Jak popostrčit dítě k lezení???

221
11.12.10 17:21

jak popostrčit dítě k lezení???

ahoj maminky prosím a rady a tipy jak popostrčit mojí dcerku k lezení.její 9,5m a nechce mi lézt.vím že každé dítě je individuální tak si z toho hlavu nedělám ale ráda bych jí trošku pomohla.leží na bříšku,přetáčí se,zkouší i plazení jak dokola tak i do zadu ale poslední dobou se poplazí vždy kousek dopředu :).četla jsem tady že jí můžu podsouvat kolínka pod sebe tak to zkusíme ale máte i nějaké jiné tipy jak jí pomoci?děkuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
11.12.10 17:30

Pokud dělá pokroky v plazení, nechala bych jí chvilku času, aby si to „vypilovala“. Neše treperenda se plazí asi měsíc, často při tom „plazu“ vystrčí prdýlku a dá kolínka pod sebe a pak zas narovná. Ale má slabé ručičky, takže by se neudržela ani pohupovat. Tak to nechávám být s tím, že i tím plazením zesílí a až prostě bude mít dost síly, začne lézt sama. Nevím, jakého máš doktora, ale myslím, že je hlavní pokud dělá pokroky, byť svým tempem.
Ale jinak se nožičkám pomáhá tak, že pod pánev něco dáš- srolovaný ručník,paži apod., aby se zadeček nadzvedl a ta kolínka se tím sama ohnou pod sebe. Ručičky se zas posilují tak, že jezdíte trakaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
11.12.10 19:41

my jsme chodili v té době na rehabku a zkoušela ty kolínka… a pak jakoby na těch kolínkách houpat… ale stejně musel přijít čas.. kdy na to přišel a začal sám asi až kolem roku…
jinak dávat před ní hračky a věci co se jí moc líbí nebo je nezná a ponoukat aby k nim doplazila.. a ty kolínka pod sebe.. to přijde.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.12.10 19:45

My jsme taky motivovali nějakou hračkou nebo křupkou, dali jsme to před něho ale dál a on už jsi musel poradit. První se plazil, pak se dlouho houpal na kolínkách a teď už lozí. Myslím, že všechno chce svůj čas a určitě se časem rozleze, vydrž :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
11.12.10 19:50

Jéje, Naty se plazila hrozně dlouho. Skoro to vypadalo, že snad ani nikdy lézt nebude a přeskočí to. Občas měla tendenci zkusit to na kolínka a pohupovat se, ale hrozně málo a až někdy kolem 10 měsíce. Doktorka to neřešila, když se plazí souměrně a používá nohy i ruce a podaří se jí alespoň občas dostat se na kolena, přijde prý i lezení. A přišlo.Někdy je v lezení brzdí kluzký povrch (plovoučka, lino) Je fakt, že víc používat kolena začala u našich na celoplošném koberci. Nijak jsem jí nepomáhala, jednoho dne na to přišla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
11.12.10 20:19

nám na rehabce radili dávat do kleku přes nohu (tak aby na jedne straně klečela a na druhé byla opřená o ruce), pak na lezecím nafukovacím válci popostrkovat dopředu aby stála na ručičkách jako trakař, ale nejdál pod bříško, důležité je aby se neprohýbala v zádech (dá se to dělat na gym baloně), pak je taky dobrý podstrčit kolínka pod bříško do kleku a drncat do zadečku (jakoby pérovat pod kolínkama) a u všeho toho dělat blbiny aby to malou hlavně bavilo…

• Citovat
  • Upravit
3200
11.12.10 22:41

Tomáš se taky hodně dlouho plazil,ani jsem nedoufala že bude vůbec lézt a nechala jsem tomu volný průběh a on se na ty kolínka nakonec dostal,ale až někdy po 10.měsíci,takže bych ji nepostkávala a nechala být,každé dítě je jiné,nesrovnávej se s ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.12.10 09:04

Syn začal lézt až v 10,5 měsíci, do té doby se jen plazil a péroval na kolenou. Trénovali jsem trochu na malém overballu (pod hrudníček a posouvat sem tam ruce a nohy), nebo jsem dala něco extra zajímavého (mobil, televizní ovladač :mrgreen: ) na zem, sedla se vedle a natáhla jako překážku svoji nohu a Maxík ji musel přelézt, aby se k věci dostal - tím se musel nadzvednout ze země.
Přeju, ať to malá brzy dožene. Já byla taky dost nervní a jakmile se Max rozlezl, dost se mi ulevilo. Přece jen to lezení je všude zdůrazňováno jako důležité pro pozdější vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí