Řasa NORI pro kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
504
1.1.14 21:07

Řasa NORI pro kojence

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat. Četla jsem teď v ordinaci v Mamince jakýsi dotaz na pediatra ohledně dostatečného množství vápníku ve stravě kojence. Maminka psala, že pravidelně přidává do stravy řasu Nori a jinak popisovala jídelníček prcka, za nějž byla pediatričkou velice pochválena. Nicméně ta řasa - víte o ní někdo něco? Můžou to děti (9m), dáváte někdo? Tyhle řasy mívají přeci také ohromný obsah jodu, ten pro takového prcka přeci není dobrý ne? Máte někdo zkušenost? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
1.1.14 21:10

Pouzivame Nori vlocky vsetci, su plne hodnotnych mineralov, urcite pre kojencov lepsie ako piskoty a rohliky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
1.1.14 21:15

@cuttysark A jaké množství toho dáváte? Vůbec s tím nemám zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 21:19
@Misulicka 1 píše:
@cuttysark A jaké množství toho dáváte? Vůbec s tím nemám zkušenosti…

vlocky su susene riasy, nadrvene, vypada (trochu i chuti) to jak susena petrzlenova vnatka. Posypam tym rozne jedla, do polievky nasypem miesto petrzlenky, na chleba s maslom namiesto pazitky, na varene brambory, do ryze… je to celkom bez chuti a vone, takze sa to vlastne da pridat do vsetkeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
1.1.14 21:21

@cuttysark WOW tak to je super, zvláště pokud je to tak bohaté na živiny, jak se všude uvádí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.1.14 21:25
@Misulicka 1 píše:
@cuttysark WOW tak to je super, zvláště pokud je to tak bohaté na živiny, jak se všude uvádí!

ano, ked si zaguglujes nori vlocky, vyjdu ti aj obrazky aj zlozenie, je to vazne fajn vec. zvysuje nutricnu hodnotu jedal a nemusi sa varit, takze si zachovava vsetky ziviny :palec: Mozes primiesat malemu do kasicky, do kazdeho obeda vlastne… mozes obmienat so zelenym jacmenom (ale ten trochu citit a zvlastne chuti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.1.14 21:53

Mě to tedy trošku smrdí rybinou, i děti to poznají, takže sypu obvykle jen polévky a jemně, aby nikdo nefrflal:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
1.1.14 21:56

Tak prcek uz rybu zkousel (nevim jak to s nima presne je zda a jake mnozstvi uz muze) ale neco uz si dal a pachlo to desne a dlabal az mel boule za usima :) Takze toho se nebojim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
1.1.14 21:58

@cuttysark a nevíš jak je s tím jodem? Já si taky myslela, že se ty řasy nemají jíst denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
1.1.14 22:02

@medun Bracha se hodne venuje Japonske kuchyni a ted mi to zkoumal, ta Nori je asi nejvhodnejsi prave proto ze prekvapive temer neobsahuje jod. Takze bude asi dobra. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
1.1.14 22:04

@Misulicka 1 jo tak dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie