dne na den - ve dne i v noci. U druheho dítěte to udělam stejne.Příspěvek upraven 19.12.16 v 22:33
Tak takhle by se mi to líbilo, kdyby to tak šlo
![]()
@Lussye píše:
Tak moje 22 měsíční to úspěšně bojkotuje. ukáže kam se čůrá, občas si sedne ale nevyčůrá se. Když se jí ptám: půjdeš čůrat na nočník? tak mi odpoví: Né, pínu(plínu)
Jsou roztomilý ![]()
@JItunkaTerunka Ja to delala sokem, u obou deti cca ve 25m, proste jsem se jednoho krasneho dne rozhodla, ze jim nedam plinu, a meli prckove smolika. Dcera curani pochopila hned ten den, ale bobek do nocniku byla schopna az ve trech letech, takze pak do 3 mela „plinu na kakani“, vzdy si o ni rekla, mela nejaky blok. Syn pobral asi 4. den curani a po cca tydnu i velkou potrebu. Ale mela jsem tu vyhodu, ze mam obe deti narozene koncem jara. Tak mi moc nevadilo, ze budou venku pripadne chvili mokre.