Jak pečovat o holčičku?

ET-Lucius
19.7.11 14:53

Jak pečovat o holčičku?

zdravím maminky

prosím Vás o radu jak správně pečovat o holčičku…jednu totiž čekám :-) už jsem si něco i přečetla - například jak správně utírat pokakanou prdelku nebo o důkladném čištění pipky aby jí nesrostly pysky k sobě…ale přece jen bych byla ráda za ,,osobní,, zkušenost, nerada bych něco zanedbala a tím ji ublížila…

děkuji moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17019
19.7.11 15:18

Pečuj o ní s láskou… :huban: . Já měla holčičku a to se ještě nějaké takovéhle věci neřešily a byla naprosto v pohodě. :mrgreen: To přijde samo a na poučky se vyprdni :palec: U holčičky jde jen o to, aby jsi ji špinavou prdelku neutírala dopředu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.7.11 15:22
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET-Lucius
19.7.11 15:24
já vím, jenže je toho na netu tolik, že nevím co si vybrat :-) něco je vyloženě přehnané, to uznávám…Lili bude má první tak bych nerada něco zanedbala, nebo naopak přeháněla :-)
monikalysa píše:
Pečuj o ní s láskou… :huban: . Já měla holčičku a to se ještě nějaké takovéhle věci neřešily a byla naprosto v pohodě. :mrgreen: To přijde samo a na poučky se vyprdni :palec: U holčičky jde jen o to, aby jsi ji špinavou prdelku neutírala dopředu :hug:
  • Citovat
  • Upravit
23033
19.7.11 15:29

Stolice se utira smerem od pipiny, a je dobry si poridit slun.olej koupeny v lekarne a sterilni ctverecky a po kazdem koupani vytrit olejickem pysky. Jinak jsem to neresila:), po kakani vzdy umyt pod tekouci vodou a extra vytiram pipinu extra jeste ubrousky.

Příspěvek upraven 19.07.11 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.7.11 15:29

To hlavní víš, takže nic nezanedbáš. Co by mělo být dalšího holčičího? Začni spíš přemýšlet nad odpověďmi na zvídavé otázky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET-Lucius
19.7.11 15:33
to je to co nevím, že? jinak bych se asi neptala…já vím, že pro Vás zasloužilé matky to jsou ,,blbé,, otázky ale pro mě hold ne…
hofka píše:
To hlavní víš, takže nic nezanedbáš. Co by mělo být dalšího holčičího? Začni spíš přemýšlet nad odpověďmi na zvídavé otázky:-)
  • Citovat
  • Upravit
ET-Lucius
19.7.11 15:35
vždy? já myslela, že stačí jen utřít-třeba vlhčeným ubrouskem-nebo tím co bude malé vyhovovat…
Monjie píše:
po kakani vzdy umyt pod tekouci vodou a extra vytiram pipinu extra jeste ubrousky.Příspěvek upraven 19.07.11 v 15:29
  • Citovat
  • Upravit
17019
19.7.11 15:39

Stačí dítě, ať holku či kluka umýt vodou, žádné ubrousky a oleje. Dřív to nebylo a holčičkám nic nezarůstalo, čím to asi bude. Není nad čistou vodu a ubrousky používat výjmečně. A nikdy se ti nesměje, ale nesmíš to tak prožívat, nebo se z toho zblázníš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
19.7.11 15:41
monikalysa píše:
Stačí dítě, ať holku či kluka umýt vodou, žádné ubrousky a oleje. Dřív to nebylo a holčičkám nic nezarůstalo, čím to asi bude. Není nad čistou vodu a ubrousky používat výjmečně. A nikdy se ti nesměje, ale nesmíš to tak prožívat, nebo se z toho zblázníš :palec:

tak tady nemůžu souhlasit. Moje mamča mi nic nevytírala a na roztržení pipi jsem byla jako malá dvakrát. Dodnes si to pamatuju :zed: :zed: , takže za mě vytírat vždycky po koupání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.7.11 15:41

Vzdy po stolici:D myt pod tekouci vodou, nebo i v pripade ze je opruzena.

Příspěvek upraven 19.07.11 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.7.11 15:42
monikalysa píše:
Stačí dítě, ať holku či kluka umýt vodou, žádné ubrousky a oleje. Dřív to nebylo a holčičkám nic nezarůstalo, čím to asi bude. Není nad čistou vodu a ubrousky používat výjmečně. A nikdy se ti nesměje, ale nesmíš to tak prožívat, nebo se z toho zblázníš :palec:

:zed: :zed: :roll: :lol: mate ditko?:D

Příspěvek upraven 19.07.11 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.7.11 15:43

Jinak ze zacatku udelaj lepsi sluzbu nez parfemovany pampers a huggies ubrousky, babylove olejove s mesickem a klasicke babylove neparfemovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.7.11 15:47

Já to tak nemyslela, sama nejsem zasloužilá matka („pouze“ 7 měsíční dcerka), ale nenapadá mě co víc vědět. O tom čištění pipek jsou dva názory, jeden tvrdí nesahat, druhej čistit. Já jsem pro ten druhej. Ale zas tak často to nedělám, denně pipku roztáhnu, vidím, že je ok, tak nechám být. Když je tam víc mazu nebo nějaký to zbloudilé hovínko, otřu štětičkou s olejíčkem. Ale jsou děti, kterým to nesroste nikdy i bez péče a děti, kterým to srůstá ať děláš co děláš.

ET-Lucius píše:
to je to co nevím, že? jinak bych se asi neptala…já vím, že pro Vás zasloužilé matky to jsou ,,blbé,, otázky ale pro mě hold ne…
hofka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
19.7.11 15:50
hofka píše:
Já to tak nemyslela, sama nejsem zasloužilá matka („pouze“ 7 měsíční dcerka), ale nenapadá mě co víc vědět. O tom čištění pipek jsou dva názory, jeden tvrdí nesahat, druhej čistit. Já jsem pro ten druhej. Ale zas tak často to nedělám, denně pipku roztáhnu, vidím, že je ok, tak nechám být. Když je tam víc mazu nebo nějaký to zbloudilé hovínko, otřu štětičkou s olejíčkem. Ale jsou děti, kterým to nesroste nikdy i bez péče a děti, kterým to srůstá ať děláš co děláš.
ET-Lucius píše:
hofka píše:

Naprostý souhlas :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect