Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký vecer
Bydlím v bytovce a máme balkon. Mám tam jahody, rajčata a nějaké bylinky.
Nicméně máme tady Spider-veverku
která ze stromu skočí jump a je na balkoně…
Neskáče takhle jen na můj ale na všechny…Pak když otevřu dveře hupne na zeď a sebehne dolů, nebo hupne zpět na strom… ![]()
veverky mám ráda, ale úplně nechci, aby mi skakala po jahodách, rajčatech a tak… ![]()
Nejsem si úplně jistá zda by to pak stačilo jen umýt…
Když jedu někam přes noc tak to zatím předávám na druhou stranu za okno (z té strany žádné stromy nejsou ovšem, nesvítí tam skoro sluníčko takže aby to tam bylo pořád bohužel nejde…
Tak se chci zeptat zda někdo nemáte zkušenost co třeba na ten balkon dát aby se bála na něj skočit. Nebo nějak pojistit to ovoce a zeleninu. Pokud chce ať si na balkon skočí, ale mimo ně..
Jestli něco jako na ptáky nebo tak…Předem děkuji.😉
PS: Pažitku budu vyhazovat ta to nějak nedala, ale upresnuji Neee kvůli veverce…😃prostě se jí nedařilo. ![]()
Příspěvek upraven 27.05.25 v 22:10
Nejlépe si to tam uspořádej, veverce kup krmitko a třeba budku, ve které si udělá hnízdo. Pak ti nebude skákat po pazitce. Úplně nechápu, to ti opravdu vadí takové zvířátko, které by spoustu lidí přivítalo a krmilo, to jsi fakt tak zahleděná do sebe a odtrzena od přírody?
Super ze mám zahradu a nemám paru co za zvířata mi tam skáče 🤣. V dětství jsme všechno jedli hned za zahrady a nikdy žádný problém nebyl. Určitě to bylo zdravější než z obchodu.
@Proto02 Mě nevadí veverka.Jako taková. Naopak. veverky mám ráda. Když jsem tam neměla ovoce ani zeleninu tak naopak syn kolikrát ji viděl a koukal přes balkónový dveře jak tam sedí a kouká…
Ale že bych vyloženě potřebovala, aby se mi pustila do jahod a tak to úplně ne… Myslím, že úplně nebyl pochopený můj dotaz… ![]()
Hlavně jsem i v dotazu psala, že veverky mám ráda… ![]()
Příspěvek upraven 27.05.25 v 22:11
Nehledě na to budek pro veverku nebo pro ptáčky jsme už vyrobili několik…Nebo když někde vidíme krmítko bo tak dáme krmení… ![]()
A kdyby neskakala po rajčatech a tak tak ať klidně na balkon chodí…Ale dvoje rajčata už mi nalomila, a tak bych ráda aby mi tam něco vyrostlo…🙈Na vyhrabávání hlíny z truhlíků u kytek už jsem si zvykla… ![]()
Tvoje starosti….. ![]()
Já zrovna řeším, jak ze zahrady vyhnat srnce, to mi tu likviduje stromky. Dement si vo ně odírá paroží.
Co zasíťovat anebo dát na vrchní hranu hroty? anebo zasklít..
@Zwetta píše: Více
no nechtěla bych vidět ten výjev, až veverka skočí a napíchne se na hroty
@Vaha1991 píše: Více
tak ta veverka vám tam skákala už předtím, tak jsi to věděla a asi nebylo úplně moudré na balkon, kam je zvyklá chodit veverka, dávat květináče ![]()
@stinga píše: Více
já taky ne, ale řešení to je..
![]()
s nadsázkou samozřejmě ![]()
@Janli píše: Více
Tvoje starosti…
Jeden srnec pche. My máme tisíc slimaku a miliardu mravenců. ![]()