Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den,
chci se zeptat jak se vypořádat s rozchodem když ve vztahu jsou dvě malé děti 4 a 1.5 roku.
Důvodem údajně bylo můj nezájem o ní a malá komunikace. Tady musím přiznat že nejsem moc dobrý empatik, bylo pro mě těžké zrovna zjistit v jaké náladě teď má ex se nacházela. Bylo to často jako na houpačce.
Víte mám těžkou fyzickou práci a poslední dobou jsem často jezdil i na tři čtyři dny na montáže. Když mam po montážních obvykle dojedu úplně vyřízeny a v ťen moment si chce strašně moc povídat ale já bych radši zapl TV a relaxovat a nic neřešil.
Ráno už je zle že si ji nevážím za to co všechno pro nás dělá. Ráda zvyšovala hlas a křičela na mě. Já se pak urazil a zase špatně. Když už jsem byl doma tak jsem plnil všechny její přání. Práce na zahradě, hlídání, teď to stěhování do staršího domu kde bylo zapotřebí udělat spoustu věcí pro rekonstrukci. Když jsem byl na výjezdech hlídala deti moje mamka a ex měla čas pracovat na domě. Fakt jsem se snažil dělat co bylo v mých silách, ale cokoliv jsem udělat tak to bylo buď špatně. Já nic neumím, všechno musí dělat ona sama. Tuhle větu jsem slyšel poslední dobou hodnekrat. Má motivace upadala strmě dolů. Ale když ji člověk nepochvali bylo peklo.
Poslední dobou cca dva měsíce jsem zjistil že vyčerpaný jak fyzicky tak i psychicky.
Celému vztahu který trval 6 let jsem se snažil dát co jsem mohl. Placení účtu kupování dětem, placeni rekonstrukci. l atd. Ale já žádný vděk za to nechtěl. Brala to jako samozřejmost. Pět let to tak bylo. Z jejího řidičáku jsem při placení nájmu neviděl ani korunu. Nevadilo mi to. Myslel jsem si že každý dělá něco.
Další důvod hádek byla moje nadváha. Přibral jsem 20kg od narození syna. Když jsem ještě chodil hrát s klukama nějaké sporty tak byla první ráda, ale pak mi zase vyčetla že nejsem doma.
Časté její hysterické stavy a absolutní nevhodné chování ke svým i mým rodičům. Protože oni taky nedělali věci podle její predstav. Vyvolávání hádek a křik naprosto běžný.
A nakonec jsem slyšel na mě že jsem moc hodný a klidný že potřebuje někoho více energetického. V minulém jejím vztahu ji chlap mlátil. Já bych to nikdy neudělal.
Nevím co teď bude. Vzala jsi deti já jsem teď bez bytu, těšil jsem se na nový začátek a v den kdy bylo vše hotové a připravené mi řekla že mě tady nechce.
Máte někdo podobné zkušenosti a rady jak se se ztrátou smířit. Pořád ji miluji, ale tohle ji odpustit teď nedokážu.
Co teď? Díky
@Karel36 píše: Více
Nějak tomu nerozumím, ona tě opustila, nebo vyhodila? Jestli je opravdu taková jak jí popisuješ, tak dobře že je pryč ne? Vyřešte péči o děti, to je nejdůležitější.
Hele, podle toho, co píšeš, tak bude lepší, když budeš sám. Dej pár korun na alimenty a ze zbytku si užívej. Budeš mít klid, nikdo ti nebude pindat do života, nebudeš muset nikoho živit apod.. Jste nekompatibilní, nesnažil bych se o návrat.
@Okta píše: Více
Byli jsme v pronájmu a dům je od její rodičů.
snaž se o písemnou dohodu ke styku s dětmi a majetkovému vypořádání
a to je vše, Game over..
PS : s přáteli se děti nedělají, nechápu, že je to trend, tak pak přítel, nepřítel, přítelkyně, klidně odejde i s těmi dětmi, však sis ji nevzal nikdy za manželku, tak z přítelkyně se může stát nepřítelkyně za den a děti jdou s ní.. vaše volba…
Příspěvek upraven 10.06.25 v 17:12
Takže je tedy konec, a co dál? Máte dvě děti, tak je potřeba vyřešit alimenty a styk s nimi. A tedy být tebou, tak bych chtěla vše soudně. Kde teď bydlíš, když tě vykopla?
Chyba, ale co se dá dělat. Každopádně za ty roky máte jistě hodně společného, nefunguje to tak, že tě jen tak vykopne a nazdar. Tak se nenech odpálkovat a branˇse.
Já se nějak bráním tomu, vidět všechno černobíle, ono asi u vás vstupovalo do hry mnohem víc věcí a verze tvé ex přítelkyně by mohla být taky zajímavá. Nu co, vyřeš soudně péči o děti a výši alimentů, nedoporučuji dát na ústní dohody a spoléhat, že to bude fungovat.
@arinecka píše: Více
Ještě mám 20 dní než skonci pronájem. Ale už pokukuju po něčem novém. 2+1 ať mají děti pokojcek
*je mi lito co se stalo, ale podle toho co pises promin me prijde ze se nemela naco vymluvit… a ze vtom bylo trochu vyuzivani, proste takhle to nefunguje aby ze dne na den ze princezna neni stastna nazdar! Tohle opravdu mi prijde sobecky, snaha mela bejt u obou komunikovat a hlavne resit kde a co je spatne… tim ze se rozesla a vyhodila mohla udelat asi nejhur, nejsi pes! Fetak, alkoholik nebo nakej blazen ktery ji tyral! ![]()
Tohle opravdu u zen nesnasim sama bych muze nevyhodila pracujeme vtom dome a zijeme oba! Tim ze mate spolu deti bohuzel je to zenska nejlepsi zbran kterou vzdy muze pouzit proti tobe zalezi jaka je, ja bych se kni nevracela ikdyz to boli vyres alimenty deticky si ber starej se one tak jak mas a je klid a uvidime jestly pani si najde teda lepsiho coz si nemyslim v dnesni dobe, vzdy je chyba na obou stranach ale to co udelala neni v pohode mozna to udelala aby jsis neco uvedomil to ja nevim ale takovym zpusobem se to nedela preju hodne sil
*