Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Šla bych s tím zítra na chirurgii. Oni to vyčistí a ošetří. Nevidím důvod, jet s tím na pohotovost, když to už pár dní máš.
A proč to nekonzultuješ u praktika? Ten tě může ošetřit anebo poslat jinam.
@Evkad píše: Více
Můj praktik má dovolenou a jeho zástup dělá jen prevence
a popravdě mě to vůbec nenapadlo tam jít
Tak přesně proto máme praktické lékaře. Pokud si neporadí sami, nasměrují na správné místo.
A ta atb na angínu ti předepsal kdo, když ne praktik?
@Kolicek95 píše: Více
Samozřejmě mi antibiotika předepsal v pondělí praktik. Teď má ale dovolenou do konce týdne. V pondělí jsem tu bulku s ním neřešila, byla jsem tam ve čtyřicetistupňových horečkách a byla jsem ráda, že jsem se tam dopravila. Ta bulka se zhoršila a praskla až následující den, zřejmě vlivem horečky, netuším.
@Anonymní píše: Více
prasklý furunkl není věc pro kožního lékaře, ale pro chirurgii nebo toho praktického
@Janča6 píše: Více
no přesně, to nedává logiku, prevence přece počká, navíc doktor ví, že bude mít dovolenou, tak si asi prevence na tu dobu neobjednává
,
zástup všude je na akutní problémy
Tak chce to ideálně chirurga, ať to rozřízne, dá třeba drén, aby opravdu všechen hnis vytekl, popř. se podívá, jestli tam není zarostlý chlup. Pokud tam něco zůstane, tak je velké riziko, že se to bude dělat furt dokola. Z mých bohatých zkušeností se nikdy nestalo, že by to všechno bez zásahu vyteklo samo. Ještě dodatek - chodím s tím bez objednání do chirurgické ambulance.
@Catalina123 píše: Více
Moc děkuji
asi nemám čekat že by umrtvovací injekce zabrala když je tam probíhající zánět že… Soudím to podle zkušeností se zuby, vždy když jsem měla zánět, tak umrtvení nezabíralo
takže mám počítat s tím, že to prostě bude peklo pekel že
Ono se to vůbec neumrtvuje, nemá to smysl. Jako nic příjemnýho to teda fakt není, ale ten „můj“ to udělal vždycky hrozně rychle, byl hodný a empatický, ta chvilka se vydržet dá. Určitě jsem zažila horší věci.
Krásný večer
Před pěti dny jsem si při sprchování nahmatala v třísle bulku která byla velmi dobře ohraničena a bolela. Následující den jsem dostala šílenou angínu, vysoké horečky a asi i jejich vlivem během dvou dnů bulka praskla. Teď už třetí den je bulka otevřená, vytéká z ní hnis (není cítit, není krvavý, ani zelený). Snažila jsem se objednat na kožní, ale čekací doba je šílená a tak jsem využila online konzultace s kožní, ta řekla že jde o furunkl a že když praskl a je otevřený, nemám teploty ani nic jiného, tak mám vydržet pár dní co se bude dít. Doporučila mi místo desinfikovat, sprchovat, překrývat sterilním čtvercem. Dneska bulka vypadá klidně, není zarudlá, nezvětšuje se, pořád je otevřená ale dost to začíná bolet a já nevím, co s tím. Furunkl má zhruba 2,5cm na délku a 1cm na šířku. Ještě tedy dodám, že na tu angínu beru antibiotika, takže kožní říkala že by měla zabrat i na ten furunkl. Beru je zatím čtvrtý den. Kdo by s tím měl zkušenosti tak budu moc ráda za radu co s tím, nechci úplně letět na pohotovost a obtěžovat je tam, když se to zdá klidné a otevřené a rána se čistí