Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, mám na vás dotaz
čekám chlapečka, což jsme s přítelem zamozrejmě všem oznámili, jelikož takový tajemství by jsme před ostatními udržet nedokázali
Co ale oznámit nechceme, je jeho jméno
mate některá nějaký hezky tip, jak to po narození oznámit? Počkat až si ho přečtou sami v porodnici? Poslat oznámení s datumem svátku a ať si jméno zjistej z kalendáře sami? Nebo nejake jiné tipy? Děkuji ![]()
Já čekám holčičku a normálně každému řeknu po narození jak se jmenuje.
Každý třeba nebude sdílet takové nadšení, aby se hrabal v kalendáři.
Vidíš to v té těhu euforii trochu jinak než okolí…
Tak, běžně se rozesílají sms - Ahoj, jmenuju se Hugo a narodil jsem se…
@Mystery-lady Až budete oznamovat, že se narodil tak rovnou oznámite jak se jménuje, proč to komplikovat..
@Janli píše:
Přesně.
Vyjímka snad královská rodina, ale to sem na emimino nechodí ![]()
Proč takové tajnosti? Prostě říct, bude to kluk a bude to Pepa - hotovo.
No, tak z toho jsem překvapená
z královské rodiny nejsem, a nemyslím si, že by to bylo podmínkou
Kazdopadne u nás se všichni těší tak, že se neustále ptají, zjišťují a pod různými záminkami se snaží jméno zjistit, pročítaji kalendář a u každého jména se nás dotazují
jak z mé, tak z přítelivy strany
tak se nám ta hra líbí a myslím ze i naše rodiny to udržuje v příjemném nepjeti. Takže to asi tak k tomu proč my jsme se rozhodly takto
asi jsem spis doufala ze dostanu hezké tipy na to jak to udělat jinak než “normálně” nebo “běžně”…
@Jogrr to je hezký nápad ![]()
@Paola21 píše:
Proč takové tajnosti? Prostě říct, bude to kluk a bude to Pepa - hotovo.
Vůbec se nedivím a nejspíš to uděláme stejně, pokud to vydržíme. Protože poslouchat tu vlnu nesouhlasů je prostě nepříjemné, i kdyby to člověk ustál a líbit se mu nepřestalo. Po narození už to před rodiči dítěte nikdo moc nerozebírá, protože už to neovlivní. ![]()
My jsme také neříkali jméno dopředu a jak se malá narodila, tak chlap všem poslal zprávu, že se nám narodila Hedvička ![]()
@Litta ano a to je věc druhá, každý má jiný vkus a ještě by se nám snažili jméno, které není úplně tradiční rozmluvit. Takže pak už nebudou moct protestovat a proste si budou muset zvyknout ![]()
@Jogrr píše:
My jsme oznamovali takto
To je hezký, to jsem ještě neviděla
@Janli píše:
To jsem nikdy nechápala.
Asi jsem si zachovala určitou dávku příčetnosti, takže jsem do sms normálně napsala Dnes v tolik a tolik hodin jsem porodila toho a toho.
Někomu jsme zavolali, někomu poslali SMS s tím, že se narodil Vítek/Vašík, jsou v pořádku atd. O tom jak se bude jmenovat druhorozený věděli asi 4 lidi.
@Mystery-lady Ahoj, také jsme jméno syna oznamovali současně s jeho narozením. Dlouho jsme nemohli vybrat to pravé ořechové, když jsme někomu řekli, jaká jména se nám líbí, tak někteří měli protažené obličeje nebo nějaké výhrady (sice to nebylo z řad rodiny, ale i tak) a tím nám naše favority dost zkazili, takže jsme si finální výběr nechali pro sebe a oznámili až po narození jako hotovou věc. Manžel rozesílal sms: Ahoj, jmenuji se Lukáš, narodil jsem se (narození manžela), vážím xy kg (váha manžela), měřím xy cm (výška manžela) a dnes v xy hodin jsem se stal hrdým tatínkem syna Šimona (čas, výška, váha). To se líbilo. ![]()