Jak postupovat při odplenkovávání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak postupovat při odplenkovávání
Vím, že tohle téma je tu už snad 100krát, ale po přečtení některých jsem z toho stejně jalová ![]()
Syn má 26m a už mě štvou jeho plínky. Alespoň přes den doma bych chtěla aby je neměl
. Na nočník si neřekne, musim ho vysazovat. Dneska jsem se už naštvala a plíny mu prostě sebrala. 2 x se vyčůral a jednou se vykakal. Samozřejmě jsem ho hodně chválila. Šli jsme to spolu dát do wc a pak nočník umýt. Moc dobře ví co se do nočníku dělá. Ale podle mě prostě nechce. Je to hlava dubová ![]()
Věk na to má, minimálně aby se to zkoušelo.
Ale nějak nevim jak postupovat. Jelikož si sám neřekne, tak ho neustále vysazuju,ale někdy tam sedí třeba i půl hodiny a nic, jakmile mu dám kraťasy tak to pustí do nich. Netrestám ho, jen mu prostě vynadám a ukážu kam to má příště udělat. Stále se ho ptám jestli potřebuje čůrat a on sále že NE
a pak se za minutu počůrá. nevadí mi prát,ale potřebuju vědět nějaký správný postup, nechci to dělat špatně.mám ho vysazovat třeba co 20 minut i když se vztekne, že tam nechce? Hodně pije, takže často čůrá.
Všem moc děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás třeba Vítek běhal asi 4 měsíce doma s nahatým zadečkem. Dokud byl nahatý, tak si na nočník(kromě kakání) došel. Jakmile jsem mu dala slipy a tepláky, tak to pustil do nich. Takže bych třeba zkusila tohle. Teď je teplo, tak by to mohlo jít. Jen teda jsem na svý poměry zvýšila nároky na úklid, aby se mu něco nedostalo do pindíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mno ja zacinala driv s tim co popisujes..nechat bez pliny chvilu a netrestat aby si zvykla co se deje vubec..v tomto veku co ma tvuj syn uz sem dala male na prdel a vynadala ze to proste nesmi kdyz se nahodou jeste nekdy pocurala… si myslim ze kdyz netrestas tak nechape ze dela neco spatne..pliny jsem nedavala vubec…zacinali jsme venku tam ji hodne bavilo curat sama..si cupla a curala do travy…a do nocniku nechtela vubec nikdy..pomohl az nastavec na zachod kam mohla sama..ale na kazdy dite plati neco jinyho…sama vis co doma mas..co umi..jak je sikovnej a co na nej plati..takze je treba se zaridit hlavne podle toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi to není úplně nejlepší postup a tím ani nijak neradím, ale dcera než se to naučila byla naprosto neskutečná, tisíckrát za den jsem jí převlíkala a nic až když začala dostávat na zadek pochopila jak se věci mají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sundat kalhoty, plenku, pár dní pozoruj, kdy čurá a vysazujcíeně. Když nebude do minutky dvou nic, nemá to smysl. z půlhodinového vysedávání to nepochopí. pokud se počurá, okomentuj to , že čural, přidej zvuk (jestli znakujete, tak zznak), ukaž na nočník, společně utřete a jede se dál. po posazení na nočník řekni zvuk pro čurání, pokud se vyčurá, tak stejně. plus oslavný tanec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikitaa jéje kdybych věděla co na něj platí
mě přijde, že nic. Honzík je na svůj věk prý hodně chytrý. umí přečíst a sám od sebe čísla od 0-9 a taky přečte celou abecedu, to je óbr šikula, nikdo mi to nevěří dokud se osobně nepřesvědčí. Ale na ty praktický věci je prostě dřevo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, když já se mu na tu holou prďku bojim plácnout
. je to můj rozmazlenec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já se k tomuto tématu přidám, taky mě to docela zajímá. Malej téměř 30 měsíců. Máme doma téměř totéž. Na nočník si sám neřekne a nějak nechce pochopit o co jde. Venku když je nahatej, tak si stoupne a kouká co se to děje a když mu vysvětlujeme, že se čůrá a kaká do nočníku, akorát to odkýve a to je všecko, u druhého dítka jsem si řekla, že budu postupovat zcela jinak a nenechám ho, aby k tomu „dospěl“. Navíc nevím jak se budem zbavovat plíny v noci, ráno ji má totiž pokaždý pěkně nacuclou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettulle bude to ode mě strašně hnusný
ale jsem ráda, že v tom nejsem sama
.
Já jsem dlouho s tim čekala, jen třeba jednou za den vysadila aby věděl o co jde,ale nechávala to být, protože jsem na něm viděla, že prostě o nočník nemá zájem. Ale ve 26m už jsem si řekla, že je dost velký aby měl plínky. On hlavně vypadá minimálně na 3 roky. A ženský třeba na hříšti na mě koukají jak na debia, že má ještě plínky a mě je to někdy strašně líto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas taky pomohlo az narezani na prdel. Pak si to teprve pamatovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli vy ty chlapecky moc nerozmazlujete
sem tam supnout jednu na zadek a hned jde vsecko lip
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisovka51 tak pokud to za týden nepochopí, tak mu trošku naplácám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malej prostě v 20měsících vyndala pleny. A už nedala, ani do autosedačky ani do krámu prostě nikam, všude 3×náhradní oblečení, doma jsem pořád uklízela, pak se začala sama radovat z úspěchům a přiznám se, že jsem jí uplácela gumovými medvídky. Za 14dní byla bez plen, a to byl leden:-) postupně jsme zvládli polední spaní a v noci jsem to nehrotila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ji musela dat hodne. Ne jen trosku. Protoze mi prislo, ze uz to dela naschval a nejaky trosku vubec nepomohlo. Nastvala jsem se tehda tak, ze mi vzteky tekly slzy. Dokud jsem byla v byte s dlazbou, tak mi to nevadilo, ale jak mi posrala koberec, tak jsem se neznala
Jednou se taky nastves a vse pujde hned lip
Ale ja mam specialni dite. Tvrdohlave jako mezek a nekdy s ni proste nic jineho nesvedu. Pochybuju, ze je takovych deti vic jak 5%, protoze to uz bysme asi vyhynuli. Malou ucim od 8 mesicu. Nocnik zvlada, ale jeste to taky potrva. Nejhorsi je, ze uz tak nejak vekem ztracim trpelivost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit