Jak postavit dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.9.14 17:14

jak postavit dům

Dobrý den, poradíte mi jak nejlépe vyřešit situaci- bydlíme v RD který nám velikostně nevyhovuje a přemýšlíme jak postavit dům když peníze na něj budou až se prodá ten ve kterém žijem. Je toto nějak ošetřené nebo jak to vymyslet aby se z nás na několik měsíců než se dům postaví nestali bezdomovci? Koupit postavený nechcem máme vyhlídnutý v našem městě ideální pozemek. Omlouvám se za nutnou anonimitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30556
8.9.14 17:24

No tak to nevím, napadá mě pár řešení:
tenhle prodat a na pozemku si dočasně koupit třeba mobilheim a v něm to „přežít“ než se dům dostaví, pak se dá mobilheim prodam
nebo si vzít hypotéku, kde budete mít zdarma předčasné splacení a splatíte to až bude dům prodaný (takhle jsem to měla já)

víc mě nenapadá, ale třeba tu bude někdo s jinými zkušenostmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
8.9.14 17:29

Ahoj, barak jsem jeste nestavela ( i kdyz bych chtela) ale zrovna dostavela kamaradka a byli ve stejne situaci. No a na tu dobu co se stavel dum a nez prodali ten predchozi sli bydlet ke tchyni do bytu, ktera na tu dobu sla bydlet ke svemu priteli. No a pokud neni k dispozici tchyne s bytem, tak kratkodoby podnajem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
8.9.14 17:30

Prodat dum a jit do podnajmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.9.14 17:31

Prodat a jit na par mesicu do garsonky. Teda pokud bydlite nekde kde jsou levne najmy. Nebo ubytovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
8.9.14 18:03

Jedné takové rodince v tvé situaci momentálně pronajímám svůj byt :mrgreen: Takže tihle to vyřešili podnájmem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
8.9.14 18:16

Kámoška prodala dům, teď je provizorně v podnájmu. Nový domek se dostavuje, brzy se bude stěhovat. My jsme se přestěhovali do nového domku, byt jsme pronajímali, po čase prodali. V době ukončení fixace jsme splatili hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
8.9.14 18:23

Bydleli jsme i s prckem u rodičů v bytě ale nejednalo se o stavbu, ale o rekonstrukci. Takže to bylo asi dva měsíce. Záleží jestli máte dost financí na to stavět a dávat peníze třeba už do běžící hypotéky a ještě dávat peníze na nájem. TAk byste platili dvoje bydlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.14 18:34

Děkuji za rady, je to stresová situace kdyby jsme bydleli v bytě a stěhovali se do domu tak bych nemusela řešit kam na pár měsíců schovám houpačku, bazén, pískoviště, pergolu, stromky a keře (to je citová záležitost) atd atd

• Citovat
  • Upravit
26653
8.9.14 19:13
@Anonymní píše:
Děkuji za rady, je to stresová situace kdyby jsme bydleli v bytě a stěhovali se do domu tak bych nemusela řešit kam na pár měsíců schovám houpačku, bazén, pískoviště, pergolu, stromky a keře (to je citová záležitost) atd atd

bohužel máme to stejný, jsme v nájmu za hooodně peněz. A bohužel keře, hřiště a podobně tam musím nechat a o bazenu v zemi nemluvě. Ale sežente si garaž za par korun to tam můžete uskladnit. Keře zasad u někoho známeho, bud se chytnou a nebo hold ne :( :nevim: Ono moc řešení v téhle situaci není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
8.9.14 19:23

Prodali jsme rekreační nemovitost, dům se stavěl 3 roky. Tuje a další jsme měli na zahradě rodičů, stejně bych si poradila s uskladněním dalších věcí. My jsme teda měli zarvanou garáž na sídlišti, vlastní velký sklep v paneláku… A spoustu jsme toho rozdali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
8.9.14 21:56
@Anonymní píše:
Děkuji za rady, je to stresová situace kdyby jsme bydleli v bytě a stěhovali se do domu tak bych nemusela řešit kam na pár měsíců schovám houpačku, bazén, pískoviště, pergolu, stromky a keře (to je citová záležitost) atd atd

A ten pozemek budete taky kupovat z peněz z původního domu? Kdybyste ho kupovali z našetřených, tak máte alespoň zahradu, na kterou se dají dát ty stromky a keře a v případě nějakého uzamykatelného zahradního domku možná i pár dalších věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí