Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží jaké máte vedlejší výdaje, jestli máte nějaké úspory, které budete do nemovitosti investovat (ať už ke koupi či rekonstrukci) a jestli máte čisté registry. Dají vám tolik, aby vám zbylo nějaké minimum, které má vybraná banka určené ( je jiné než životní minimum co známe od státu). Pak už je jen na vás abyste si nevzali až moc. Neboj, v bance i u fin. poradce udělají maximum, aby vám poskytli hypotéku. Provize je lákavá…a pro různé výjimky a individuální ceny není daleko.
Ja si brala hypoteku v 2012, muj plat byl nizsi nez 20tis. A v bance mi vypocetli, ze si muzu vzit hypoteku az do vyse 1,6 mil., pokud by to bylo na 25 let.
Zkus hypotecni kalkulacky, u nekterych jde vypocitat i vyse hypoteky podle prijmu a jde hlavne o to, na kolik let se zadluzite.
Ja tedy nevim, jestli bych se chtela „zadluzit“ ve 22 letech, navic „jen“ s pritelem
mne se to zda dohromady malo penez na hypoteku, no.
@blumen Já nechtěla… a hlavně tedy přesně znám i ten postoj, že dítě nechci, tvrdila jsem to (zcela vážně a upřímně myšleno) ještě v 29… a ve 32 bylo (plánované) na světě ![]()
@j.a.n.i1 ja to s tim ditetem tvrdila taky a ted se na neho oba strasne tesime
ve 30 jsem uplne zmenila nazor
proto tomu, nechci dite, taky neverim…
@blumen Tak já tomu věřím, jsou lidi, kteří ho fakt nechtějí, ale zároveň vím, že se to s věkem může ještě změnit. A koukám, že se ti to zlomilo v podobném věku ![]()
@j.a.n.i1 taky jsem na ten vek koukala
nam se narodi v mych 31.
@Lucieus píše:
Ahoj, já teď žádám sama o hypo na 750 000,– s průměrným příjmem 16 550,– (přítel do toho jít nemůže, protože je v registru) moje fin. poradkyně mi potvrdila, že na tu částku dosáhnu i se splátkou co mám (3000,–). Všechno jsem si zařídila, co bylo potřeba na odeslání k hypo. Dnes jsem byla za fin. poradkyní, podepsala papíry a odeslalo se to do prahy do ČMMS. Do příštího týdne přijde vyjádření, tak snad vše dopadne dobře
Jednak nemáte klasickou hypotéku, ale úvěr či meziúvěr ze stavebního spoření. Tam taky záleží na tom, kolik máte naspořeno. U meziúvěru jsou vysoké úroky a nelze jej (nově) předčasně zaplatit. ČMSS úvěr dává tak na 10- 15 let, to asi po 3000 nezaplatíte, že? Ale jako reklama dobrý ![]()
@Lucieus to je silene, hypoteku na 30 let, co kdyz ztratis praci, za tu do dobu se to da predpokladat
a bez nejakych uspor
do toho bych nesla
@Lucieus píše:
Nemyslela jsem to jako reklamu a pokud ano, tak se omlouvámžádám o 100% hypo a naspořeno nemám ani korunu
jen musím poslat 1% s žádané částky na spoření. Mám to daný na 30 let, ale jak jsem psala, přístí týden uvídím, zda mi pošlou, že mám schváleno a nebo ne…
Tak jo, hypotéku liška nabízí. tady
https://www.cmss.cz/…eka-od-lisky
Na hypo na 30 let na 100% je tam krásných skoro 6 % úroků.
@Lucieus hmmm, radeji bych tam jeste bydlela a sporila si, pises, ze nemas nasporenou ani korunu. Behem 30 let budes urcite na rodicovske atd. Zda se mi to moc dlouhe, navic bez jakychkoliv jinych uspor. Kolik preplatis?
@j.a.n.i1
souhlasím a ještě bych dodala topení, což dělá celkem dost, taky pojištění nemovitosti. A vývoz žumpy je taky pálka.
@Věrulínka91
Já bych do hypotéky v tvojich rokách nešla a navíc když nejste manželé ![]()