Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@axlpol píše:![]()
![]()
…řeším to taky už dlouho… @Cenarius tohle je nejtrefnější k situaci
![]()
U soudu to poprvé šlo, říkala jsem manžel…ovšem po rozvodu říkat u soudu přijmení bylo divné „pan XXX“
Když už musím v emailu oslovit, at to vypadá, tak užívám obligátní „Zdravím,…“říkat jménem by bylo ještě divnější a proti srsti…já nemůžu ani do emaliu napsat v úvodu „ahoj“ protože je mi z jeho chování zle. „Dobrý den“ je taky uplně mimo situaci. Když se vidíme na živo, tak nezdravím…nejde to, nestojí za pozdrav.
Jo, tak u nás mi říkal i před soudem jménem… Kam chodí vaše dítě na kroužky… No, nějaké hopsani na míčích. Soudce: „a jak to mám nazvat do protokolu?“ „To bude spíš vědět Naďa… "… "myslíte paní KadrnOzkovou? "… "No, jinou Naďu tady neznam“
@Cenarius píše:
Ty šuline, dole jak jsou ty tečky to podepis a pošli zpátky.
To je dobrý, to pouziju
@Terencie píše:
Ahoj všem,
s manželem žijeme už dlouhou dobu odděleně a já začala chystat papíry k rozvodu, které mu chci doporučeně poslat s dopisem co a jak. Za boha ale nemůžu vymyslet jak ho v dopise oslovit. Nerozešli jsme se zrovna v dobrém, takže „milý Pavle/vážený Pavle“ si nejsem jistá zda je na místě…je to malicherný problém, ale už nějakou dobu si s tím lámu hlavu. Nějaké typy?
Vážený pane… ![]()
@Kockazvysocan píše:Zdravím nesnáším v žádné situaci, přijde mi to buranský
@Cenarius píše:
S přátelským pozdravem vysersivoko ![]()
Ale jste dospělí lidé, něco jste spolu prožili tak normálně jménem, ne? Své ex oslovují křestním jménem, jak taky jinak?
@Cenarius píše:
Je to formální dopis. Taky jsem řešila něco podobného a prostě jsem to napsala, jak se sluší a patří: "Vážený pane…(příjmení)…, ". Bylo mi úplně jedno, co si bude myslet.
@Cenarius píše:
To asi nejvíc odpovídá 😂 👍
Já bych jen poslala papíry. A u toho papírek Podepíš a pošli zpět. Bez oslovení, bez ničeho jiného. A. Bylo by mi šumák co si pomyslí
Napsal bych „Milý Pavle“. On v tom tak nějak ucítí „Milý ču. áku“, takže účel to prostě splní.
@axlpol píše:![]()
![]()
tak to ho teda oslovuju správně
Čekala jsem takovou reakci ![]()
@Kockazvysocan píše: Čekala jsem takovou reakci…co jsme se rozvedli, mi došlo…že s ním musím mluvit řečí jeho kmene (jinak nepochopí