Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nemáš u spořky účet tak ti to nepošlou. Jedině poštou. Nebo třeba poprosit někoho z rodiny aby to poslal ze svého účtu a ty mu to dáš v hotovosti.
Zkuste se zeptat v té spořitelně nebo na poště. Já si myslím, že by to šlo složit pokladnou s tím, že to má jít na účet, který uvedete. Bude to pochopitelně dražší, než při převodu mezi účty, protože je to pokladní operace.
V bance, kde mají účet oni by to šlo 100 %, ale myslím, že tuto službu poskytuje každá banka (a i Česká pošta - ta vám na to dá bianko složenku A, kterou si sama vyplníte).
@eumedon píše:
Zkuste se zeptat v té spořitelně nebo na poště. Já si myslím, že by to šlo složit pokladnou s tím, že to má jít na účet, který uvedete. Bude to pochopitelně dražší, než při převodu mezi účty, protože je to pokladní operace.V bance, kde mají účet oni by to šlo 100 %, ale myslím, že tuto službu poskytuje každá banka (a i Česká pošta - ta vám na to dá bianko složenku A, kterou si sama vyplníte).
A myslíte že když to zítra pošlu ještě to tam dojde do soboty? z té pošty?
Z posty jdou i penize pres slozenku poslat spesne, adresat je ma do 24 hodin a stoji to asi 100,–kc
Jo, takže Česká spořitelna tu službu poskytuje, ale bylo by to drahé: http://www.csas.cz/…yk-d00013516
2.1. Vklad hotovosti
Na účty vedené u jiných bank v ČR :
Zeptejte se na poště, kolik by to stálo složenkou A, kterou byste sama vyplnila.
@Anonymní píše:
A myslíte že když to zítra pošlu ještě to tam dojde do soboty? z té pošty?
V sobotu se ale peníze nepřevádějí. Buď do pátku, nebo do pondělí. Aspoň u své banky si v internetovém bankovnictví jako den splatnosti sobotu ani neděli nastavit nemůžu.
Příspěvek upraven 16.10.12 v 20:29
@cuttysark píše:
Mna udivuje ze niekto nema ucet, ale to je off topic..
Bohužel ho má manžel a ten je v cizině a já k němu nemá dispozici, mám prachy doma a co? ![]()
Jo, a podívej se teda do smlouvy, jak se řeší splatnost, když připadne na
sobotu.
Občanský zákoník , § 122 - Počítání času, odst. 3 : Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže následující pracovní den.
Ja kdyz si posilam penize na ucet pres posrtu na mBank, tak kdyz to poslu ve stredu, mam to tam v patek a stoji to 33kc.
@cuttysark me na tom neprijde nic divneho
@Anonymní píše:
Bohužel ho má manžel a ten je v cizině a já k němu nemá dispozici, mám prachy doma a co?
Vsak ja nic, len ma to udivuje. Asi by som to riesila poziadanim o poslanie penazi niekoho z rodiny, kto ucet ma - mamka, surodenci, a dala im peniaze - ak mas taku moznost? Bude to asi rychlejsie ako cez postu si myslim.
@cuttysark píše:
Vsak ja nic, len ma to udivuje. Asi by som to riesila poziadanim o poslanie penazi niekoho z rodiny, kto ucet ma - mamka, surodenci, a dala im peniaze - ak mas taku moznost? Bude to asi rychlejsie ako cez postu si myslim.
Zaprvé by to nebylo rychlejší, ale zhruba stejně rychlé.
Zadruhé - paní taky potřebuje nejen manželův závazek zaplatit, ale mít také doklad o zaplacení manželova závazku. A dokladem, v případě, že se zařídí podle tvé rady, bude výpis z banky. Jenže i majitel účtu potřebuje svůj výpis z účtu jako doklad (protože taky platí své závazky). Takže co pak? Fotokopie není dokladem pro soud a duplikát se sice u banky vyžádat dá (dají ho majiteli účtu), ale něco to stojí.
Mimoto by to ten člen rodiny mohl chápat jako šmírování ze strany zakladatelky, kolik má na účtu a co platí.
Hmm… ale možná by i v té bance za poplatek dali potvrzení o úhradě.
Takže radím: Jít na poštu, vyžádat si formulář složenky A, vyplnit, poslat u peněžní přepážky a stvrzenku pečlivě uchovat jako doklad o zaplacení.
Ahoj prosím o radu zkušenější. Nebyli jsme týden doma a potřebovala bych poslat peníze, měla by je firma mít do soboty připsané. Ale nemám účet bohužel a firma má banku kterou nemám poblíž. Je přes poštu nějaký rychlejší způsob? Nebo mám blízko českou spořitelnu a ty by to neposlali(samozdřejmě s poplatkem počítám).
Díky moc