Přetrvávající bolesti břicha a zad - zkušenost?

11
8.10.25 19:56

Přetrvávající bolesti břicha a zad - zkušenost?

Zdravím, předem se omlouvám, jestli budu působit jako hypochondr, ale názor alespoň někoho, kdo zažil podobné potíže, by mi momentálně pomohl.

Již dva týdny trpím tupými, občas bodavými bolestmi břicha a zad. Nejčastěji v levém boku, ale bolest se zcela nepředvídatelně stěhuje do boku pravého, do zad i do podbřišku. Navíc, ačkoliv nevím, zda to souvisí, mám nepravidelný průjem. Logicky mne tedy napadají problémy urologické (ledviny, močovody apod.) nebo trávicí (žaludek, střeva, dvanáctník apod.).

Zpočátku jsem to neřešil vůbec, přišlo mi to banální, ale tři dny zpět mne přemohly tak silné křeče, že jsem se uchýlil na pohotovost. Lékaři bohužel neochotní, samozřejmě hledali ty nejobyčejnější příčiny - plynatost, špatná strava. Odešel jsem tedy s doporučením užívat espumisan a držet dietu. Bohužel však bez účinku, doteď se necítím o nic lépe.

Rozhodl jsem se tedy na telefonickou radu svého praktického lékaře, který je však na druhém konci republiky (bohužel studuji a pracuji velice daleko od domova, tudíž osobní návštěva mého praktika není v blízké době možná), léčit dvě fronty - ledviny urologickými čaji a bylinkami, střeva pomocí Tasectan Duo. Zatím upřímně ani nevím, zda to nějak pomůže, ale názor, radu, zkušenost bych uvítal.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
10.10.25 01:02

Já jsem bolestmi břicha a průjmy trpěla, když jsem byla psychicky úplně v háji (což jsem si v tu dobu neuvědomovala). Trpěla jsem chronickým stresem a jeho nevýhoda je ta, že si toho lidé obvykle nejsou vědomi, že jím trpí. Takže si myslí, že to psychikou být nemůže… Pokud lékaři na nic nepřijdou, zvažte i tuhle variantu. Nebo můžete rovnou zkusit nějakou dobu dělat techniky na parasympatikus. To přepne tělo z chronického stresu zpět do relaxace. Není to hned, ale zlepšení je obvykle cítit dost rychle… Samozřejmě je nutné vyloučit, že nejde o něco vážnějšího. Ale jinak postup lékařů chápu. Vždycky je největší šance na ty nejobyčejnější diagnozy, tak se jimi obvykle začíná, pokud tam není něco, co do té obyčejné diagnozy nezapadá. Tak to bych jim neměla za zlé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
11.10.25 17:13

Když studuješ daleko tak si najdi obvodního na ten čas tam kde seš ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie