Jak pomoci dětem? Bolí mě to každý den a mám vztek na sestru.

8
21.11.25 04:56

Jak pomoct dětem?

Omlouvam se, za duplicitní prispevek, jeste to tu moc neznam..

—-
Dobrý den, nejsem si jistá, zda můj problém spadá do Vašeho tématu..
Neobsahuje sexuální násilí, ale fyzické ano..
Jste jediná “skupina” co sleduji, a vidím, že je nějak aktivní, a třeba mi něco poradíte..
V mém problému stojí asi 5 lidí (semnou 6)
Jedná se o dva alkoholiky, moji sestru a jejiho ex/partnera, jejich dvě děti (3&4 let), naši mamu, a potencionálně i mě..
Tento pár neměl dobrou historii, již od začátku se hádali a občas to šlo i do fyzického napadnutí, jenže si udělali i dvě malé a chytré děti, aniž by na to byli jakkoliv připraveni, jak finančně tak psychicky..
Partner má problémy se soudy a vězení z minulého vztahu, neb nedokáže platit peníze na děti z oného vztahu, kvůli tomu pije..
Sestra měla/ má problém s alkoholem, který si nechce přiznat, taktéž nemá moc peněz, neb nemá nic dostudovaného..
Sestra se odmítá o své děti starat, snaží se od nich utíkat, tvrdí, že to dělá kvůli práci, ale není to pravda..
NÁSILÍ : Když jsou tyhle dva spolu, tak jejich kontakt vyvrcholí v hádky, slovní napadení, fyzické napadení, a to vše klidně před dětma, pokud tedy jsou zázračně pospolu..
Když se toto stane, většinou sestra uteče..
Já i moje matka jsme též byli napadeni moji sestrou, i když už to je nějaký pátek zpět..

DĚTI : Vzhledem k tomu, že sestra od dětí utíká, stará se o ně chtě nechtě moje maminka, které už je skoro 60..
Je hodně unavená, řeší neustále problémy mezi těma dvouma lidma..
Pro ty děti se snaží udělat cokoliv, stará se o ně a víceméně jsou jen u nás doma..
Tohle vše dělá, jen pro to, aby ji má sestra slovně nadávala, vydírala,
ignorovala její žádosti o to, aby aspoň jeden den byla s jejíma dětma..
Nehledě na to, že se ty děti ptají, kdy přijde maminka, kde je maminka atd…
Je z toho hodně unavená, musí ještě chodit do práce, ale má hodně i svých finančních zodpovědností a z toho zbytku, co má z peněz, nevím jestli dokáže vychovat další várku dětí..
Vidím, jak z těch probdělých nocí a starání o děti, mi mizí před obličejem..

JÁ : Jsem 21 letá dcera této mamky/babičky, mám strach o ní a o ty děti, potencionálně i o toho partnera, neb z jeho nešťastných momentů, co se mu dějou, má sebevražedné myšlenky..
Mě se toto léto podařilo z této situace uniknout přestěhováním pryč, ale vím, že oni nemohou..
Bolí mě to každý den na mysli, mám vztek na svoji sestru, nechci přijít o svoji matku a nevím, jak jí mohu pomoci..

Edit : Sekce na dalším řádku již byla psaná se vztekem, neb vždy když o tom mluvím, tak se zlobím a jsem emocionální…

Sociální péče ještě nebyla zavolána, neb vím, že by se mamka kompletně zhroutila, kdyby ty děti odnesli, a nevím, jestli by je dali mamce do péče..
Ani by jsem to asi nechtěla, neb nechci své sestře uvolnit ruce, aby si mohla dělat co chce!
A ani nevím, jestli by je mamce dali do péče, neb náš byt už je starší, máme kočičky a pejsky, a máma má malo energie a peněz na to, aby ten byt opravila..

Pokud tohle někdo čtete, prosím o nějakou pomoc..

Příspěvek upraven 21.11.25 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8
21.11.25 04:59

PROSIM NENECHTE TOTO VLAKNO ZAPADNOUT!!

Je tam jeste mnoho faktoru, omlouvam se, jestli to nedava smysl, ztracim nadeji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37069
21.11.25 05:49

Běž to nahlásit na ospod. Děti jim s největší pravděpodobností neseberou, ale mohou mamce pomoci s celou situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17107
21.11.25 06:09

Opakovaně je hlásit na OSPOD..Třeba to dá tvé sestře tu pravou facku, aby vytáhla hlavu ze zadku a začala se starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56687
21.11.25 06:14

Musíš na ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
21.11.25 06:27

No, pomoc…pomoc potřebují hlavně ty děti a tvoje matka.. děti jsou ty, které jsou v tom všem nedobrovolně a i když mají mámu rady, protože si neuvědomují, že tohle není normální a není to život, dá se žít i lépe, tak je blbost si říct, že nechceš vlastně těm dětem pomoct sebráním někam do bezpečí, aby neměla sestra volné ruce.. Takhle nemůžeš přemýšlet.. Dospělým, kteří si nechtějí připustit problém a nechtějí ho řešit, fakt nepomůžeš.. Ale můžeš pomoct těm, kteří se sami nemohou rozhodnout a kteří se sami neubrání.. Musíš trošku změnit pohled, dospělí si to dělají sami. Když změníš pohled, tak zjistíš, že ten OSPOD je nejlepší nápad pro všechny. Někdy lidé musí padnout, aby se zvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2514
21.11.25 07:16

@m-m04
Mysli na děti a svou matku. Na sestru a její chlapy se vys… Zajdi na ospod a tam to řekni. Nenech ty děti v tomhle vyrůstat. Co školka. Mohly by do ní chodit a ulevit tvé matce. 60 let je dost, ale pokud není nějak nemocná, tak s pomocí ostatních to třeba zvládnete. Horší jsou ty peníze. Je matka finančně gramotná? Kde bydlíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.25 07:26
@m-m04 píše: Více
Řeš ty děti, které si takový život nevybraly. Nemohou žít v rodině alkoholiků s fyzickým násilím. Je nutné to řešit oficiální cestou, aby tvoje maminka ty peníze na děti měla. Sestra má možnost se jít léčit ze závislosti a partnera opustit, pokud bude chtít. Měla by si mamince pomoci s úřady a ochránit hlavně ty děti, když sestra nechce.
  • Citovat
  • Upravit
35130
21.11.25 07:36

Jak už se tady píše, OSPOD. Ale opravdu. Na sestru se vykašli, mysli na mamku a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40780
21.11.25 08:20

Opravdu OSPOD a při další rvačce volat policii.

Píšeš, že sestra napadla i Tebe s maminkou, chlastá, utíká, hádá se…bude to nějaká psychiatrická diagnoza, porucha osobnosti, za mě potřebuje psychiatra.

Asi nechceš, aby sestra v nějakém afektu a pomatení mysli ublížila dětem, že?
Jsou případy, že se matka zabila i s dětma, aby se všem pomstila, kvůli tomuto případnému scénáři bych ještě dnes kontaktovala OSPOD, nechtěla bych děti mít na svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
21.11.25 08:45

Oznámit na OSPOD a dát děti do pěstounské péče. Tohle neskončí dobře. Místo aby se děti vyvíjeli, tak zažívají trauma, které bude mít neblahý dopad na jejich budoucí fungování. Šetřením sestry nepomůžete nikomu. A podle mě by bylo nejlepší, kdyby děti šly do nebiologické pěstounky, tam nemůže sestra přilítnout, jak se jí zachce a tropit scény. To babičce jistě dělat bude. Ale záleží, jak je babička silná a zda by to ustála a zda by byla schopná ochránit děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
21.11.25 08:49
@JancaS84 píše: Více

Naopak si myslím, že by jim je sebrat měli. Následky z traumatu obvykle nejsou smutek ale agrese a rozvoj nepřizpůsobivého chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
21.11.25 08:55

Jestli se nepletu, tak OSPOD se snaží nechat děti u biologické rodiny, takže pochybuju, že by začali tím, že děti seberou a odvezou někam daleko. Už jsem tady na Emiminu před časem sledovala případ, kdy si takhle babička vzala pod svoje křídla vnučku. Svým způsobem dost podobná situace, v něčem horší, v něčem lepší. Jedno je jasné, děti se z toho prostředí musí nějakým způsobem dostat. Když se domluvíš na OSPOD a skočíš se tam s nimi poradit, tak absolutně nic nezkazíš, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23142
21.11.25 09:00

Přesně, ospod, přijde jim nečekaná kontrola a případně hlásit dokola, buď můžeš anonymně a nebo zajít a pořešit celou situaci.
Znám podobný případ a děti skončily v péči její matky, oba do dnes sem tam alkohol, drogy, otec bydlí různě po ubytovnách, někdy venku, po kamarádech, nic neplatí, 2× už seděl kvůli alimentum a matka je radši v Německu, kde pracuje. Dětem už je dnes 19 a 14 let a jsou stále u babičky.
Teď otázka jestli se babička o ně dokáže postarat, nebo jestli ty bys měla pro děti zázemí a osvojila si je a nebo pak náhradní rodina. Ale je to dlouhý a složitý proces, není to hned a jen tak děti někomu neberou. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
21.11.25 10:51

Přidávám se k ostatním, OSPOD…tak nejvíce pomůžeš dětem a tvojí mamince. Sociální pracovnice poradí, pomůžou. Za mě by bylo ideální řešení, kdyby si děti tvoje maminka vzala oficiálně do péče (pokud to tak chce a vypadá to, že ano, když se i teď o ně stará). Pak by možná dosáhla i na nějaké příspěvky (v tom se nevyznám, ale na OSPODU by poradili). Zároveň kontakt s rodiči by měl být jen v přítomnosti mediátora. A pokud by chodili za maminkou (a dětmi) domů, jak se jim zachce, volat policii. Ale první krok je prostě OSPOD. Že má maminka starší byt nevadí, kvůli tomu se děti neodebírají. Vždy se snaží děti umístit k příbuzným. Tak se neboj. Fakt jim můžeš jedině pomoct. Dětem i mamince. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí