Jak oslovit ex v dopise?

17
8.2.22 15:05

jak oslovit ex v dopise?

Ahoj všem,
s manželem žijeme už dlouhou dobu odděleně a já začala chystat papíry k rozvodu, které mu chci doporučeně poslat s dopisem co a jak. Za boha ale nemůžu vymyslet jak ho v dopise oslovit. Nerozešli jsme se zrovna v dobrém, takže „milý Pavle/vážený Pavle“ si nejsem jistá zda je na místě…je to malicherný problém, ale už nějakou dobu si s tím lámu hlavu. Nějaké typy? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
8.2.22 15:05

Pavle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21071
8.2.22 15:07

Ty šuline, dole jak jsou ty tečky to podepis a pošli zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.2.22 15:08
@Terencie píše:
Ahoj všem,
s manželem žijeme už dlouhou dobu odděleně a já začala chystat papíry k rozvodu, které mu chci doporučeně poslat s dopisem co a jak. Za boha ale nemůžu vymyslet jak ho v dopise oslovit. Nerozešli jsme se zrovna v dobrém, takže „milý Pavle/vážený Pavle“ si nejsem jistá zda je na místě…je to malicherný problém, ale už nějakou dobu si s tím lámu hlavu. Nějaké typy? :D

Ahoj Pavle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6964
8.2.22 15:13

Zdravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22569
8.2.22 15:17

8o jako vážně? Tak snad Pavle, ahoj Pavle nebo ať ho osloví tvůj právník Vážený pane… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.2.22 15:17
@Cenarius píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
8.2.22 15:18

Ja bych to nejak nerešila a normálne ho oslovila jménem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.2.22 15:22

:lol: :lol: :lol:…řeším to taky už dlouho… @Cenarius tohle je nejtrefnější k situaci :lol:

U soudu to poprvé šlo, říkala jsem manžel…ovšem po rozvodu říkat u soudu přijmení bylo divné „pan XXX“ :lol: říkat jménem by bylo ještě divnější a proti srsti…já nemůžu ani do emaliu napsat v úvodu „ahoj“ protože je mi z jeho chování zle. „Dobrý den“ je taky uplně mimo situaci. Když se vidíme na živo, tak nezdravím…nejde to, nestojí za pozdrav.

Když už musím v emailu oslovit, at to vypadá, tak užívám obligátní „Zdravím,…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22569
8.2.22 15:28
@axlpol píše: :lol: :lol: :lol:…řeším to taky už dlouho… @Cenarius tohle je nejtrefnější k situaci :lol:

U soudu to poprvé šlo, říkala jsem manžel…ovšem po rozvodu říkat u soudu přijmení bylo divné „pan XXX“ :lol: říkat jménem by bylo ještě divnější a proti srsti…já nemůžu ani do emaliu napsat v úvodu „ahoj“ protože je mi z jeho chování zle. „Dobrý den“ je taky uplně mimo situaci. Když se vidíme na živo, tak nezdravím…nejde to, nestojí za pozdrav.

Když už musím v emailu oslovit, at to vypadá, tak užívám obligátní „Zdravím,…“

U soudu o sobě zásadně mluvíme pan / paní…

Zdravím nesnáším v žádné situaci, přijde mi to buranský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.2.22 15:30
@Cenarius píše:
:mrgreen: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
8.2.22 15:33
@Kockazvysocan píše:
U soudu o sobě zásadně mluvíme pan / paní…Zdravím nesnáším v žádné situaci, přijde mi to buranský

Zdravím vnímám také jako buranské a není to ani oslovení, takže v dopise (mailu) by se nemělo vyskytovat. Ale dnes zná rozdíl mezi pozdravem a oslovením minimum lidí (podle mailů, které mi chodí), takže ex se nad tím nejspíše nepozastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152142
8.2.22 15:35

Dobrý den, Pavle…a pokračuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85890
8.2.22 15:38
@Cenarius píše:
:mrgreen:

Ja bez osloveni. Jen ahoj, posilam to a to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.2.22 15:42
@Kockazvysocan píše:
U soudu o sobě zásadně mluvíme pan / paní…Zdravím nesnáším v žádné situaci, přijde mi to buranský

No však to je ten paradox situace.
Po x letech mám toho člověka oslovovat „paní/pane“…o. k. po rozvodu jsem se přepla, že je to cizí člověk, tudíž tohle oslovení jde, ale máme děti, takže nás situace nutí, abychom nebyli cizí…ale na osobní oslovení křestním jménem to taky není, po zkušenostech a osobním nastavení hodnot.
Tazatelku chápu a ráda počtu, ale nejlepší tip už zazněl :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna