Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DandátkoP taky si myslím, že to moc ovlivnit nejde a co se má narodit se nám narodí, hlavně když to bude zdravé, ale aspoň se trochu pokusit.
No chtěla bych zkusit aspoň ovulačníma testama hlídat ovulaci a uvidí se jestli se zadari ![]()
@Jana 212 píše:
Ahojky, je tu někdo kdo se pokoušel o chlapečka a podle babskych rad nebo podle rad na netu se mu to povedlo?
se vhodnym tatínkem, který to umí
Zkusila bych hlídat tu ovulaci, vše ostatní jsou asi blbosti úplné, ale jistota to také nebude 😁 my jsme si přáli dvě holčičky a povedlo se. Takže bych to zkusila na tvém místě den po pozitivním ovulačním testu ✊ ale zdraví je nejdůležitější a nám by bylo jedno i kdyby to byli dva kluci, u druhého dítěte jsme si pohlaví ani nenechali říct 😊
@Denisa56 píše:
Kolega se kdysi někde dočetl, že pro početí syna by muž měl pár měsíců před hodně jíst ryby. Tak si dával snad každý den něco rybího, pomazánku, smažené, pečené, uzenou makrelu, zavináče… Těžko říct, jestli to mělo vliv, ale faktem je, že po dvou holčičkách se ten chlapeček povedl. Plus teda k tomu ta rada s ovulací, jak už tady zaznělo.
To by lidé v pobřežních státech brzy vymřeli, kdyby se jim rodilí jen kluci ![]()
@LilyJane píše:
Hele, šance je 50% na 50%.
Takže vždycky se najdou ti, co vyzkoušeli babské rady a vyšlo jim to. Stejně tak jako se najdou ti, kterým se to nepovedlo.
Osobně bych řekla, že spíš než babské rady pomáhá mít sex co nejblíže ovulaci, nejlépe přímo když je ovulace. Protože mužské spermie jsou rychlejší, ale brzo umírají. Ženské jsou pomalejší, ale déle vydrží.
Osobně mi to vyšlo. Poprvé sex přímo v den ovulace = kluk. Podruhé sex dva dny před ovulací = holka.
Je to prý vědecky podloženo, ale taky bych to brala trošku s rezervouTělo není stroj.
Je hodně rodin kde mají spoustu dětí, třeba jenom holek a chtěli kluka a nebo naopak. Ti kdyby věděli jak na to, tak nemusí mít 5 pokusů
Nakonec je člověk stejně jenom rád, že má zdravé dítě. Ať je to co je to.
Já v den ovulace, a byla z toho dvojcata. Nakonec se narodila jedna holka. ![]()
@Tajemnadama píše:
Já v den ovulace, a byla z toho dvojcata. Nakonec se narodila jedna holka.
Právě proto říkám, že je třeba to brát s rezervou
Člověk to prostě nemá jak ovlivnit ať už zkusí cokoliv, má šanci 50/50 ![]()
Neovlivníš to, bohužel. Máš 4 holky, zkusíš chlapce, ale co když bude zase holka? Budete zkoušet 6. dítko? 🤷🏻♀️
@Jana 212 píše:
Děkuji za názory a rady holky. Už mám doma 4holky z toho jedny dvojčata a ještě se chceme v červenci začít snažit o jedno miminko. Samozřejmě budeme rádi za jakékoliv pohlaví, hlavně že bude miminko zdravé, ale manžel by si přál chlapečka, tak si už hledám nějaký tipy a rady jak na něj a jestli to někomu vyšlo.
buď ráda za to co máš
@shadowbabe když by byla zase holčička tak budeme rádi i za ni. A tohle bude naše poslední miminko. Šesté už ne.
@Jana 212 píše:
@shadowbabe když by byla zase holčička tak budeme rádi i za ni. A tohle bude naše poslední miminko. Šesté už ne.
Zaručené rady fakt nejsou, holt to zkusit a uvidíte. Třebas to vyjde ![]()
@Jana 212 píše:
Ahojky, je tu někdo kdo se pokoušel o chlapečka a podle babskych rad nebo podle rad na netu se mu to povedlo?
Sedmiletá teorie mladší krve. Vygůgli si.
V Kanadě se říká, že záleží na ženě. Pokud přijmá vysokokalorickou stravu, bohatou na bílkoviny a tuky a zvýší příjem draslíku a zinku, její vajíčko dá přednost mužské spermii.
Jeziis to je super ty babské rady
Máme s manželem dvě holčičky, teď čekáme třetí miminko, jsem teda úplně na začátku, ale když tady budete ještě tak říjen/listopad tak dam vědět zda zase holka nebo kluk
Ale teda žádné babské rady jsme neprovozovali, já počítám s další holkou ![]()