Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, jak platíte popelnice za děti po rozvodu? Oba s bývalým bydlíme ve větším městě, ale na správě bytů si s tím neví rady.
Popelnice platíš tam, kde máš trvalý pobyt. Kdo je správce bytu, a kolik kdo kde tráví času, není důležité.
@adusinka píše: Více
Tak jeden z vás to může platit celé a ten druhý mu dá půlku.
Já platím za sebe a obě děti a za jedno dítě mi pak ex pošle peníze. Platí se tam, kde je trvalý pobyt.
My ho máme na sluzby v dome hlaseny oba dva a platime tudiz oba. Taky si nevime rady.
@Anonymní píše: Více
S čím si nevíte rady? Já to moc nechápu. Je přece jedno, že jsou děcka ve střídavé péčí. Prostě to za ně zaplatíte a sumu dáte napůl, ne?
Vy si opravdu nevíte rady? Nedokážete vyřešit takový jednoduchý problém jako je placení za popelnice?
No i kdyz dite je u obou rodicu cca 50 procent a u druheho 50 procent tak furt je to dost noci v roce, tak jsme si mysleli aby i ze SVJ napriklad nekdo nemel kecy tak za nej platime tam i tam… To necemu vadi krome nasich penezenek?
@Luboš P no nevime jak by to melo bejt aby to bylo spravne. Zda to takle necemu nevadi to nevime.
SVJ je to jedno. Poplatek za svoz se přeci hradí obci.
@Lilie_Kvetoucí v Praue platime sluzby ha svj a je tam vse zahrnute vcetne popelnic. Takue platime 2× svj