Jak pomoci příteli usnout?

1415
18.3.25 16:35

Jak pomoci usnout?

Ahoj,

Všichni jsme si doma vystřídali nějakou nemoc/chřipku. U všech z nás to způsobilo problémy se spánkem, hlavně tedy z důvodu kašle a vysokých teplot. Teď to má přítel a přestože teploty už jsou pryč, tak mu nejde spát. Ale vůbec. Za posledních 7 dní má necelých 10 hodin.

Od doktora má Codein před spaním, takže přestože pokašlává, tak je to dost utlumené. On sám to popisuje jako kdyby ztratil schopnost usnout. Dnes už mi tu vyloženě plakal, jak je z toho hotový.

Napadá Vás nějaký tip, jak ten spánek co nejvíce podpořit?
Pošlu ho těsně před spaním na velmi krátkou procházku, dá si teplou sprchu. Napadlo mě narvat mu ještě Fenistil, ten vím, že celkem uvolňuje a uklidňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15419
18.3.25 17:04
@tevl píše: Více

Mojí mámě se stalo něco podobného při covidu, musela pak nějakou dobu brát prášky na spaní. Jinak by se totálně zhroutila. Po nějaké době je vysadila a spaní se srovnalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
18.3.25 17:13

Codein má ve vedlejších účincích poruchy spánku…
A jinak žádné modré světlo (mobil, TV).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
18.3.25 17:14

No poradila bych sex :mrgreen: ale to jste asi zkusili  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
18.3.25 17:20

@Pučálkovic.Amina nic z toho už asi pátý den nedělá. Vyloženě celou noc leží se zavřenýma očima. Zkoušel různé dýchání i relaxace.
Zkusím dneska teda místo codeinu dát Fenistil a uvidíme.

@pikola jojo, to bylo hned první :lol: bohužel bez úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.3.25 17:25

@tevl No s tím, že Codein je lehký opiát, tak opravdu bude utlumený, ale co třeba Melatonin? Ten podporuje spánek a udržuje v něm, protože je to spánkový hormon. Ale nevím, co by to udělalo s tím Codeinem, kdyby si je vzal naráz🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11717
18.3.25 17:26

Taky teď spím 2-5 hodin za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
18.3.25 17:27

Ja bych doporučila melatonin - silnější dávku…
Pak uspava Dithiaden a Kinedryl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
18.3.25 17:45

@Wawulka Melatonin bral před pár lety dlouhodobě a vím, že to zabíralo dobře. Bohužel ale nedokážu nikde dohledat, zda je to ok s ostatními léky, co bere. Na druhou stranu antibiotika žádná nebere, takže by možná stálo za to raději vysadit toto, ať se může vyspat.
Ten Kinedryl také nezní špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
18.3.25 17:59

Napisu, co zabira me - co mi pomaha usnout. Termofor pod nohy. Nudny audiobook do uší. Snad bude brzo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
18.3.25 18:02

Misto codeinu mu k posteli nakrajej syrovou cibuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18600
18.3.25 18:46

Poslouchala jsem bud autogenní trénink nebo hypnózy na uspávání. Dobre jsou čaje od Lerosu - klidně usínání a hluboký spánek. Řešila jsem taky přes týden nespaní, když jsem po potratu dostala deprese a tinnitus. Je to strasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8639
18.3.25 18:57
@tevl píše: Více

Melatonin není lék, ale hormon, tam žádná kontraindikace co se léků týče, není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9711
18.3.25 19:04
@Wawulka píše: Více

S dithiadenem bych byla opatrná - může naopak způsobit problém usnout. Dala jsem jednou dítěti při neštovicích, aby lépe spalo a celou noc bylo vzhůru - strašně chtělo spát, bylo unavené, ale zaboha nemohlo usnout a když už, tak se okamžitě budilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18600
18.3.25 19:10

@Jahru to jsem měla včera u kluka i bez dithiadenu. Proste to svědění a napínání kůže ho strašně budilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí