Plat 20 000,- = hypotéka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.9.14 17:04

Plat 20 000,- = HYPOTÉKA??

Ahoj všem ;) s přítelem bydlíme v pronajatém bytě, už u nás několikrát padlo slovo hypotéka. Přeci jen vlastní je vlastní :) chci se zeptat na vaše zkušenosti s hypotékou.. s přítelem jsme mladí (oba dva 22 let), oba pracujeme. „Problém“ by však mohl nastat, že naše dva platy dohromady činí necelých 20 000,– měsíčně, tudíž nevím, jak velkou a jestli vůbec by nám hypotéku dali :nevim: než zavoláme nějakému fin. poradci, chtěla bych se zeptat na vše názory, zkušenosti? Abychom před tím fin. poradcem nevypadali tak hloupě :lol: přeci jen, 20 000,– je v dnešní době jako prd :think:
Díky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101459
8.9.14 17:05

@Věrulínka91 Tak záleží jak velkou hypotéku byste si chtěli brát… na nějakou malou by to možná i stačilo, ale zas záleží odkud jste a co za ní tam pořídíte. Plus pak je věc druhá, zda je rozumné si ji s tímto příjmem brát i pokud by vám ji dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.14 17:07

@j.a.n.i1 No, v pronajatém bytě platíme nájem 9 500,– :zed: ze zbytku nemáme problém vyžít ;) bydlíme v Poděbradech, lázeňské město :think: myslím, že 2+1 nebo 2KK by nám bohatě stačilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85235
8.9.14 17:07

@Věrulínka91 cisteho nebo hrubeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.14 17:08

@j.a.n.i1 Byty téhle velikosti se u nás pohybují kolem milionu, až milionu a půl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.14 17:09

@blumen Čistého :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101459
8.9.14 17:10

@Věrulínka91 Počkej, pod nájem počítáš co všechno? A plánujete děti nebo ne, případně kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.14 17:12

@j.a.n.i1 9 500,– je konečná částka, i s poplatky za energie ;) děti naplánujeme.. ani teď, ani potom.. takže 2KK nebo 2+1 je pro nás dva dostačující :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
8.9.14 17:13

Prodávali jsme teď nemovitost. Jedni zájemci měli dohromady 19 tis. a hypotéku nedostali. Nedostali by ani milion - a to se ptali snad u 6 bank. :nevim: Ale každého posuzují individuálně, tak těžko říct.

Ale za mě - já bych s takovými příjmy do hypotéky nešla. Hledala bych levnější pronájem, i když chápu, že vrážet peníze do vlastního je lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85235
8.9.14 17:15

A uz neco nasetreno mate? Smlouvy mate oba na dobu neurcitou? Plus kdy planujete deti? Na Podebrady je to docela drahe, ne, za milion a pul muzete mit jinde 3+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Manaja Děkuji za zkušenost, také jsem si to bohužel myslela :roll: ikdyž ono není možná od věci se přeptat, ale 20 000,– není žádný vývar, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Věrulínka91 taky u hypoték dost posuzují jestli jste manželé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.14 17:17

@blumen Ano, našetřeno máme, ale milion to bohužel není :lol: děti neplánujeme, smlouvy máme na dobu neurčitou.. jinde bychom možná sehnali levnější a větší, ale oba pracujeme tady v okolí, já přímo v Poděbradech, měnit práci kvůli tomu e mi nezdá nejlepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.14 17:18

@sokolova.marticka No, to zatím nejsme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.9.14 17:18

No myslim, ze by jste mohli dosahnout na takovej pul milion. Milion je dle me sci-fi s takovym prijmem. Nezkousela si orientacni kalkulacku? Na webech nekterych bank ji maji. Treba by mohla pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí