Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No já myslím, že to vám nedají, na dva lidi je to dost málo…ale záleží kolik procent by jste si brali (kolik tedy máte našetřeno apod.)
jen mě napadá, jste mladí, děti nemáte, neplánujete, oba máte dost mizerně placenou práci, nestálo by za to zkusit se přestěhovat někam společně za lepší prací i bydlením ![]()
@catherine100 Zas tak dalece jsme o tom neuvažovali
spíš jsem doufala v hypotéku, ale asi můj dojem byl správný.. no co už..
![]()
@Věrulínka91 já ve vašem věku bych se sebrala a jela čerpat zkušenosti i jazykové dovednosti do zahraničí a až by byl čas na založení rodiny, asi bych se vrátila ![]()
já měla hypotéku na 600 tisíc k platu 20 000 (ale byla jsem sama) a bylo to s chlupem a barák do zástavy, takže bych si vážně naděje nedělala, bohužel ![]()
@Věrulínka91 ahoj mi si brali hypoteku tehda jen na pritele cisteho mel nejakych 18500 a dostal hypoteku na milion ale museli jsme k tomu rucit zahradou jeji hodnota byla kolem 100 tisic a mi meli asi sto takze zadna slava
@Věrulínka91 finanční poradce je právě od toho, jako měli by jste to asi šulnul ![]()
@Věrulínka91 píše:
@j.a.n.i1 9 500,– je konečná částka, i s poplatky za energieděti naplánujeme.. ani teď, ani potom.. takže 2KK nebo 2+1 je pro nás dva dostačující
Nojo, ale pak musíš počítat, že s hypo se do téhle částky nevlezeš, protože i tak budeš platit elektriku, vodu, teplou vodu (nebo její ohřev), vytápění, fond oprav, popelnice, něco na společné prostory + tu splátku hypotéky.
@j.a.n.i1 no mi teda koupili rodinny barak a celkem s hypo platime 11 000 je v tom hypo energie internet a zivotko no a pak jednoui za rok platime jen popelnice dan za barak coz cinní nejaky 400 a jeste pojisteni
@kačka121 píše:
@j.a.n.i1 no mi teda koupili rodinny barak a celkem s hypo platime 11 000 je v tom hypo energie internet a zivotko no a pak jednoui za rok platime jen popelnice dan za barak coz cinní nejaky 400 a jeste pojisteni
U rodinného baráku dáváte peníze navíc do oprav jednorázově. U bytů se platí měsíčně fond oprav. Když na jste bez peněz, opravu střechy na rd odložíte, fond oprav na bytě platit musíte vždy
Záleží jaké máte vedlejší výdaje, jestli máte nějaké úspory, které budete do nemovitosti investovat (ať už ke koupi či rekonstrukci) a jestli máte čisté registry. Dají vám tolik, aby vám zbylo nějaké minimum, které má vybraná banka určené ( je jiné než životní minimum co známe od státu). Pak už je jen na vás abyste si nevzali až moc. Neboj, v bance i u fin. poradce udělají maximum, aby vám poskytli hypotéku. Provize je lákavá…a pro různé výjimky a individuální ceny není daleko.
Ja si brala hypoteku v 2012, muj plat byl nizsi nez 20tis. A v bance mi vypocetli, ze si muzu vzit hypoteku az do vyse 1,6 mil., pokud by to bylo na 25 let.
Zkus hypotecni kalkulacky, u nekterych jde vypocitat i vyse hypoteky podle prijmu a jde hlavne o to, na kolik let se zadluzite.
Ja tedy nevim, jestli bych se chtela „zadluzit“ ve 22 letech, navic „jen“ s pritelem
mne se to zda dohromady malo penez na hypoteku, no.
@blumen Já nechtěla… a hlavně tedy přesně znám i ten postoj, že dítě nechci, tvrdila jsem to (zcela vážně a upřímně myšleno) ještě v 29… a ve 32 bylo (plánované) na světě ![]()
@j.a.n.i1 ja to s tim ditetem tvrdila taky a ted se na neho oba strasne tesime
ve 30 jsem uplne zmenila nazor
proto tomu, nechci dite, taky neverim…