Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem vybírala holčičí jmeno,partner chlapecké.
Ano,napadalo mě Dori,Dorisku apod..ale právě proto,že mi to přijde zvláštní mu tak říkat nechci.
Tady je krásně videt,jak jsme Češi ještě daleko za opicema…
Jakmile není jméno Karel,Václav,Jindřich a podobne (pro me) hrůzy..tak je to nepochopitelné,jak se tak někdo může jmenovat .
Já jsem myslela,že mi někdo navrhne něco co ho napadá a ne,že mi vypadáte pomalu zato,že nevím jak říkat svému dítěti…nejde o to,že nevím jak mu mám říkat,ale myslela jsem,že by někoho mohlo napadnou něco co by mě zaujalo…já mám třeba klasické jméno Marie..a je na to milion přezdívek …
Maruška,Mája,Májinka,Marhulka …je to vcelku to samé…
Jedině o Marušce snad každý ví,že patří k Marii o těch dalších už ti každý tak nemá
Mě se to jmeno hrozně líbí ve verzi Dorian
ale odradilo mě to že nejde moc krátit, bych mu říkala Dori, ale to mi evokuje buď tu hloupou rybu z hledá se Nemo nebo škaredého trpaslíka z Hobita ![]()
Partner mu říká Doriene nebo řekne Dorienek(od něj mi to nepřijde zvlastni,protože je slovak). … Je to chlap a tak to nebere tak,že je to tvrdé navíc je pyšný na to,že má syna Doriena.
Já jsem zrovna zdárný příklad …celou dobu mi bylo říkáno Máji nebo Maruško a jakmile mi máma řekla Marie,byl to znak,že jsem něco provedla..proto do teď nesnáším,když mě někdo osloví Marie
@Marie2000 tady se nikdo nedivi jménu. Tady se vašichni diví, že dáš vlastnímu dítěti jméno a nevíš jak ho máš oslovovat. Takže my za opicemi nejsme. Ty jsi výběr jména podcenila, štve tě to, ale chybu hledáš v okoli
.
Ano,Dorian je známější nežli Dorien,ale nas více zaujalo to Ecko …hlavně jak už jsem psala partner je slovak a tak je vcelku alergický na A místo E..
(Marie-Mária)
![]()
@Marie2000 píše:
Já jsem vybírala holčičí jmeno,partner chlapecké.
Ano,napadalo mě Dori,Dorisku apod..ale právě proto,že mi to přijde zvláštní mu tak říkat nechci.
Tady je krásně videt,jak jsme Češi ještě daleko za opicema…
Jakmile není jméno Karel,Václav,Jindřich a podobne (pro me) hrůzy..tak je to nepochopitelné,jak se tak někdo může jmenovat .
Já jsem myslela,že mi někdo navrhne něco co ho napadá a ne,že mi vypadáte pomalu zato,že nevím jak říkat svému dítěti…nejde o to,že nevím jak mu mám říkat,ale myslela jsem,že by někoho mohlo napadnou něco co by mě zaujalo…já mám třeba klasické jméno Marie..a je na to milion přezdívek …
Maruška,Mája,Májinka,Marhulka …je to vcelku to samé…
Jedině o Marušce snad každý ví,že patří k Marii o těch dalších už ti každý tak nemá
Jo sto let za opicema to sedí proto každýmu lezeme do zadku a nejsme schopní dát hezké české jméno. Holt se za to stydíme. Obecně každé jméno je hezké když se hezky řekne ono Maruna upřímně taky nic moc.
takže když už teda Dorian (Gray
) tak co třeba Dori, Dorinku, Dorisku, Duroušku ![]()
Já jsem nikde nepsala,že nevím jak mu mám říkat vůbec …chtěla jsem jen vědět,jestli má někdo jiný nápad než jak napadlo mě…
Jak už jsem psala,každý má k urcitemu jmenu určitou přezdívku,která by někoho nemusela napadnout…tak nemel kraviny,že jsem podcenila výběr jména…kdyby to tak bylo,nechám mu dát jiné,třeba ??
![]()
@Marie2000 to bylo první a zasadni, co jsem řešila, když jsem jméno vybírala … teda vybírali s manželem, samozřejmě.
Napadá me Dori, Dorku … proti gustu … ![]()
Vždycky mě dostane když někdo řekne Dorian Gray…ten totiž neexistuje ![]()
@Marie2000 píše:
Partner mu říká Doriene nebo řekne Dorienek(od něj mi to nepřijde zvlastni,protože je slovak). … Je to chlap a tak to nebere tak,že je to tvrdé navíc je pyšný na to,že má syna Doriena.
Já jsem zrovna zdárný příklad …celou dobu mi bylo říkáno Máji nebo Maruško a jakmile mi máma řekla Marie,byl to znak,že jsem něco provedla..proto do teď nesnáším,když mě někdo osloví Marie
Tak ho oslovujte tak, jak se opravdu jmenuje a nevymýšlej blbosti. Počkej za pár let, lidi to zkomolí dostatečně. Co by za to někteří dali, aby je lidi oslovovali jménem, co mají v rodném listu. Mám kamarádku Nikol a pro všechny je to Nikola a nikomu to nevysvětlí, i když jí to štve. A to, že ti máma zhnusila vlastní jméno by tě mělo varovat.
@Marie2000 Dorian Gray neexistuje? Záleží, jak se to vezme. Přece jen je to literární postava… ![]()
když je Dorien tak Dorienku,jinak bych mu už to jméno jinak nekomolila..