Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak prodáváte dětem kapky? Dcera hrozně protestuje a nakonec mi je vyprskne. Dávám teď na ředění hlenu, potřebuju ji toho zbavit. Je stejná účinnost, když bych ji kapky dala do čaje? Nebo když je pak rovnou zapije?
@Katherinak co jí dáváš za kapky, že jí nedovoluješ je zapít? nejsem lékárním, ale většinou u léků na kašel bývá uváděna informace ve smyslu, že dostatečné množství tekutin podporuje uvolňování hlenu.
Kapky naopak musí zapít aby se dostaly do systému - jsou většinou ve vodném prostředí, to se přes sliznice v ústech nevstřebá. Co máš za kapky??? Klidně je dej do čaje je to fuk…
Udělej ji dobrej čaj nebo vodu se šťávou, klidně trochu sladší. Do jedné skleničky dej jen trošku čaje a nakapej kapky, do druhé skleničky dej jen čaj. Nejdřív vypije čaj s kapkama a pak zapije čajem bez kapek. Myslela jsem, že tohle je tak elementární věc, že to vědí všichni ![]()
Teda chudák dítě, jestli mu nedovolíš kapky ani zapít. Prostě to dej do pití nebo ať to hned zapije.
Já dětem dávám sirupy a je to bez problémů. I té mojí 14 leté puberťačce. Jinak pokud bych nutně musela dávat kapky, tak je naředím s džusem nebo sladkým čajem. I dospělý člověk potřebuje kapky zapít. Většina z nich je pěkně hnusných…
A kdo řekl, že ji nedovoluju kapky zapít???
jen se ptám, jestli je pak stejná účinnost, jestli nemám třeba chvíli počkat, až se to dostane do sliznice a pk teprve podávat tekutiny 🙄…dávám sinupret
@Katherinak píše:
A kdo řekl, že ji nedovoluju kapky zapít???jen se ptám, jestli je pak stejná účinnost, jestli nemám třeba chvíli počkat, až se to dostane do sliznice a pk teprve podávat tekutiny 🙄…dávám sinupret
Ono se to má dostat do žaludku.
@Katherinak píše:
A kdo řekl, že ji nedovoluju kapky zapít???jen se ptám, jestli je pak stejná účinnost, jestli nemám třeba chvíli počkat, až se to dostane do sliznice a pk teprve podávat tekutiny 🙄…dávám sinupret
no, tak koukni do příbaláku ![]()
Sinupret se užívá 3× denně a pokud je to žádoucí, může se užívat s tekutinou (např. se sklenicí vody), například proto, aby se dětem zamaskovala hořká chuť.