Jak oslovovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
11.1.19 20:39

když je Dorien tak Dorienku,jinak bych mu už to jméno jinak nekomolila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
11.1.19 20:39
@Marie2000 píše:
Já jsem vybírala holčičí jmeno,partner chlapecké.
Ano,napadalo mě Dori,Dorisku apod..ale právě proto,že mi to přijde zvláštní mu tak říkat nechci.
Tady je krásně videt,jak jsme Češi ještě daleko za opicema…
Jakmile není jméno Karel,Václav,Jindřich a podobne (pro me) hrůzy..tak je to nepochopitelné,jak se tak někdo může jmenovat .
Já jsem myslela,že mi někdo navrhne něco co ho napadá a ne,že mi vypadáte pomalu zato,že nevím jak říkat svému dítěti…nejde o to,že nevím jak mu mám říkat,ale myslela jsem,že by někoho mohlo napadnou něco co by mě zaujalo…já mám třeba klasické jméno Marie..a je na to milion přezdívek …
Maruška,Mája,Májinka,Marhulka …je to vcelku to samé…
Jedině o Marušce snad každý ví,že patří k Marii o těch dalších už ti každý tak nemá

Mě teda nepřijde nepochopitelné, že jste dali takové jméno, ať si každý pojmenuje dítě, jak chce, mě přijde nepochopitelné, že se tu ptáš, jak mu máš říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75488
11.1.19 20:41

@Marie2000 Nejvíc se mi líbi Dorik, takhle krátce.
A pokud je to mimino, nežinýrovala bych se a jela Dorísku, Doroušku, Doruško, Rini, Rinouši, Rinuško, Dordíku… Dorien mu krom výrobních porad v práci stejně nikdo říkat nebude, to je jasné hned ze startu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
11.1.19 20:42

Četla jsem jen úvod, takže asi budu opakovat: mne napadlo Dori, Doríšek, Dorínek, Doríš (i když to zní jako korýš :-D) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15117
11.1.19 20:55

Dorienovi bych asi říkala Dori, Dorienku, možná Dorýsku… Z okolí znám, že všem klukům na D se říká Dádo, tak to můžeš taky zkusit i když je to docela otřesný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
11.1.19 21:05

Já se přiznávám, že jsem předem nijak neplánovala, jak budu dítko oslovovat, respektive pár zdrobnělin běžných má (holt jsme lovili v klasických českých vodách, byť je mezi dětma jedno z mála), ale během prvních pár měsíců mi na jazyk naskočilo tolik verzí a zdrobnělinek, jaké by mě předtím nikdy nenapadly, přeci jen to bylo děťátko, se kterým jsem trávila 24 hodin denně, ať už jako šťastná máma nebo totálně vyfluslá, co to dítě zase vyvedlo. Přijde mi to takové smutné, muset řešit na netu, jak oslovovat vlastního potomka :-( Napadá mě Dori nebo Dorísek, ale vůbec bych se nebála základního tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
11.1.19 21:14

Dori, Dorienku, Dorýsku, Dorčo, Dorýnku, Dorďo, Dorku, Dorošku - těch zdrobnělin je plno. Je to sice trošku netradiční jméno, ale je to všechno o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75488
11.1.19 21:19
@ugluk píše:
Já se přiznávám, že jsem předem nijak neplánovala, jak budu dítko oslovovat, respektive pár zdrobnělin běžných má (holt jsme lovili v klasických českých vodách, byť je mezi dětma jedno z mála), ale během prvních pár měsíců mi na jazyk naskočilo tolik verzí a zdrobnělinek, jaké by mě předtím nikdy nenapadly, přeci jen to bylo děťátko, se kterým jsem trávila 24 hodin denně, ať už jako šťastná máma nebo totálně vyfluslá, co to dítě zase vyvedlo. Přijde mi to takové smutné, muset řešit na netu, jak oslovovat vlastního potomka :-( Napadá mě Dori nebo Dorísek, ale vůbec bych se nebála základního tvaru.

Právě právě.
My máme Dagmar, vybral manžel - a já si s pupíkem říkala „Dáša“, „Dášenka“. :palec:
Paradoxně jí tak prakticky nikdo neříkal a jako malinká byla Dadunka, Dadulka, Dadinka (to vyžadovala, ledva vládla jazykem: „Dadiko zikej!“), Daduška, Dadlik dudlik (starší bratr), Dajda, Dadul, ve zlém Daduno! :cert:, v pubertě Dage :mrgreen: a spousta dalších - a jako velké se jí běžně říká Dada.
Ono to vyplyne samo - a taky mě překvapuje, že zakladatelce to nevyplynulo.
Každej je jinej. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.1.19 21:33

Mam rada moderni a alternativni jmena, nelibi se mi nase kalendarova klasika a vubec se tim netajim, ale prijde mi zvlastni, kdyz nekdo da jmeno a pak resi, jak oslovovat sve dite.
Rikala bych mu Doriene. Protoze Dorysku, Dory, Dorco atd. mi prijde ulisne pro kluka, takove holcici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
11.1.19 21:37

V základním tvaru.Nemám ráda paskvily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
11.1.19 21:38

Hele, my taky vybrali pro nás krásné mužné jméno. A jak tu najedou ten uzlíček byl, vůbec mi nešlo ho oslovovat jménem. Přicházelo to postupně a zdrobněliny a mile zkomoleniny se z toho vyvinuly postupně. Tak si s tím jménem pohravej a ono to přijde. (Taky jsem znala jednoho Karla, kterému všichni rikali Filipe :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
11.1.19 21:44

jediný co mě napadlo je Dodo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.1.19 23:01

@ka2ka Jako blboun nejapný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.1.19 23:19
@Marie2000 píše:
Neni adoptovaný,je to naše dítě ..
Je ještě malý,přemýšlela jsem nad tím jak mu budu říkat,ale když nebyl na světě tak mě úplně nějak nedrasalo,že mě napadla jen jedna věc ..jméno mu vybral jeho tatínek,protože svého syna prostě chtěl pojmenovat jinak,než jménem,který má každý druhý člověk…
Je to zajímavé jméno..
A jmeno pro psa?
Jméno Bára je také ženské normální jméno a nebojí se ho nikdo použít na psa.

Jo Bára :D . Známá má psa Báru a švagrová ted má malou Barborku a říká jí Báro. Hrozný, jak na psa. Dorien jako na psa není :kytka: . Říkala bych asi Dori, Dorinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.1.19 23:21
@ngauruhoe píše:
Hele, my taky vybrali pro nás krásné mužné jméno. A jak tu najedou ten uzlíček byl, vůbec mi nešlo ho oslovovat jménem. Přicházelo to postupně a zdrobněliny a mile zkomoleniny se z toho vyvinuly postupně. Tak si s tím jménem pohravej a ono to přijde. (Taky jsem znala jednoho Karla, kterému všichni rikali Filipe :nevim: )

Já sem dcerce řekla poprve jménem až v půl roce a to ještě tak nějak rozpačitě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze