Jak oznámit jméno

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
568
8.3.20 14:10

Jak oznámit jméno

Ahojky, mám na vás dotaz :) čekám chlapečka, což jsme s přítelem zamozrejmě všem oznámili, jelikož takový tajemství by jsme před ostatními udržet nedokázali :lol: Co ale oznámit nechceme, je jeho jméno :) mate některá nějaký hezky tip, jak to po narození oznámit? Počkat až si ho přečtou sami v porodnici? Poslat oznámení s datumem svátku a ať si jméno zjistej z kalendáře sami? Nebo nejake jiné tipy? Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4829
8.3.20 14:15

Já čekám holčičku a normálně každému řeknu po narození jak se jmenuje.
Každý třeba nebude sdílet takové nadšení, aby se hrabal v kalendáři.
Vidíš to v té těhu euforii trochu jinak než okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.3.20 14:18

Tak, běžně se rozesílají sms - Ahoj, jmenuju se Hugo a narodil jsem se…

• Citovat
  • Upravit
15110
8.3.20 14:21

@Mystery-lady Až budete oznamovat, že se narodil tak rovnou oznámite jak se jménuje, proč to komplikovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
8.3.20 14:22
@Janli píše:
Tak, běžně se rozesílají sms - Ahoj, jmenuju se Hugo a narodil jsem se…

Přesně.

Vyjímka snad královská rodina, ale to sem na emimino nechodí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
8.3.20 14:26

My jsme oznamovali takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
8.3.20 14:43

Proč takové tajnosti? Prostě říct, bude to kluk a bude to Pepa - hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
8.3.20 14:44

No, tak z toho jsem překvapená :) z královské rodiny nejsem, a nemyslím si, že by to bylo podmínkou :think: Kazdopadne u nás se všichni těší tak, že se neustále ptají, zjišťují a pod různými záminkami se snaží jméno zjistit, pročítaji kalendář a u každého jména se nás dotazují :lol: jak z mé, tak z přítelivy strany :) tak se nám ta hra líbí a myslím ze i naše rodiny to udržuje v příjemném nepjeti. Takže to asi tak k tomu proč my jsme se rozhodly takto :) asi jsem spis doufala ze dostanu hezké tipy na to jak to udělat jinak než “normálně” nebo “běžně”…

@Jogrr to je hezký nápad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.3.20 14:47
@Paola21 píše:
Proč takové tajnosti? Prostě říct, bude to kluk a bude to Pepa - hotovo.

Vůbec se nedivím a nejspíš to uděláme stejně, pokud to vydržíme. Protože poslouchat tu vlnu nesouhlasů je prostě nepříjemné, i kdyby to člověk ustál a líbit se mu nepřestalo. Po narození už to před rodiči dítěte nikdo moc nerozebírá, protože už to neovlivní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.3.20 14:50

My jsme také neříkali jméno dopředu a jak se malá narodila, tak chlap všem poslal zprávu, že se nám narodila Hedvička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
8.3.20 14:51

@Litta ano a to je věc druhá, každý má jiný vkus a ještě by se nám snažili jméno, které není úplně tradiční rozmluvit. Takže pak už nebudou moct protestovat a proste si budou muset zvyknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148237
8.3.20 14:57
@Jogrr píše:
My jsme oznamovali takto

To je hezký, to jsem ještě neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
8.3.20 15:03
@Janli píše:
Tak, běžně se rozesílají sms - Ahoj, jmenuju se Hugo a narodil jsem se…

To jsem nikdy nechápala.

Asi jsem si zachovala určitou dávku příčetnosti, takže jsem do sms normálně napsala Dnes v tolik a tolik hodin jsem porodila toho a toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
8.3.20 15:05

Někomu jsme zavolali, někomu poslali SMS s tím, že se narodil Vítek/Vašík, jsou v pořádku atd. O tom jak se bude jmenovat druhorozený věděli asi 4 lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
8.3.20 15:06

@Mystery-lady Ahoj, také jsme jméno syna oznamovali současně s jeho narozením. Dlouho jsme nemohli vybrat to pravé ořechové, když jsme někomu řekli, jaká jména se nám líbí, tak někteří měli protažené obličeje nebo nějaké výhrady (sice to nebylo z řad rodiny, ale i tak) a tím nám naše favority dost zkazili, takže jsme si finální výběr nechali pro sebe a oznámili až po narození jako hotovou věc. Manžel rozesílal sms: Ahoj, jmenuji se Lukáš, narodil jsem se (narození manžela), vážím xy kg (váha manžela), měřím xy cm (výška manžela) a dnes v xy hodin jsem se stal hrdým tatínkem syna Šimona (čas, výška, váha). To se líbilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze