Někdo mi vyměnil dítě?

13503
10.12.10 14:15

Někdo mi vyměnil dítě?

Ahoj
mozna tady uz podobne tema je,nevim,nemam nejak moc casu hledat.
Posledni cca mesic je mala naprosto priserna,je uvzata,tvrdohlava,neposloucha,odmlouva,no hruza.
Kdyz ji reknu,ze mam neco udelat tak mi rekne NE,kdyz ji reknu znovu at to udela tak na me zakrici NE,pocitat do tri je zbytecne,protoze kdyz reknu jedna,dve,tak ona doplni tri. :roll:
Nepomuze kdyz ji to rekneme po dobrem ani po zlem.
Vsechno chce nejradeji hned,uvedu priklad:vcera tady byl tatinek,vecerime a jak jsem donesla jidlo na stul,tak si vymyslela,ze chce houpacku a nechat se houpat,oba ji rikame,ze az tatinek doji,tak ji bude houpat a ona ze NE,ze hned,nepomohlo nic,tak 20minut tady sedela,jakoby brecela a to do te body,nez jsme dojedli.
Pak jsem ja dala houpacku,tatinek si sel umyt ruce,ja ji tam posadila a ze ji zacnu houpat,no jaky ta ztropila cirkus,ze ja jsem si dovolila ji zhoupnout,kdyz ona chtela,aby to udelal tatinek.
U babicky totez,jedou ven,tahne ji na sanich,teta chce pomoct,mala zacne delat sceny,ze teta ne,jen babicka.
Jinak je hodna,clovek o ni obcas ani nevi,umi si hrat sama,krasne ji,spi..jen tyhle sceny a odmlouvani.. :cry: Obcas se neudrzim a dam ji po zadku,zacne becet,odejde do pokojicku a stezuje si hrackach jak zlobi maminku,ale to je vse.
Omlouvam se za roman…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2787
10.12.10 14:21

Jé koukám, že je stejně stará jako ta moje opice, je to obdobím…bohužel, musíme to přetrpět, vyčkat a vydržet…
Nám teď pomohli čerti…malá se jich nebojí, ale má respekt, stačí pak říct, že můžu zavolat, oni zaklepou na okno a je klid, párkrát jsme zaťukali a malá zpozorněla, na svý hysterický výstupy zapomněla a teď už se sama kontroluje, aby náhodou čerty nevyprovokovala :-), kolikrát, když se na ní zlobím, říká mi pšššt, aby to náhodou neslyšeli. Byla na besídce, ví jak vypadají, dostala dáreček, a tak říká, že se nebojí, že jsou hodní, ale pořád v ní něco hlodá a teď už tak 14 dní, co o jejích vztekacích, odmlouvacích, řvacích kouscích skoro nevíme.
Tak držím palce, ať taky přijdete na něco, jak ten vzdor zmírnit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
10.12.10 14:22

Co jsem tak slyšela, tak je to normální, prostě zkouší co jí projde… Držím pěsti ať to brzy přejde do rozumných mezí ;)

My se tomu u prvního (zatím) vyhnuli, doufám že druhý to taky dělat nebude :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
10.12.10 14:27

Aaaa, období osamostatňování se a vzdoru ;-) Nezbývá než vydržet a neztrácet trpělivost. (myslím, že jsem tou dobou po večerech vypila dost vína :mrgreen: ) Ale pozor, velmi lehce se v tomhle období překročí hranice k rozmazlování (aby se dětem vyšlo vstříc) a těžko se to pak vrací zpátky.
Držím palce, ať to přečkáte všichni „ve zdraví“. Zatím nemůžu mluvit ze zkušenosti, ale předpokládám, že v pubertě bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
10.12.10 14:29

Jo já někde četla, že jak si prochází dítě obdobím vzdoru, tak stejný neli horší bude v pubertě…já se mám teda na co těšit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.12.10 14:30

jj,to je to období, kdy se projevuje jejich osobnost.Jo, dětinky jsou v této době dost protivný a člověk se musí kolikrát hodně držet. Dcera to taky zkoušela. Už ze začátku jsem řekla, že ji tyhle drzosti a vzteky tolerovat nebudu,ale jelikož máme babičku vedle v bytě, tak to dopadlo tak, že malá letěla k babičce, která ji vše dovolila:-( No, trvalo potom dost dlouho než i babička pochopila, že z dcery začíná vyrůstat rozmezlenej spratek a přitvrdila taky. V tomto období je dobré hned na začátku říct(manžel,babičky) co se malý bude tolerovat a kde je hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.12.10 14:33

Jo, takyjsou scény, taky mívám dojem, že to mý naprosto úžasný a výjimečný dítě náhle posedl ďábel. Teď ihned a za sekundu je pozdě a když to černý má jen bílou šmouhu, tak opět na zem a řev. Taky běsním, taky když už to nejde, tak prostě prdelačka. Ale většinou s eudržím na uzdě a prostě přes mé rozhodnutí nejede vlak. Teď už vůbec ne. bez diskuse. Ihned poté se snažím zklidnit (jde to blbě!!! a někdy vůbec :oops: ) a vysvětlím mu, proč to tak chci. Když je ještě furt v ráži, počkám, až se zklidní i on. Máme to už tak naučené, že se jde vztekat vedle, a do pěti minut (a to už musí být!!!) je zpět, utírá si slzičky a podává mi ruku (na „znamení přátelství“) a ještě si dáme pusu. Musím říct, že se pak snaží …

Ale můžu tě ujistit, že někdy mi to taky už teče i ušima a tahle „moje“ varianta nezabírá … ani na mně! Takže nezbývá než popřát hodně sil … a nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
10.12.10 14:34

hmm začíná to přesně v tomto věku a končí ve 4 :wink: Teda aspoň u nás :pankac: Nepomůže nic akdyž něco přece jen tak na opravdu malinkou chviličku :roll:
Vydrž bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.12.10 14:42

Včera jsem šupla jednu na zadeček Majdě, že mi nemá lézt po židli nahoru na linku. Nic strašného, prostě jako doplněk slovnímu NE, tohle se opravdu nesmí.
Pěkných pár minut seděla v pokojíku /odnesena/, a naprosto hystericky ječela, „Nech tohoooo“ pořád dokola. Já už jsem se musela fakt smát, bylo mi jí i spíš líto, že neví, co se sebou… Za chvíli jsem se byla zeptat, jestli už dobrý, tak že jo, přišla se pomazlit a hotovo, připravena na další scénu (jsem neměla JAJŮDKOVÝ jogurt a ona prostě jiný nechce) a tak pořád dokolečka. Myslím, že je to normální, úlohou rodiče je být v klidu a nepovolit… Ono to jako snad jednou přejde. Já už se třeba celkem douho nevztekám a když, tak společensky únosnou formou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
10.12.10 14:44

doma uplně stejnej případ..ne li horší.. :cert: :cert:
takže soucítím a neporadím.
u nás neplatí nic. ale fakt nic. vyhrožování že dostane na zadek, počítání do 3 - on už na rozdíl od té tvé doplní DVA :cert: , zákazy neplatí, neuvidíš večerníček neplatí, čert neplatí. nic..
mám nervy na pochodu…zrovna dneska mě tak vytočila, že jsem viděla rudě a měla jsem co dělat abych ju někam nezavřela nebo nepřivázala :twisted:
už mi z toho hrabe a asi si zavolám k chocholouškovi :zed: :zed:
jo a máme 2r a 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.12.10 14:45

Kámoška měla dceru, která doma si vytrapovat nedovolila-věděla, že hned dostane na prdel, ale zase to bylo dost běžné třeba v krámech a to sebou švihla na zem a kopala,mlátila rukama hroznej řev. Nakonec se kámoška neudržela s střískala ji i v tom krámu, před lidma-jo, pěkně se zarazila,vůbec nečekala, že máma vypění tak, že na ni sáhne před lidma.je pravda, že od té doby byla tak o 30%lepší.

A moje neteř mi dost hrubě kroutila se zlatým řetízkem na krku, tak jsem ji jenom v klidu řekla aby s ním tak moc netočila aby se nezlomil, najednou začala hrozná scéna, jsem vůbec netušila, kkterá uhodila. Nakonec přišel manža a neutišitelnou Kačku podadil do ložnice na postel a taky ji v naprostým klidu řekl, že se ji prostě nic neděje, že ji nikdo nic špatného neudělal, a že pláče zbytečně, tak až ji to přejde ať přijde za náma. Jo, po 15min se tam šel podívat, holka chytla rapla a seděla celá modrá a z nervů v křeči-pro nic za nic. Takže na to taky opatrně, stačí aby dítlo bylo nějaké přecitlivělé a může být průšvih,ale to spíš u cizích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.12.10 14:51
Uju píše:
Kámoška měla dceru, která doma si vytrapovat nedovolila-věděla, že hned dostane na prdel, ale zase to bylo dost běžné třeba v krámech a to sebou švihla na zem a kopala,mlátila rukama hroznej řev. Nakonec se kámoška neudržela s střískala ji i v tom krámu, před lidma-jo, pěkně se zarazila,vůbec nečekala, že máma vypění tak, že na ni sáhne před lidma.je pravda, že od té doby byla tak o 30%lepší.A moje neteř mi dost hrubě kroutila se zlatým řetízkem na krku, tak jsem ji jenom v klidu řekla aby s ním tak moc netočila aby se nezlomil, najednou začala hrozná scéna, jsem vůbec netušila, kkterá uhodila. Nakonec přišel manža a neutišitelnou Kačku podadil do ložnice na postel a taky ji v naprostým klidu řekl, že se ji prostě nic neděje, že ji nikdo nic špatného neudělal, a že pláče zbytečně, tak až ji to přejde ať přijde za náma. Jo, po 15min se tam šel podívat, holka chytla rapla a seděla celá modrá a z nervů v křeči-pro nic za nic. Takže na to taky opatrně, stačí aby dítlo bylo nějaké přecitlivělé a může být průšvih,ale to spíš u cizích.

Jen odbočka … pro uklidnění. Vztekat se pro nic za nic? Já dostala mixér. Novej. Přesd tím jsem nikdy nic takovýho doma neměla. Tak že si dáme chlebíčky s nějakou pomazánkou, kterou umixuju. A mě to nešlo … teda sestavit ten mixér, pak zase rozhchodit, odmontovat … načež jsem s tím vším, jak to bylo, švihla o zem (nekecám), sama si sedla do kouta a brečela a brečela … pro nic za nic. Pro blbou pomazánku … :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.12.10 14:58

To taky umím :-) Hlavně teď ve 23tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
10.12.10 15:10
Emilie píše:
Jen odbočka … pro uklidnění. Vztekat se pro nic za nic? Já dostala mixér. Novej. Přesd tím jsem nikdy nic takovýho doma neměla. Tak že si dáme chlebíčky s nějakou pomazánkou, kterou umixuju. A mě to nešlo … teda sestavit ten mixér, pak zase rozhchodit, odmontovat … načež jsem s tím vším, jak to bylo, švihla o zem (nekecám), sama si sedla do kouta a brečela a brečela … pro nic za nic. Pro blbou pomazánku … :oops: :oops: :oops:

chach to umim taky :wink: Sem dostala x let dozadu tlakac a nepodarilo se mi to maso podusit tak jsem s tim vsim triskla tak,ze byl gulas po cele kuchyni.

Jinak jsem teda rada(i kdyz ono to zni tak nejak divne),ze tohle obdobi nema jen moje dcera.A prijde mi,ze nepomaha opravdu nic..Kdyz zvysim hlas,tak skloni hlavu a dela ze je strasne urazena..nebo co to vlastne predvadi.
Kdyz o tom mluvim s babickou a ta se divi co to s ni je a ja na to,ze to ma je obdobi kterym proste decka prochazi tak slysim jak ja v jejim veku..bla bla bla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
10.12.10 15:23

Sherry to je bomba fotka v tom podpisu :pankac: :pankac: :potlesk: :lol: :lol: :lol:
a pak se matky divíme po kom ty děti jsou že, když i mi okolo sebe kopem jak uprchlí vězni v tunelu :mrgreen: :pankac:
Já takhle jednou práskla prosklenýma dveřma a „vydělala“ jsem si 1000kč za nový sklo :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí