Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
potřebuji radu. syn má 3 roky ve dne je bez plíny už dlouho. Řekla jsem si že mu od nového roku vezmu plínku na noc. Ale nevím pořádně jak postupovat. první noc se počůral už o půl noci. Dnešní noc asi kolem 5-6 hodiny, ale šel čůrat ve 22:00
večer dost pil, protože měl žízeň. Obvykle večer už nepije nic. Než jdu já spát ho vzbudit nemůžu, protože dělá strašné scény ať ho nechám být, že nechce atd… prostě brečí. A teď já nevím sedne si to za pár nocí samo? Chvíli teda trvá než se naučí probudit se sám na čůrání a nebo vydrží až do rána. když měl plínku často byla suchá.
díky za rady.
Je to o trpělivosti a důslednosti. Omezit večerní pití- místo něj dát ovoce. Malého jsem dávala vyčůrat předtím, než jsem šla spát. Přesto se několik měsíců poté stávaly „nehody“. Používali jsme podložku pod prostěradlo a občas v noci převlíkali postel. Teď to musím zaklepat, více než měsíc máme klid.
Ja jsem vzala plinu na noc ve chvili, kdy byla mokra max jednou tydne, jinak sucha. Mala si k tomu tak nejak dosla sama, byly ji tri a ctvrt roku
curat v noci jsem nikdy nedavala, jen jsem tedy vecerni mliko posunula na rano. Jo a prvni pulrok bez plin byly tak prumerne dve nehody na mesic ![]()
Nechala bych az k tomu dojde sam. Syn se taky zacal sam od sebe v noci budit na zachod.
Dcera se budi na curani od 8mesicu. Od roka se budi jen jednou v noci a pak kolem seste, ale dosla si k tomu sama. Toto dle me naucit nejde. Je to o hladine urciteho hormonu a o tom jestli dite vzbudi plny mechyr
Když už týden byla plína po noci suchá a malej jí při oblíkání do pyžama odmítal, tak jsem ji přestala dávat. Kolem 23.hodiny se začal v posteli mlít, došla jsem tam, zeptala se, jestli chce čůrat, v polospánku se vyčůral a pokračoval ve spaní až do rána. Ráno sprint na wc, ale pohoda. Před pusou na dobrou noc se jde povinně vyčůrat a napít dám jen lok. Semtam je nehoda, ale máme nepromokavou podložku a sušičku, takže se to dá. Ale počkala bych až k tomu dozraje, u druhého dítěte hodlám plíny nehrotit.
Vydržte bude to lepší.
Malá se v noci nepočůrávala, za to když spala přez den ano. Což jsem nemohla pochopit, 11 hodin v noci vydrží a 2 hodiny odpoledne ne
Já osobně bych nebudila na čůrání, ať se naučí vstávat sám
Řekla bych že u nás se to zklidnilo tak po 2-3 týdnech a pak už jen výjmečně.
A kolik mu je přesně? Já bych to nehrotila. Malá taky končila ve třech letech v noci a to byla bez plen od 18ti měsíců i přes polední spaní! Malej zase končil přes den přesně ve dvou letech a zároveń v noci a ani jednou se nepočůral! Prostě si asi k tomu dítě musí přijít samo. Kdyby to trvalo do čtyř let, tak bych se poradila s dr. ![]()
@oblacek Já mám stejný problém, ale dcera má už 3,5let, a vidím to beznadějně. I když jí dám čůrat než jde spát, i když jí dám čůrat v průběhu noci (což se málokdy povede, unás násilné buzení znamená akorát řev a řev), tak je do rána durch až na gatě. Jednorázovka to prostě nepobere.
Na noc nepije, snažím se jí nedávát pít od 18h (chodí spát ve 20h), spí do 6h a je durch až na pyžamo.
Jsem z toho nešťastná, jako to noční je ještě takové tolerovatelné, ale ona se denně počůrává ve školce po obědě když spí a to spí max 2h, jde předtím čůrat! pod dohledem učitelky a stejně je za dvě hodiny durch. A to téměř nepije ve školce.
Začínám uvažovat že je problém jinde.
@danali tak to mě mrzí, syn se při odpoledním spánku nepočůrává a ve dne taky nikdy. asi 2× měl nehodu ve spánku ve školce ![]()
poraď se s doktorkou. držím palce
Počkám ještě nějaký čas a uvidím. mám nepromokavé prostěradlo a sušičku, takže to převlékání postele není problém… ![]()
@oblacek Já to právě s Dr teď řeším - ale zatím mi řekla že by to do 4 let nechala, a potom by se dělali případně nějaké vyšetření.
Zatím mám akorát zapisovat kolik vypije, kolik vyčůrá a v jakých intervalech - stačí prý dva tři dny za sebou, já se k tomu zatím nedostala, neb malá je nemocná, na ATB, tak čekám až se doléčíme, a chci jí to zkusit zapisovat.
Dr mi akorát říkala že můžou být problémy s močákem když chodí často a čůrá málo (pod 100ml), anebo chodí po dlouhých intervalech (třeba po 5ti hodinách) a čůrá tím pádem moc najednou. A ona spadá pod oba dva - je to jak kdy, někdy prostě chodí často a někdy nejde celé dopoledne, pije plus mínus stejně i stejné věci.
Jako je to docela náročné, protože chodí od září do školky a denně perem
![]()