Jak poslat peníze?

Anonymní
16.10.12 20:02

Jak poslat peníze?

Ahoj prosím o radu zkušenější. Nebyli jsme týden doma a potřebovala bych poslat peníze, měla by je firma mít do soboty připsané. Ale nemám účet bohužel a firma má banku kterou nemám poblíž. Je přes poštu nějaký rychlejší způsob? Nebo mám blízko českou spořitelnu a ty by to neposlali(samozdřejmě s poplatkem počítám).

Díky moc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
16.10.12 20:09

Pokud nemáš u spořky účet tak ti to nepošlou. Jedině poštou. Nebo třeba poprosit někoho z rodiny aby to poslal ze svého účtu a ty mu to dáš v hotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
16.10.12 20:10

Zkuste se zeptat v té spořitelně nebo na poště. Já si myslím, že by to šlo složit pokladnou s tím, že to má jít na účet, který uvedete. Bude to pochopitelně dražší, než při převodu mezi účty, protože je to pokladní operace.

V bance, kde mají účet oni by to šlo 100 %, ale myslím, že tuto službu poskytuje každá banka (a i Česká pošta - ta vám na to dá bianko složenku A, kterou si sama vyplníte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.12 20:13
@eumedon píše:
Zkuste se zeptat v té spořitelně nebo na poště. Já si myslím, že by to šlo složit pokladnou s tím, že to má jít na účet, který uvedete. Bude to pochopitelně dražší, než při převodu mezi účty, protože je to pokladní operace.V bance, kde mají účet oni by to šlo 100 %, ale myslím, že tuto službu poskytuje každá banka (a i Česká pošta - ta vám na to dá bianko složenku A, kterou si sama vyplníte).

A myslíte že když to zítra pošlu ještě to tam dojde do soboty? z té pošty?

• Citovat
  • Upravit
2254
16.10.12 20:14

Z posty jdou i penize pres slozenku poslat spesne, adresat je ma do 24 hodin a stoji to asi 100,–kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
16.10.12 20:20

Jo, takže Česká spořitelna tu službu poskytuje, ale bylo by to drahé: http://www.csas.cz/…yk-d00013516

2.1. Vklad hotovosti
Na účty vedené u jiných bank v ČR :

• vkladovým bankomatem 40 Kč
  • u přepážky 2%, min. 125 Kč

Zeptejte se na poště, kolik by to stálo složenkou A, kterou byste sama vyplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
16.10.12 20:25
@Anonymní píše:
A myslíte že když to zítra pošlu ještě to tam dojde do soboty? z té pošty?

V sobotu se ale peníze nepřevádějí. Buď do pátku, nebo do pondělí. Aspoň u své banky si v internetovém bankovnictví jako den splatnosti sobotu ani neděli nastavit nemůžu.

Příspěvek upraven 16.10.12 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
16.10.12 20:28

Mna udivuje ze niekto nema ucet, ale to je off topic.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.12 20:37
@cuttysark píše:
Mna udivuje ze niekto nema ucet, ale to je off topic.. 8o

Bohužel ho má manžel a ten je v cizině a já k němu nemá dispozici, mám prachy doma a co? :roll:

• Citovat
  • Upravit
19787
16.10.12 20:40

Jo, a podívej se teda do smlouvy, jak se řeší splatnost, když připadne na
sobotu.

Občanský zákoník , § 122 - Počítání času, odst. 3 : Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže následující pracovní den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.10.12 20:41

Ja kdyz si posilam penize na ucet pres posrtu na mBank, tak kdyz to poslu ve stredu, mam to tam v patek a stoji to 33kc.
@cuttysark me na tom neprijde nic divneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
16.10.12 22:17
@Anonymní píše:
Bohužel ho má manžel a ten je v cizině a já k němu nemá dispozici, mám prachy doma a co? :roll:

Vsak ja nic, len ma to udivuje. Asi by som to riesila poziadanim o poslanie penazi niekoho z rodiny, kto ucet ma - mamka, surodenci, a dala im peniaze - ak mas taku moznost? Bude to asi rychlejsie ako cez postu si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
17.10.12 07:40
@cuttysark píše:
Vsak ja nic, len ma to udivuje. Asi by som to riesila poziadanim o poslanie penazi niekoho z rodiny, kto ucet ma - mamka, surodenci, a dala im peniaze - ak mas taku moznost? Bude to asi rychlejsie ako cez postu si myslim.

Zaprvé by to nebylo rychlejší, ale zhruba stejně rychlé.
Zadruhé - paní taky potřebuje nejen manželův závazek zaplatit, ale mít také doklad o zaplacení manželova závazku. A dokladem, v případě, že se zařídí podle tvé rady, bude výpis z banky. Jenže i majitel účtu potřebuje svůj výpis z účtu jako doklad (protože taky platí své závazky). Takže co pak? Fotokopie není dokladem pro soud a duplikát se sice u banky vyžádat dá (dají ho majiteli účtu), ale něco to stojí.

Mimoto by to ten člen rodiny mohl chápat jako šmírování ze strany zakladatelky, kolik má na účtu a co platí.

Hmm… ale možná by i v té bance za poplatek dali potvrzení o úhradě.

Takže radím: Jít na poštu, vyžádat si formulář složenky A, vyplnit, poslat u peněžní přepážky a stvrzenku pečlivě uchovat jako doklad o zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová