Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem
s přítelem bydlíme v pronajatém bytě, už u nás několikrát padlo slovo hypotéka. Přeci jen vlastní je vlastní
chci se zeptat na vaše zkušenosti s hypotékou.. s přítelem jsme mladí (oba dva 22 let), oba pracujeme. „Problém“ by však mohl nastat, že naše dva platy dohromady činí necelých 20 000,– měsíčně, tudíž nevím, jak velkou a jestli vůbec by nám hypotéku dali
než zavoláme nějakému fin. poradci, chtěla bych se zeptat na vše názory, zkušenosti? Abychom před tím fin. poradcem nevypadali tak hloupě
přeci jen, 20 000,– je v dnešní době jako prd ![]()
Díky ![]()
@Věrulínka91 Tak záleží jak velkou hypotéku byste si chtěli brát… na nějakou malou by to možná i stačilo, ale zas záleží odkud jste a co za ní tam pořídíte. Plus pak je věc druhá, zda je rozumné si ji s tímto příjmem brát i pokud by vám ji dali.
@j.a.n.i1 No, v pronajatém bytě platíme nájem 9 500,–
ze zbytku nemáme problém vyžít
bydlíme v Poděbradech, lázeňské město
myslím, že 2+1 nebo 2KK by nám bohatě stačilo ![]()
@j.a.n.i1 Byty téhle velikosti se u nás pohybují kolem milionu, až milionu a půl..
@Věrulínka91 Počkej, pod nájem počítáš co všechno? A plánujete děti nebo ne, případně kdy?
@j.a.n.i1 9 500,– je konečná částka, i s poplatky za energie
děti naplánujeme.. ani teď, ani potom.. takže 2KK nebo 2+1 je pro nás dva dostačující ![]()
Prodávali jsme teď nemovitost. Jedni zájemci měli dohromady 19 tis. a hypotéku nedostali. Nedostali by ani milion - a to se ptali snad u 6 bank.
Ale každého posuzují individuálně, tak těžko říct.
Ale za mě - já bych s takovými příjmy do hypotéky nešla. Hledala bych levnější pronájem, i když chápu, že vrážet peníze do vlastního je lepší…
A uz neco nasetreno mate? Smlouvy mate oba na dobu neurcitou? Plus kdy planujete deti? Na Podebrady je to docela drahe, ne, za milion a pul muzete mit jinde 3+1.
@Manaja Děkuji za zkušenost, také jsem si to bohužel myslela
ikdyž ono není možná od věci se přeptat, ale 20 000,– není žádný vývar, no ![]()
@Věrulínka91 taky u hypoték dost posuzují jestli jste manželé ![]()
@blumen Ano, našetřeno máme, ale milion to bohužel není
děti neplánujeme, smlouvy máme na dobu neurčitou.. jinde bychom možná sehnali levnější a větší, ale oba pracujeme tady v okolí, já přímo v Poděbradech, měnit práci kvůli tomu e mi nezdá nejlepší..
No myslim, ze by jste mohli dosahnout na takovej pul milion. Milion je dle me sci-fi s takovym prijmem. Nezkousela si orientacni kalkulacku? Na webech nekterych bank ji maji. Treba by mohla pomoct